NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2012 December

Looking for NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2012 December? Here get Paper 3 Solved Paper 2012 December

 NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2012 DecemberNTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2012 December: To score better marks in the NTA UGC NET Tribal and Regional Languages, you should have depth knowledge of the entire subject.

You can boost your preparation by referring to NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Question Paper 2012 December. It will give you information about the important chapters and concepts covered in all chapters.

You must have NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers along with the latest Tribal and Regional Languages Syllabus to enhance your semester exam preparation.

Here we provide you the complete guide on NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2012 December.

NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2012 December

NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Papers are the best study materials to score good marks in the Tribal and Regional Languages exam.

Practicing these NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 previous year question papers assist the students in getting a clear idea about the question paper pattern and types of questions asked in the exam.

You can check the complete NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2012 December.


Read the following passage and answer Question Nos. 1 to 5 related to it:

Jharkhandi dance has its own distinct style. Despite differences in body movement, speed stepping, rhythm, beat and melody, there is great similarly among them. That is the reason why a drummer, dancer or singer here internalises them quickly as soon as he/she enters the Akhra. The music and dance traditions of each community have greatly influenced the other, like their culture, their nature and spirit are the same.

Outside the Jharkhand region there is no comparable music and dance tradition. There is an internally binding thread underneath. Give Jharkhand’s something to do, enough to eat and time to dance, sing and playing music, they will make heaven out of their living and land. Songs flow like streams here, sweet sounds of drums echo here. The gracefulness of dances entices our mind. In Jharkhand a person – Adiwasi or Sadans – devoid of interest in music is untrustworthy. Their life is full of music. This is their love for music.

 

1. Which statement is correct among the following?

(A) There is great difference in the dances of Jharkhand.

(B) The dance pattern is not one and the same in all communities of Jharkhand.

(C) There is a typical style of the dances of Jharkhand.

(D) The steps, rhythm and beats are one in the dances of Jharkhand.

Answer: (C)

 

2. What is the speciality of Akhra?

(A) Participant fears to enter the Akhra.

(B) Participant think about to enter the Akhra.

(C) Participant aquire the trends of Akhra with little effort.

(D) Participant could not acquire the trends of Akhra.

Answer: (C)

 

3. What isthe soul, nature and culture of Jharkhand?

(A) Common

(B) Different

(C) Opposite

(D) No match

Answer: (A)

 

4. How the people of Jharkhand make their area like heaven?

(A) With labour

(B) With eating – drinking to the full satisfaction.

(C) With music and dance

(D) With all mentioned above

Answer: (D)

 

5. Who is considered as unbelievable in Jharkhand?

(A) The lover of music.

(B) The man who does not love music.

(C) The man immersed in music.

(D) The man who hates music.

Answer: (B)

 

6. To which class the Kharwars belong?

(A) Backward class

(B) Very backward class

(C) Scheduled caste

(D) Scheduled tribe

Answer: (D)

 

7. What is the best alternative of Gramodoy?

(A) To make plans keeping in view the benefit.

(B) Common education.

(C) To link roads with the capital.

(D) Regular supply of electricity.

Answer: (A)

 

8. Which caste is known for boating in Jharkhand?

(A) Ghasi

(B) Jhora

(C) Binjhia

(D) Parhia

Answer: (B)

 

9. Who is the foreign writer on Indian tribes?

(A) Max Muller

(B) Malinowski

(C) Dalton

(D) S.C. Roy

Answer: (C)

 

10. To which branch of science the Ethnology belongs?

(A) Sociology

(B) Anthropology

(C) History

(D) Archaeology

Answer: (B)

 

11. Where is the situation of village Akhra?

(A) Outside the village.

(B) In the side of forest.

(C) In the north of the village.

(D) In the middle of the village.

Answer: (D)

 

12. What is the main subject of study in Ethnology?

(A) Culture

(B) Cultivation

(C) Language

(D) Arts

Answer: (A)

 

13. Who are the worst sufferer of Industrial development?

(A) Sadan

(B) Outsider

(C) Tribals

(D) Foreigner

Answer: (C)

 

14. In Jharkhand, who are in the most pitiable condition?

(A) Lohar

(B) Asur

(C) ChikBaraik

(D) Sadan

Answer: (B)

 

15. What is the meaning of ‘morph’ in morphology?

(A) Bibhaktiyukt word

(B) Bibhaktimukt word

(C) Only word

(D) Only Bibhakti

Answer: (A)

 

16. Which is the correct example of ‘voiceless’ in the following?

(A) Janam – Janm

(B) Put – Putra

(C) Suraj – Surya

(D) Sag – Shak

Answer: (D)

 

17. Which is not applicable in expansion of meaning?

(A) Rajaonka Raja

(B) Bhadra Purus

(C) Rasoia

(D) Rahasya

Answer: (D)

 

18. To which class the Roman script belongs to?

(A) Syllabic and Alphabatic

(B) Syllabic

(C) Alphabatic

(D) None

Answer: (C)

 

19. K, Kh, g, gh, are the sound of the group

(A) Glottal / Guttural

(B) Palatal

(C) Dental

(D) Bilabial

Answer: (A)

 

20. Which group is most matching?

List – I                                                List – II

a. Aryan language family                    1. Tibbati

b. Austric language family                  2. Malto

c. Dravidian language family              3. Ho

d. China language family                    4. PanchPargania

Codes:

       a b c d

(A) 1 2 3 4

(B) 4 3 2 1

(C) 3 1 4 2

(D) 2 4 3 1

 

Answer: (B)

 

21. Which is not correct in the following?

(A) Language is a social thing.

(B) Language is acquired property.

(C) Language has permanent structure.

(D) Language is a traditional thing.

Answer: (C)

 

22. What is the organ of speech in linguistics?

(A) Radio set

(B) Vocal organ

(C) Telegraph

(D) Telephone

Answer: (B)

 

23. Who was the founder of Ding-Dong theory?

(A) Aristotle

(B) Sukrat

(C) Max Muller

(D) Plato

Answer: (D)

 

24. What are the two structure of morphological classification in language?

(A) Isolating and Agglutinative

(B) Synthetic and Analytic

(C) Prefix agglutinative and Suffix agglutinative

(D) Infix agglutinative and Inflectional agglutinative

Answer: (A)

 

25. Which is not the criteria of correct classification of language family?

(A) Nearness of society

(B) Equality of word

(C) Similarity of meaning

(D) Quality of grammar

Answer: (C)

 

26. What was the area of study of Max Muller?

(A) Latin and Linguistics

(B) Linguistics and German

(C) English and Linguistic

(D) Sanskrit and Linguistic

Answer: (D)

 

27. Arabi script is written

(A) Down to up

(B) Up to down

(C) Left to right

(D) Right to left

Answer: (D)

 

28. What are the main elements of sentence?

(A) Akankhsha, Yogyata, Samipata

(B) Dhwani, Arth, Pada

(C) Varn, Shabd, Pada

(D) Akshar, Pada, Arth

Answer: (A)

 

29. What is denoted by Surdas in semantic?

(A) Manner / Cutsy

(B) Blind faith

(C) To avoid bad omens

(D) Satire

Answer: (C)

 

30. What is the meaning of ‘Veda’?

(A) Will

(B) Work

(C) Knowledge

(D) Liberations

Answer: (C)

 

31. How many Mahapuranas are there?

(A) 12

(B) 18

(C) 21

(D) 81

Answer: (B)

 

32. Whose parts are ‘Sanhita’, Brahman, Arnyak and Upnishad?

(A) Grammar

(B) Jyotish

(C) Puran

(D) Veda

Answer: (D)

 

33. Which is called the encyclopaedia of Indian knowledge?

(A) Ramayan

(B) Mahabharat

(C) Sanhita

(D) Brahman Granth

Answer: (B)

 

34. In which language Valmiki Ramayan is written?

(A) Laukik Sanskrit

(B) Vaidic Sanskrit

(C) Bangla

(D) Awadhi

Answer: (A)

 

35. Whose writing is ‘Anand Math’?

(A) Sarat Chandra

(B) Bankim Chandra Chattopadhyay

(C) RabindraNath Tagore

(D) BibhutiBhusanBandhopadhyay

Answer: (B)

 

36. In which language drama “Mi Godsay Boltoy” is written?

(A) Assamese

(B) Bangla

(C) Odia

(D) Marathi

Answer: (D)

 

37. To which language renouned writer Indira Goswami belongs?

(A) Kashmiri

(B) Bhojpuri

(C) Assamese

(D) Maithily

Answer: (C)

 

38. Which one is Tamil Epic?

(A) Shishupal Vadh

(B) Shilappadikaram

(C) Ras Manjari

(D) Mrigawati

Answer: (B)

 

39. Who has written “Abhigyan Shakuntalam”?

(A) Bhasa

(B) Bharavi

(C) Bhavabhuti

(D) Kalidasa

Answer: (D)

 

40. Whose ‘Rajkavi’ was Chandbardai?

(A) Prithviraj Chouhan

(B) Raja Jaisingh

(C) Maharaja Mansingh

(D) Shivaji

Answer: (A)

 

41. In which language epic Padmavata is written?

(A) Apbhransha

(B) Prakrit

(C) Khadiboly

(D) Awadhi

Answer: (D)

 

42. Who has written the drama Chandragupta?

(A) Skandgupta

(B) Samudragupta

(C) Ramgupta

(D) Jayshankar Prasad

Answer: (D)

 

43. Which historical order of the poets is correct?

(A) Ghananand, Rasakhana, Vidyapati, Bharatendu.

(B) Bharatendu, Vidyapati, Raskhana, Ghananand.

(C) Vidyapati, Rasakhana, Ghananand, Bharatendu.

(D) Rasakhana, Vidyapati, Bharatendu, Ghananand.

Answer: (C)

 

44. Who is the Hero of the novel Godan?

(A) Gobar

(B) Hori

(C) Matadeen

(D) Mehta

Answer: (B)

 

45. Whose writing is “Wahtodati Patthar”?

(A) Mahadevi

(B) Sumitranandan Pant

(C) SubhadraKumariChouhan

(D) SuryakantTripathiNirala

Answer: (D)

 

46. On which poet the play “Asadhka Ek Din” is based?

(A) Kalidasa

(B) Tulsidasa

(C) Surdasa

(D) Raidasa

Answer: (A)

 

47. Who is the National Poet of Hindi?

(A) Bhartendu Harishchandra

(B) Maithilisharan Gupta

(C) Gopal Singh Nepali

(D) Makhanlal Chaturvedi

Answer: (B)

 

48. Which magazine was edited by Dharmvir Bharati?

(A) Madhuri

(B) Hans

(C) Andhayug

(D) Dharmyug

Answer: (D)

 

49. Which Ism of the Hindi Literature was prominent in the Freedom Movement?

(A) Communism

(B) Socialism

(C) Nationalism

(D) Fascism

Answer: (C)

 

50. Who says – “Ramniyarthpratipadaka Shabda Kavyam”?

(A) Rajshekhar

(B) Panditraj Jagannath

(C) Vishwanath

(D) Kuntak

Answer: (B)

 

51. What are the main elements of literature according to Western critic?

(A) Intellect, Imagination, Style

(B) Theme, Character, Ras

(C) Theme, Environment, Character

(D) Dialogue, Style, Purpose

Answer: (A)

 

52. The success of staging a drama lies in

(A) Dramatist

(B) Director

(C) Actor

(D) Of all mentioned above

Answer: (D)

 

53. What is the main aim of Literature?

(A) Gaining knowledge

(B) Gaining property

(C) Gaining pleasant

(D) Gaining fame

Answer: (C)

 

54. Where is the main difference between song and poem?

(A) Alankar

(B) Bhav

(C) Technique

(D) Raag

Answer: (D)

 

55. Which is correct in “Kavyahetu”?

(A) Rasa, Chhanda, Alankar

(B) Pratibha, Vyutpati, Abhyasa

(C) Satyam, Shivam, Sundaram

(D) Imagination, dream, thought

Answer: (B)

 

56. What is explained in “Vibhavanubha vavyabhicharisanjogadrasanishpati”?

(A) Bhav

(B) Vibhav

(C) Rasa

(D) Sanyoga

Answer: (C)

 

57. Which option is most appropriate for the following statements? Statement:

(A) Each great poet is a teacher. (R) Because literature emphasizes on Truth, Beauty and Good.

(A) Both (A) and (R) are not correct.

(B) Both (A) and (R) are correct.

(C) (A) is correct, and (R) is not correct.

(D) (A) is not correct, and (R) is correct.

Answer: (A)

 

58. Who is the author of Natya Shastra?

(A) Acharya Vishwanath

(B) Acharya Kuntak

(C) Acharya Shankuk

(D) Acharya Bharat

Answer: (D)

 

59. “Bin bole jhanjhanaye, Bat bitalsansanaye, Ankhiyahi chhutal duniya biraje.” Pahil piritiya milat aaje who has written these lines?

(A) Kshitish Kumar Rai

(B) MukundNayak

(C) Ram DayalMunda

(D) MadhuMansuriHansmukh

Answer: (C)

 

60. What is mentioned in “Sen ge susan, Kaji ge durang”?

(A) Dance

(B) Singing

(C) Beating drum

(D) Both singing and dancing

Answer: (D)

 

61. Who has written “Pagha jori jori re ghato”?

(A) Fr. Joachim Dungdung

(B) Paulus Kullu

(C) Rose Kerketta

(D) Pro. Nicholas Tete

Answer: (C)

 

62. In which language Rev. P.O. Bodding did an important work?

(A) Santhali

(B) Oraon (Kurukh)

(C) Mundari

(D) Kharia

Answer: (A)

 

63. Whose collection is ‘Lil Khora’a Khekhel’?

(A) W.G. Archer

(B) Dharmdas Lakra

(C) W.G. Archer and Dharmadas Lakra

(D) None

Answer: (C)

 

64. In which region Khortha is spoken?

(A) South Chotanagpur

(B) East Jharkhand

(C) Hazaribagh, Dhanbad, Giridih

(D) West Jharkhand

Answer: (C)

 

65. Who is the first lecturer in Kurmali language and literature of Tribal & Regional languages, Ranchi University, Ranchi?

(A) Dr. Chandra Mohan Mahto

(B) Dr. H.N. Singh

(C) Dr. Brindawan Mahto

(D) Dr. Prameshwari Mahto

Answer: (B)

 

66. Which teacher related to panchparganiya language – literature was awarded by the President of India?

(A) Prof. Parmanand Mahto

(B) Prof. Dinbandhu Mahto

(C) Dr. SunitaKumari Gupta

(D) Dr. Karam Chand Ahir

Answer: (D)

 

67. Who among the following Nagpuri poets was associated with Jaipal Singh?

(A) Sahni Upendra Pal Nahan

(B) Mahavir Nayak

(C) Lal Ran Vijay NathSahdev

(D) Sharda Prasad Sharma

Answer: (C)

 

68. Who is the present Head of the Department of Tribal & Regional Languages, Ranchi University?

(A) Dr. Hari Oraon

(B) Dr. Krishna Chandra Tudu

(C) Dr. Tribeni Nath Sahu

(D) Dr. Umesh Nand Tiwary

Answer: (B)

 

69. Which statement is correct?

(A) Folk literature and creative literature are written.

(B) Folk literature and creative literature are created.

(C) Folk literature is the background of creative literature.

(D) Folk literature and creative literatures language are effective.

Answer: (C)

 

70. Which group matches correctly?

List – I            List – II

a. Myth            1. Story of Madra Munda- Phanimukut Roy

b. Legend        2. Story of Panch Tantra

c. Fable            3. Story of  Sarhul

d. Fairy Tale    4. Story of  ‘Apsara’

Codes:

       a b c d

(A) 3 1 2 4

(B) 1 3 4 2

(C) 4 1 3 2

(D) 2 4 1 3

Answer: (A)

 

71. What is ‘Proverb’?

(A) Lok Kahawat

(B) Lakhshanik Kathan

(C) Budhi Bilash Kathan

(D) LakGyan

Answer: (A)

 

72. What is Riddle?

(A) Kisi ko batō se harana

(B) Budhi bhrast karna

(C) Aprakrit ke dwara prakrit ka sanket karna.

(D) Kisi kathan ka samjh me na ana

Answer: (C)

 

73. What is ballad?

(A) Jisme Lok Katha ke madya kuch geet hoté ho.

(B) Gitoñ me barnit katha hõ.

(C) Lok sangeet hõ.

(D) Pahelion ki katha hõ.

Answer: (B)

 

74. What is the opinion of the people about ancient sadans?

(A) Immigrant from Ajamgarh.

(B) Immigrant from Hardinagar.

(C) People living since time immemorable.

(D) Immigrant from Rohtasgarh.

Answer: (C)

 

75. Who are the producer and supplier of the commodities of social necessity?

(A) Hill Kharia

(B) Oraon

(C) Santhal

(D) Sadan

 

Answer: (D)


 

Year Wise UGC NET Previous Year Question Papers Solved Tribal and Regional Languages Paper 3

The old UGC NET Examination paper-3 in Tribal and Regional Languages was of descriptive type till December 2011.

Paper-3 becomes the objective type from June 2012 to November 2017. From July 2018 onward, the paper-3 was stopped and becomes part of the paper-2 itself.

So, the old questions for paper-3 from June 2012 to November 2017 which were of objective type (multiple choice questions) can be used by the UGC NET aspirants for their better preparation for the paper-2.

Year Wise NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved question Papers are given below.

Download Year Wise NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Paper
UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Question Paper 2017 November
UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Question Paper 2016 July
UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Question Paper 2015 June
UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Question Paper 2015 December
UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Question Paper 2014 June
UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Question Paper 2014 December
UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Question Paper 2013 September
UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2013 December
UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2013 June
UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2012 December
UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2012 June

We have covered the NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2012 December.

If you have any questions about NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Papers, please let us know in the comment section.

COMMENTS

Name

NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Anthropology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Arab Culture and Islamic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Commerce Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Literature Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Study of Religions Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Defence and Strategic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Economics Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Electronic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET English Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Environmental Sciences Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Folk Literature Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Forensic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Geography Solved Question Papers,10,NTA UGC NET History Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Home Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Human Rights and Duties Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Indian Culture Solved Question Papers,10,NTA UGC NET International and Area Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Labour Welfare Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Law Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers,40,NTA UGC NET Linguistics Solved Question Papers,9,NTA UGC NET Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Music Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Paper 1 Solved Question Papers,30,NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Philosophy Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Physical Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Political Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Population Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Psychology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Public Administration Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Medicine and Community Health Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Work Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Sociology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tourism Administration and Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Women Studies Solved Question Papers,10,UGC NET Answer Key,82,UGC NET Books,82,UGC NET Exam,99,UGC NET Question Papers With Solutions,83,UGC NET Subjects,1,UGC NET Syllabus,82,Year Wise Solved NTA UGC NET Question Papers,82,
ltr
item
My Exam Notification - Free UGC NET Guide: NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2012 December
NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2012 December
Looking for NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Paper 3 Solved Question Paper 2012 December? Here get Paper 3 Solved Paper 2012 December
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiPq5FjVCmEvjpbEJ3jQhMilpfbkyOVO6--w-HZRGMjKZoWZGfbPljRXD6GS8zXifxrrylfVv1JbDMl0rd2P8HOxAcjzPobz5DbExEaWOc9aNNQNGTQtlQE5BJSOkiW1_37mUW2TdglnsUYyssWRcmNyR64-sducCZ-dc8ObgTNvWSYnxm30C7IZmxq7w=w320-h192
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiPq5FjVCmEvjpbEJ3jQhMilpfbkyOVO6--w-HZRGMjKZoWZGfbPljRXD6GS8zXifxrrylfVv1JbDMl0rd2P8HOxAcjzPobz5DbExEaWOc9aNNQNGTQtlQE5BJSOkiW1_37mUW2TdglnsUYyssWRcmNyR64-sducCZ-dc8ObgTNvWSYnxm30C7IZmxq7w=s72-w320-c-h192
My Exam Notification - Free UGC NET Guide
https://www.myexamnotification.com/2022/06/nta-ugc-net-tribal-and-regional-languages-paper-3-solved-question-paper-2012-december.html
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/2022/06/nta-ugc-net-tribal-and-regional-languages-paper-3-solved-question-paper-2012-december.html
true
354141229938201693
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content