NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved Question Paper 2013 September

Looking for NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved Question Paper 2013 September? Here get Paper 3 Solved Question Paper 2013 September.

 NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved Question Paper 2013 SeptemberNTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved Question Paper 2013 September: To score better marks in the NTA UGC NET Visual Art, you should have depth knowledge of the entire subject.

You can boost your preparation by referring to NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Question Paper 2013 September. It will give you information about the important chapters and concepts covered in all chapters.

You must have NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers along with the latest Visual Art Syllabus to enhance your semester exam preparation.

Here we provide you the complete guide on NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved Question Paper 2013 September.

NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved Question Paper 2013 September

NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved Question Papers are the best study materials to score good marks in the Visual Art exam.

Practicing these NTA UGC NET Visual Art Paper 3 previous year question papers assist the students in getting a clear idea about the question paper pattern and types of questions asked in the exam.

You can check the complete NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved Question Paper 2013 September.


1. Who is the author of the book titled “Principles of Art”?

(A) I.A. Richards

(B) Susanne Langer

(C) Herbert Read

(D) R.G. Colingwood

Answer: (D)

 

2. Who wrote the manifesto of Cubism?

(A) Filippo Tommaso Marinetti

(B) Guillaume Apollinaire

(C) Andre Breton

(D) Georges Braque

Answer: (B)

 

3. Among the following who is not associated with Italian Renaissance?

(A) Bramante

(B) Brunelleschi

(C) Petrarch

(D) Giovanni Pisano

Answer: (D)

 

4. Among the following artists who is a Flemish painter?

(A) Jan Steen

(B) Frans Hals

(C) Rembrandt

(D) Peter Paul Rubens

Answer: (D)

 

5. Of the following which one has no apsidal plan?

(A) Kapoteshwara temple, Chezrala

(B) Nakula Sahadeva Ratha, Mamallapuram

(C) Durga Temple, Aihole

(D) Teli-ka-Mandir, Gwalior

Answer: (D)

 

6. Which movement of modern European painting is represented by Oskar Kokoschka?

(A) Post-Impressionism

(B) Expressionism

(C) Fauvism

(D) Abstract Expressionism

Answer: (B)

 

7. First newspaper printing stared at which place?

(A) Cochin

(B) Kolkata

(C) Cuttack

(D) Chennai

Answer: (B)

 

8. For what purpose is the Levigator machine used?

(A) Carving wood block

(B) Scratching plastic

(C) Graining offset plate

(D) Cutting stone

Answer: (C)

 

9. Planographic printing consists of which of the following set of processes?

(A) Stencil, Silk-screen, Serigraphy

(B) Linocut, Wood cut, Wood engraving

(C) Surface printing, Litho printing, Offset printing

(D) Dry-point, Metal engraving, Etching

Answer: (C)

 

10. Which of the following is known as “design area” in the screen printing process?

(A) Unexposed portion

(B) Fabric

(C) Covered with brown tape

(D) Exposed portion

Answer: (A)

 

11. Which liquid is used in Lino etching?

(A) Sulphuric acid

(B) Nitric acid

(C) Sodium Hydroxide

(D) Hydrochloric acid

Answer: (C)

 

12. Identify the common factor in Mezzotint and Drypoint:

(A) Hardness

(B) Softness

(C) Flatness

(D) Dryness

Answer: (B)

 

13. An “Advertorial” is an advertisement with special promotional feature in the form of

(A) an editorial

(B) a pictorial illustration

(C) a traditional press release

(D) a front page ‘solus’ newspaper Ad

Answer: (A)

 

14. Which American designer is associated with the end of manual era in Graphic Design?

(A) Shigio Fukuda

(B) Milton Glaser

(C) Wolfgang Weingart

(D) John Henry Alvin

Answer: (B)

 

15. What is the actual size of A4 paper?

(A) 148 mm × 210 mm

(B) 105 mm × 148 mm

(C) 210 mm × 297 mm

(D) 297 mm × 420 mm

Answer: (C)

 

16. As an advertising form, “Informercials” are direct response television commercials which generally include:

(A) phone number or website

(B) A door address and the PIN number

(C) A satellite and television station

(D) A radio and a shop in a Mall

Answer: (A)

 

17. Which American poster designer said, “Designing is thinking made visual”?

(A) Alfred Hitchcock

(B) William Blake

(C) Lazlo Moholy-Nagy

(D) Saul Bass

Answer: (D)

 

18. What was the dominant visual element in Obama’s first Presidential poster “Hope”?

(A) An eagle

(B) Stars & Stripes

(C) Image of Obama

(D) Obama shaking hands with Dr. Manmohan Singh

Answer: (C)

 

19. Sarnath Buddha image is made of which stone?

(A) Jodhpur Sandstone

(B) Chunar Sandstone

(C) Kashmir Limestone

(D) Madras Granite

Answer: (B)

 

20. Ambaji marble has been used for which among the following temples?

(A) Ellora

(B) Dilwara

(C) Khajuraho

(D) Konark

 

Answer: (B)

 

21. Which artist produced the “Kutum Katam” sculptures made of wood and cloth?

(A) Rabindranath Tagore

(B) Abanindranath Tagore

(C) Ramkinkar Baij

(D) Ajit Chakraborty

Answer: (B)

 

22. In which medium did Piraji Sagara mainly work in?

(A) Plaster of Paris

(B) Cement concrete

(C) Bronze

(D) Wood

Answer: (D)

 

23. The sculpture titled “Musical Construction” in wood and metal is a work by which sculptor?

(A) Raghunath Singh

(B) Dhanraj Bhagat

(C) Piraji Sagara

(D) Biman Das

Answer: (B)

 

24. Who amongst the following sculptors used pipes for large compositions?

(A) Dhruva Mistry

(B) Shiv Singh

(C) B.K. Guru

(D) Janakiram

Answer: (B)

 

25. Who was often called the “Father of English watercolour”?

(A) Paul Bell

(B) Paul Sandby

(C) William Blake

(D) John Constable

Answer: (B)

 

26. “Woman drying herself” by Edgar Degas employs the technique

(A) Hatching

(B) Blending

(C) Stippling

(D) Shading

Answer: (A)

 

27. Who painted the “Blue nude” (1899-1900)?

(A) Georges Seurat

(B) Andy Warhol

(C) Georges Rouault

(D) Henri Matisse

Answer: (D)

 

28. Which painting in the following list is not painted in tempera?

(A) Gopal Ghose, “A Village near Mussorie”

(B) Benode Behari Mukherjee, “Village shop”

(C) Jamini Roy, “Three Pujaris”

(D) Amrita Shergill, “Woman on charpai”

Answer: (D)

 

29. “Man eating Jalebi”, “Yayati” and “Sakhi-Bhava” are paintings by which artist?

(A) K.G. Subramanyan

(B) Jogen Chowdhury

(C) Bhupen Khakhar

(D) Vivan Sundaram

Answer: (C)

 

30. Dynamism was the key concept behind which movement?

(A) Impressionism

(B) Cubism

(C) Expressionism

(D) Futurism

Answer: (D)

 

31. Choose the correct chronological sequence:

(A) “Hay Wain”, “Raft of the Medusa”, “Olympia”, “Impression: Sunrise”

(B) “Raft of the Medusa”, “Hay Wain”, “Impression: Sunrise”, “Olympia”

(C) “Olympia”, “Impression: Sunrise”, “Hay Wain”, “Raft of the Medusa”

(D) “Impression: Sunrise”, “Raft of the Medusa”, “Olympia”, “Hay Wain”

Answer: (A)

 

32. Choose the correct chronological sequence:

(A) Stella Karamrisch, Niharranjan Ray, Ananda Coomaraswamy, John C. Huntington

(B) Ananda Coomaraswamy, Stella Karamrisch, Niharranjan Ray, John C. Huntington

(C) John C. Huntington, Ananda Coomaraswamy, Stella Karamrisch, Niharranjan Ray

(D) Niharranjan Ray, Ananda Coomaraswamy, John C. Huntington, Stella Karamrisch

Answer: (B)

 

33. Choose the correct chronological sequence:

(A) Baumgarten, Hegel, Croce, Susanne Langer

(B) Croce, Susanne Langer, Hegel, Baumgarten

(C) Hegel, Baumgarten, Croce, Susanne Langer

(D) Susanne Langer, Baumgarten, Croce, Hegel

Answer: (A)

 

34. Choose the correct chronological sequence:

(A) Franz Hals, Cimabue, Marc Chagall, John Constable

(B) Cimabue, Franz Hals, John Constable, Marc Chagall

(C) John Constable, Franz Hals, Marc Chagall, Cimabue

(D) Marc Chagall, Cimabue, John Constable, Franz Hals

Answer: (B)

 

35. Choose the correct chronological sequence for the inception of these awards:

(A) Gramy Award, Emmy Award, Academy Award, Cannes Lions International Festival Award for Advertising

(B) Cannes Lions International Festival Award for Advertising, Academy Award, Emmy Award, Gramy Award

(C) Academy Award, Cannes Lions International Festival Award for Advertising, Emmy Award, Gramy Award

(D) Emmy Award, Gramy Award, Academy Award, Cannes Lions International Festival Award for Advertising

Answer: (C)

 

36. ISO 216 specifies international standard paper sizes used in most countries today. Arrange them in order of dimensions:

(A) A4, A0, A1, A5

(B) A0, A1, A4, A5

(C) A5, A4, A1, A0

(D) A1, A0, A4, A5

Answer: (B)

 

37. Choose the correct chronological sequence from east to west:

(A) Colossus Buddha of Bamiyan, Santa Sophia, Parthenon, Magao caves

(B) Santa Sophia, Parthenon, Magao caves, Colossus Buddha of Bamiyan

(C) Parthenon Magao caves, Colossus Buddha of Bamiyan, Santa Sophia

(D) Magao caves, Colossus Buddha of Bamiyan, Santa Sophia, Parthenon

Answer: (D)

 

38. Choose the correct chronological sequence of the highest grossing films directed by Steven Spielberg:

(A) Jaws, ET, Jurassic Park, The Adventures of Tintin

(B) Jurassic Park, The Adventures of Tintin, ET, Jaws

(C) The Adventures of Tintin, Jaws, Jurassic Park, ET

(D) ET, The Adventures of Tintin, Jaws, Jurassic Park

Answer: (A)

 

39. Choose the correct sequence:

(A) Ammonium bichromate, Stretching cloth on frame, Design expose, Printing

(B) Printing, Design expose, Ammonium bichromate, Stretching cloth on frame

(C) Stretching cloth on frame, Ammonium bichromate, Design expose, Printing

(D) Design expose, Stretching cloth on frame, Ammonium bichromate, Printing

Answer: (C)

 

40. Choose the correct chronological sequence in seniority among these printmakers:

(A) Anupam Sood, Devyani Krishna, Lalita Lajmi, Rini Dhoomal

(B) Devyani Krishna, Lalita Lajmi, Anupam Sood, Rini Dhoomal

(C) Rini Dhoomal, Anupam Sood, Devyani Krishna, Lalita Lajmi

(D) Lalita Lajmi, Anupam Sood, Rini Dhoomal, Devyani Krishna

Answer: (B)

 

41. Choose the correct chronological sequence in seniority among these printmakers:

(A) Johann Gutenberg, Aloys Senefelder, Stanley William Hayter, Carol Summers

(B) Aloys Senefelder, Stanley William Hayter, Johann Gutenberg, Carol Summers

(C) Stanley William Hayter, Johann Gutenberg, Carol Summers, Aloys Senefelder

(D) Carol Summers, Johann Gutenberg, Aloys Senefelder, Stanley William Hayter

Answer: (A)

 

42. Choose the correct chronological sequence of the following four women sculptors in India:

(A) Meera Mukherjee, Piloo Pochkhanawala, Latika Katt, Sudha Arora

(B) Piloo Pochkhanawala, Meera Mukherjee, Sudha Arora, Latika Katt

(C) Latika Katt, Piloo Pochkhanawala, Meera Mukherjee, Sudha Arora

(D) Sudha Arora, Latika Katt, Meera Mukherjee, Piloo Pochkhanawala

Answer: (B)

 

43. Choose the reverse chronological order for the four historic periods:

(A) Maurya, Sunga, Kushana, Gupta

(B) Kushana, Gupta, Maurya, Sunga

(C) Sunga, Gupta, Maurya, Kushana

(D) Gupta, Kushana, Sunga, Maurya

Answer: (D)

 

44. Choose the correct chronological sequence:

(A) Nataraja (Chola), Yakshi from Didarganj, Bronze figurine of a girl (Mohenjodaro), Mahishasuramardini (Mamallapuram)

(B) Bronze figurine of a girl

(Mohenjo-daro), Yakshi from Didarganj, Mahishasuramardini (Mamallapuram), Nataraja (Chola)

(C) Yakshi from Didarganj, Bronze figurine of a girl (Mohenjodaro), Mahishasuramardini (Mamallapuram), Nataraja (Chola)

(D) Mahishasuramardini (Mamallapuram), Bronze figurine a girl (Mohenjo-daro), Yakshi from Didarganj, Nataraja (Chola)

Answer: (B)

 

45. Choose the correct chronological sequence:

(A) “Virgin and Child” (Giovanni Pisano), “Pieta” (Michelangelo), “David” (Bernini), “Kiss” (Brancusi)

(B) “Pieta” (Michelangelo), “Virgin and Child” (Giovanni Pisano), “David” (Bernini), “Kiss” (Brancusi)

(C) “Kiss” (Brancusi), “Virgin and Child” (Giovanni Pisano), “Pieta” (Michelangelo), “David” (Bernini)

(D) “David” (Bernini), “Virgin and Child” (Giovanni Pisano), “Pieta” (Michelangelo), “Kiss”

(Brancusi)

Answer: (A)

 

46. Assertion (A): The Pre-Mughal Bhagavata Purana of c. 1550 AD is closely similar to th pictorial language of the Chaurapanchasika paintings.

Reason (R): Because both manuscripts share similar figure type, two-dimensional space, architectural units etc.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (C)

 

47. Assertion (A): Rodin’s sculptures are marked by a rough-texture surface.

Reason (R): He introduced it deliberately in his work because he was concerned with the spontaneous behaviour of matter in light.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (C)

 

48. Assertion (A): Paintings from Venetian Renaissance are marked by vivid colours of wide range in comparison to Italian Renaissance.

Reason (R): Because Venetian painting was a response to the intense Southern Italian light which revealed a wide range of hues to the painter.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is  incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (C)

 

49. Assertion (A): Pahari miniature paintings are characterized by a lyrical rhythm.

Reason (R): Because these pictures were painted in the hills.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (A)

 

50. Assertion (A): Satish Gujral expressed himself effortlessly in murals, paintings and architecture.

Reason (R): He felt impelled to experiment in many disciplines because he was deaf and dumb since birth.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (A)

 

51. Assertion (A): Colours are more durable in Fresco Buono compared to Fresco Secco.

Reason (R): Because Fresco Buono is a dry process, while Fresco Secco is painted directly into wet plaster.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (B)

 

52. Assertion (A): The aim of a new design originally called “Neue Haas Grotesk” was to create a new typeface that had great clarity, and no intricacy of form.

Reason (R): So that the type could not be used on a wide variety of “Signage”.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (A)

 

53. Assertion (A): “Advertorial” has evolved with the special promotional feature of repetition in different ways as per media.

Reason (R): Commercial advertisers often seek to generate increased consumption of their product or services through branding (or repetition).

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (C)

 

54. Assertion (A): The identity program of the Nazis was an age old and very successful symbol.

Reason (R): Because it is a good design for a bad cause.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct, but this is not the reason for the assertion.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (C)

 

55. Assertion (A): Jacob Epstein was a relatively more controversial as well as less accepted sculptor among the British community.

Reason (R): This was due to the commission he received to design the tomb of Oscar Wilde.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (C)

 

56. Assertion (A): Roman sculpture is not the earliest example of portrait busts.

Reason (R): Because Egyptians had already produced portrait sculptures of both the living and the dead.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (C)

 

57. Assertion (A): Patina on the surface of Bronze sculptures gives a specific colour to the sculpture.

Reason (R): Patina being an oxidation process, once formed, stops further oxidation of the surface.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct, but this is not the Reason for the Assertion.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (C)

 

58. Assertion (A): Raja Ravi Verma learned the technique of Oleography from foreign experts.

Reason (R): Because Oleography was a technique which was not known earlier in India.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (C)

 

59. Assertion (A): Chittaprosad preferred to print his pictures in the linocut process.

Reason (R): Because linoleum was the cheapest medium available to the artist at that point in time.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (C)

 

60. Assertion (A): Durer’s “Four horsemen” from the “Apocalypse” series is a print that relies on incisive lines to achieve the impact of the image content.

Reason (R): Because he employed the engraving technique that is based on the possibilities of lines in print media.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is incorrect.

(B) (A) is incorrect, but (R) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct.

(D) Both (A) and (R) are incorrect.

Answer: (C)

 

61. Match the artist with the paintings:

a. Raphael                                                       i. Madonna of the Rocks

b. Leonardo da Vinci                                      ii. Sistine Madonna

c. Titian                                                           iii. Madonna and child

d. Parmigianino                                               iv. Madonna of the long neck

Codes:

       a b c d

(A) i ii iii iv

(B) iv iii ii i

(C) iii i iv ii

(D) ii i iii iv

Answer: (D)

 

62. Match the painters with their paintings:

a. Doubting of Thomas                                   i. Van Gogh

b. The Kiss                                                      ii. Edgar Degas

c. Glass of absinthe                                         iii. Emile Nolde

d. The Night cafĂ©                                            iv. Edward Munch

Codes:

       a b c d

(A) i ii iii iv

(B) iv iii ii i

(C) iii iv ii i

(D) ii iv i iii

Answer: (C)

 

63. Match the temples with their locations:

a. Shore temple                                               i. Sirpur

b. Rajarani temple                                           ii. Osian

c. Sachiya Mata temple                                   iii. Mahabalipuram

d. Laksmana temple                                        iv. Bhubaneswara

Codes:

        a b c d

(A) iii iv ii i

(B) i ii iii iv

(C) iv iii ii i

(D) ii i iv iii

Answer: (A)

 

64. Match the “fauna” with these well-known company logos:

a. Panda                                                          i. Japan Airlines (JAL)

b. Bird with spread out wings                                    ii. Ferrari

c. Lion                                                             iii. WWF

d. Horse                                                          iv. Pogo & MGM

Codes:

       a b c d

(A) i ii iii iv

(B) iii i iv ii

(C) ii i iii iv

(D) iv iii ii i

Answer: (B)

 

65. Match the following personalities with events in advertising history:

a. Volney Palmer                                             i. First American Ad Agency

b. J.W. Thompson                                           ii. First Creative Unit in an Ad Agency

c. Johannes Gutenberg                                    iii. First use of movable types

d. Cai Lun                                                       iv. First to invent paper making

Codes:

       a b c d

(A) ii i iv iii

(B) iii iv i ii

(C) i ii iii iv

(D) iv i ii iii

Answer: (C)

 

66. Match the following:

a. John Baskerville                                          i. Caslon

b. William Caslon                                            ii. Baskerville

c. Claude Garamond                                       iii. Helvetica

d. Max Miedinger                                           iv. Garamond

Codes:

       a b c d

(A) ii i iv iii

(B) i iv ii iii

(C) iii ii iv i

(D) iv iii i ii

Answer: (A)

 

67. Match the work with their dates:

a. Nefertiti                                                       i. 17th century AD

b. Gates of Hell                                               ii. 14th century BC

c. Pieta (Vatican)                                            iii. 15th century AD

d. Vision of the Ecstasy St. Theresa               iv. Late 19th century AD

Codes:

       a b c d

(A) i ii iii iv

(B) ii iv iii i

(C) iii ii i iv

(D) iv iii ii i

Answer: (B)

 

68. Match the following works with the artists:

a. Rodin                                                          i. Birds in space

b. Brancusi                                                      ii. King and Queen

c. Henry Moore                                               iii. Walking man

d. Giacometti                                                  iv. Gates of Hell

Codes:

       a b c d

(A) iv i ii iii

(B) ii i iv iii

(C) iii ii i iv

(D) i ii iii iv

Answer: (A)

 

69. Match the following:

a. Venus                                                          i. Greece

b. Seated Scribe                                              ii. Willendorf

c. Diskobolos                                                  iii. Italy

d. David                                                          iv. Egypt

Codes:

       a b c d

(A) i ii iii iv

(B) iii i iv ii

(C) ii iv i iii

(D) iv iii ii i

Answer: (C)

 

70. Match the following:

a. Theodore Gericault                                     i. Mannerism

b. Jean-Baptiste-Camille Corot                       ii. Impressionism

c. El Greco                                                      iii. Barbizon school

d. Edward Manet                                            iv. Romanticism

Codes:

        a b c d

(A) iv iii i ii

(B) iii i iv ii

(C) ii iii iv i

(D) i ii iii iv

Answer: (A)

 

71. Match the following caves of Ajanta with the descriptions:

a. Cave No. 11                                                i. Largest vihara

b. Cave No. 12                                                ii. Chaitya-griha

c. Cave No. 10                                                iii. Earliest cave

d. Cave No. 4                                                  iv. Vihara

Codes:

       a b c d

(A) i ii iii iv

(B) iii iv i iii

(C) iv iii ii i

(D) ii iv i iv

Answer: (C)

 

72. Match the following collections with their locations:

a. Tate Art Gallery                                          i. Amsterdam

b. Musee Guimet                                             ii. London

c. Munch Museum                                          iii. Paris

d. Rijks museum                                             iv. Oslo

Codes :

        a b c d

(A) iv iii ii i

(B) ii iii iv i

(C) i ii iii iv

(D) iii ii i iv

Answer: (B)

 

73. Match the following:

a. Lalit Lajmi                                                   i. Dimensional print

b. Walter D’Souza                                          ii. Lino etching

c. Datta Apte                                                  iii. Metal etching

d. Anant Nikam                                              iv. Wood cut

Codes:

       a b c d

(A) iii iv i ii

(B) i iv iii ii

(C) ii iii iv i

(D) iv iii ii i

Answer: (A)

 

74. Match the following:

a. Ajit Dubey                                                  i. Goa

b. Hanuman Kambli                                        ii. Pune

c. Kavita Nayar                                               iii. Bengaluru

d. Gajraj Chauhan                                           iv. Delhi

Codes:

       a b c d

(A) i ii iii iv

(B) ii iii iv i

(C) iv i ii iii

(D) iii i iv ii

Answer: (D)

 

75. Match the following:

a. digging                                                       i. gouge

b. scratching                                                    ii. doctor blade

c. carving                                                         iii. engraver

d. cutting                                                         iv. needle

Codes:

       a b c d

(A) i ii iii iv

(B) ii i iv iii

(C) iii iv i ii

(D) iv iii ii i

 

Answer: (C)


 

Year Wise UGC NET Previous Year Question Papers Solved Visual Art Paper 3

The old UGC NET Examinations paper-3 in Visual Art was of descriptive type till December 2011.

Paper-3 becomes the objective type from June 2012 to November 2017. From July 2018 onward, the paper-3 was stopped and becomes part of the paper-2 itself.

So, the old questions for paper-3 from June 2012 to November 2017 which were of objective type (multiple choice questions) can be used by the UGC NET aspirants for their better preparation for paper-2.

Year Wise NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved question Papers are given below.

Download Year Wise NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved Paper
UGC NET Visual Art Paper 3 Question Paper 2017 November
UGC NET Visual Art Paper 3 Question Paper 2016 July
UGC NET Visual Art Paper 3 Question Paper 2015 June
UGC NET Visual Art Paper 3 Question Paper 2015 December
UGC NET Visual Art Paper 3 Question Paper 2014 June
UGC NET Visual Art Paper 3 Question Paper 2014 December

We have covered the NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved Question Paper 2013 September.

If you have any questions about NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved Question Papers, please let us know in the comment section.

COMMENTS

Name

NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Anthropology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Arab Culture and Islamic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Commerce Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Literature Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Study of Religions Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Defence and Strategic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Economics Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Electronic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET English Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Environmental Sciences Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Folk Literature Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Forensic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Geography Solved Question Papers,10,NTA UGC NET History Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Home Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Human Rights and Duties Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Indian Culture Solved Question Papers,10,NTA UGC NET International and Area Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Labour Welfare Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Law Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers,40,NTA UGC NET Linguistics Solved Question Papers,9,NTA UGC NET Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Music Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Paper 1 Solved Question Papers,30,NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Philosophy Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Physical Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Political Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Population Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Psychology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Public Administration Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Medicine and Community Health Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Work Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Sociology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tourism Administration and Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Women Studies Solved Question Papers,10,UGC NET Answer Key,82,UGC NET Books,82,UGC NET Exam,99,UGC NET Question Papers With Solutions,83,UGC NET Subjects,1,UGC NET Syllabus,82,Year Wise Solved NTA UGC NET Question Papers,82,
ltr
item
My Exam Notification - Free UGC NET Guide: NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved Question Paper 2013 September
NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved Question Paper 2013 September
Looking for NTA UGC NET Visual Art Paper 3 Solved Question Paper 2013 September? Here get Paper 3 Solved Question Paper 2013 September.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiyHarvepZLV3jysE21MZuHe2ydrfykXjosvjnwsLpuyjS0X6NmNS8caFEWu49x2YbZkhgVkKN3qDsMvIiu53ErrO-1PCy4vJ58SX55KRb9paYO4d0eb1-3-RcPuGbggEq2z_AndB4eYBbibk7EZKFWqtpNBI2A11UJE4Zr0m-KyBc9Si-4Dd3Wp7aOcg=w320-h192
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiyHarvepZLV3jysE21MZuHe2ydrfykXjosvjnwsLpuyjS0X6NmNS8caFEWu49x2YbZkhgVkKN3qDsMvIiu53ErrO-1PCy4vJ58SX55KRb9paYO4d0eb1-3-RcPuGbggEq2z_AndB4eYBbibk7EZKFWqtpNBI2A11UJE4Zr0m-KyBc9Si-4Dd3Wp7aOcg=s72-w320-c-h192
My Exam Notification - Free UGC NET Guide
https://www.myexamnotification.com/2022/06/nta-ugc-net-visual-art-paper-3-solved-question-paper-2013-september.html
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/2022/06/nta-ugc-net-visual-art-paper-3-solved-question-paper-2013-september.html
true
354141229938201693
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content