NTA UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2012 June

Looking for NTA UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2012 June? Here get Paper 2 Solved Question Paper 2012 June.

 NTA UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2012 JuneNTA UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2012 June: To score better marks in the NTA UGC NET Performing Arts, you should have depth knowledge of the entire subject.

You can boost your preparation by referring to NTA UGC NET Performing Arts Question Paper 2 2012 June. It will give you information about the important chapters and concepts covered in all chapters.

You must have NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers along with the latest Performing Arts Syllabus to enhance your semester exam preparation.

Here we provide you the complete guide on NTA UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2012 June.

NTA UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2012 June

NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers are the best study materials to score good marks in the Performing Arts exam.

Practicing these NTA UGC NET Performing Arts previous year question papers assist the students in getting a clear idea about the question paper pattern and types of questions asked in the exam.

You can check the complete NTA UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2012 June.


Special Instructions

Candidates are required to answer all the 25 questions in Part-I, which are compulsory. They should also select any one from Part-II and Part-III and answer all the 25 questions of that Part only. Each question carries two marks.

 

Part – I: Common to Dance / Drama / Theatre

 

1. Pick the odd one out

(A) Kovalan - Kannagi

(B) Indrajit - Sulochana

(C) Lakshmana - Uramila

(D) Ravana – Madhavi

Answer: (D)

 

2. Who has been given transformation by the touch of ‘Rama’?

(A) Jataayu

(B) Ahalya

(C) Sugreeva

(D) Guha

Answer: (B)

 

3. Which character creates conflict between Pandavaa-s and Kauravaa-s?

(A) Sakuni

(B) Krishna

(C) Karna

(D) Dussasana

Answer: (A)

 

4. Who is the eldest ‘son’ of Kunthi ?

(A) Dharma Raj

(B) Duryodhan

(C) Karna

(D) Bheem

Answer: (C)

 

5. Match the following:

List – I                        List – II

(a) Gaandhari              (i) Ravana

(b) Draupadi                (ii) Dhritaraashtra

(c) Mandodari             (iii) Karna

(d) Vrishalini               (iv) Paandavas

Codes:

       (a) (b) (c) (d)

(A) (ii) (iv) (i) (iii)

(B) (iii) (i) (iv) (ii)

(C) (i) (iv) (ii) (iii)

(D) (iv) (ii) (iii) (i)

Answer: (A)

 

6. ‘Bhishma’ a character in ‘Mahabharat’ killd by

(A) Sikhandi

(B) Sahadeva

(C) Aswathama

(D) Durjaya

Answer: (A)

 

7. Trace out the wife of ‘Vaali’, a character in Ramayana

(A) Mandara

(B) Urmila

(C) Tara

(D) Soorpankha

Answer: (C)

 

8. Assertion (A): Performing Arts of India brings to mind the single body and many armed image of Durga or of Siva in the form of Natraj. These symbols are the continual play of energy and rhythm in plural forms.

Reason (R): There are traditions, and not one tradition of the performing Arts in the vast Geographical area, all are characterised by a staggering multiplicity of genres, forms, styles and techniques.

Codes:

(A) (A) is true and (R) is true

(B) (A) is false and (R) is true

(C) (A) is false and (R) is false

(D) (A) is true and (R) is false

Answer: (A)

 

9. Matching the following:

List – I                                                List – II

(a) Bhojya Rasa                                   (i) Sri Sankuka

(b) Chitraturga Nyaya                         (ii) Bharat Muni

(c) Tadanuroop Anusandhan              (iii) Bhat Nayak

(d) Sadharanikaran                              (iv) Bhatlollata

Code:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (i) (ii) (iii) (iv)

(B) (iii) (iv) (ii) (i)

(C) (ii) (i) (iv) (iii)

(D) (iv) (iii) (i) (ii)

Answer: (C)

 

10. The blissful state created by the experience of RASA is called as

(A) Ananda

(B) Paramananda

(C) Brahmananda

(D) Akhandananda

Answer: (C)

 

11. ‘Dharmi’ point of view, one of the ‘Rupaka-s’ given here is different from others. Pick it.

(A) Prahasana

(B) Veedhi

(C) Samavakara

(D) Nataka

Answer: (A)

 

12. ‘Mukha raga’ means

(A) Size of the body

(B) Size of eyes

(C) Colour of the face

(D) Photogenic

Answer: (C)

 

13. Match the following:

List – I                                                List – II

(a) Sub-division of ‘Sringara’             (i) 4

(b) Sub-division of ‘Haasya’               (ii) 3

(c) Sub-divisions of ‘Karuna’             (iii) 6

(d) Independent ‘Raga-s’                   (iv) 2

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (iii) (iv) (i) (ii)

(B) (i) (ii) (iii) (iv)

(C) (ii) (iv) (i) (iii)

(D) (iv) (iii) (ii) (i)

Answer: (A)

 

14. Assertion (A): The tongue experiences, the tastes (Physical rasa-s) and in ‘Natya’ (Drama) the mind experiences pleasures from the various aesthetic rasa-s caused by distinctive emotions.

Reasons (R): If mind won’t permit even the physical rasa-s also cannot be identified/ experienced. So no relativity between physical and mental experiences.

Codes:

(A) (A) is correct and (R) is wrong

(B) Both (A) and (R) are wrong

(C) (R) is right and (A) is wrong

(D) (A) and (R) both are right

Answer: (A)

 

15. Here, we have the ‘Kaaryavasthas’. Put in order as mentioned in Natya Sastra

(A) Prayatna, Praaptisambhava, Phalayoga, Niyatapti, Prarambha

(B) Niyatapti, Prarambha, Phalayoga, Praaptisambhava, Prayatna

(C) Praaptisambhava, Prayatna, Prarambha, Niyatapti, Phalayoga

(D)Prarambha, Prayatana, Praapatisambhava, Phalyoga, Niyatapti

Answer: (D)

 

16. Assertion (A): The stratified attitude of the tradition often drags and is rigid.

Reason (R): This dampens the spirit of creativity and experimentation. Considered the prana of Performing Arts.

Codes:

(A) (A) and (R) both are wrong

(B) Both (A) and (R) are correct

(C) (A) is wrong and (R) is correct

(D) (R) is wrong and (A) is correct

Answer: (A)

 

17. ‘Narasimha-Prahlad’, a traditional theatre form popular in

(A) Odisha

(B) Rajasthan

(C) Goa

(D) Tamilnadu

Answer: (A)

 

18. Match the following:

List – I                        List – II

(a) Glove puppets        (i) Rajasthan

(b) Rod puppets          (ii) Andhra Pradesh

(c) String puppets        (iii) Kerala

(d) Leather puppets     (iv) West Bengal

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (iii) (iv) (i) (ii)

(B) (ii) (i) (iii) (iv)

(C) (i) (ii) (iv) (iii)

(D) (iv) (iii) (ii) (i)

Answer: (A)

 

19. ‘AMPHI’ Theatre located in

(A) Saanchi

(B) Amarnath

(C) Nagarjuna Konda

(D) Amaravathi

Answer: (C)

 

20. Match the following:

List – I                                                List – II

(a) Ranganatha Ramayan                    (i) Tamil Nadu

(b) Pamba Ramayana                          (ii) Uttar Pradesh

(c) Tulasi Ramayana                            (iii) Karnataka

(d) Kamba Ramayana                         (iv) Andhra Pradesh

Codes:

         (a) (b) (c) (d)

(A) (iv) (iii) (ii) (i)

(B) (i) (ii) (iv) (iii)

(C) (ii) (i) (iii) (iv)

(D) (iii) (iv) (i) (ii)

 

Answer: (A)

 

21. Pick the odd man out

(A) Vidushaka

(B) Kethigadu

(C) Komali

(D) Katti Veshagadu

Answer: (D)

 

22. Here we have modern street theatre activists. Put them in older:

(A) Safdar Hashmi, Prasanna, Badal Sarkar, Pralayan

(B) Prasanna, Safdar Hashmi, Pralayan, Badal Sarkar

(C) Badal Sarkar, Safdar Hashmi, Prasanna, Pralayan

(D) Pralayan, Safdar Hashmi, Badal Sarkar, Prasanna

Answer: (C)

 

23. Pick the odd one out

(A) Costumes

(B) Lights

(C) Kuchal

(D) Stage

Answer: (C)

 

24. Which is the instrument used in “Yakshagana”?

(A) Maddale

(B) Piano

(C) Flute

(D) Dilruba

Answer: (A)

 

25. Select the correct pair

(A) Mardal – Ballet

(B) Jhumara – Muscial composition

(C) Dhenuka – Name of the Instrument

(D) Gokula – Name of the Nirgamona Raga

Answer: (B)

 

Part – II: Dance

 

26. What is the Varnam of Bharatanatyam?

(A) A combination of steps and facial expressions

(B) A combination of Bhava, Raga, Abhinaya

(C) A combination of Nritta and Natya

(D) A combination of Nritta and Nrutya

Answer: (D)

 

27. Match items in List-I with List-II

List – I                        List – II

(a) Parakiya                 (i) Human Nature

(b) Pragalbha               (ii) Social Status

(c) Shankhini               (iii) State of being

(d) Vipralabdha           (iv) Age

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (ii) (iv) (i) (iii)

(B) (iii) (ii) (i) (iv)

(C) (ii) (iii) (iv) (i)

(D) (ii) (iii) (i) (iv)

Answer: (A)

 

28. Which item of Kathak came from the Mughals?

(A) Paran

(B) Aamada

(C) Toda

(D) Tattakar

Answer: (B)

 

29. Identify the correct sequence:

(A) Mangalacharan, Moksh, Batu, Pallavi

(B) Mangalacharan, Batu, Moksh, Pallavi

(C) Mangalacharan, Pallavi, Batu, Moksh

(D) Mangalacharan, Batu, Pallavi, Moksh

Answer: (D)

 

30. Assertion (A): Rigveda compares Usha-s to Apsara-s, Nartaki-s, Nayika-s.

Reason (R): All of them are beautiful

(A) (A) is true (R) is false

(B) (A) is false (R) is true

(C) (A) is false (R) is false

(D) (A) is true (R) is true

Answer: (D)

 

31. Identify the correct sequence:

(A) Udhwahita, Dhuta, Kampita, Ukshipta

(B) Dhuta, Kampita, Udhwahita, Ukshipta

(C) Udhwahita, Ukshipta, Dhuta, Kampita

(D) Ukshipta, Udhwahita, Dhuta, Kampita

Answer: (A)

 

32. Assertion (A): It is not good for a classical dancer to learn more than one style.

Reason (R): It pollutes the styles and confuses the body

(A) (A) is true (R) is false

(B) (A) is false (R) is true

(C) (A) is false (R) is false

(D) (A) is true (R) is true

Answer: (B)

 

33. Match items in List-I with List-II

List – I                                    List – II

(a) Kerala kala Mandalam       (i) Padma Subrahamaniam

(b) Shantiniketan                     (ii) Vallathol

(c) Nrityodaya                         (iii) Ravindranath Tagore

(d) Kadamba                           (iv) Kumudinilakhia

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (ii) (i) (iii) (iv)

(B) (ii) (iii) (iv) (i)

(C) (ii) (iii) (i) (iv)

(D) (iii) (ii) (i) (iv)

Answer: (C)

 

34. What is the full form of IGNCA?

(A) Indo Georgian National Centre for Arts

(B) Indira Gandhi National Centre for Arts

(C) International Gandhi Natya Centre for Arts

(D) Indira Gandhi Nrutya Centre for Arts

Answer: (B)

 

35. In Odissi, the men who dance are traditionally called?

(A) Natuvanars

(B) Gotipua

(C) Rasadhari

(D) Rasiya

Answer: (B)

 

36. Match items in List-I with List-II

List – I                        List – II

(a) Swastika                (i) Vrutti

(b) Arala                      (ii) Pada

(c) Kaisiki                    (iii) Gati

(d) Hansini                  (iv) Hasta

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (ii) (iv) (i) (iii)

(B) (ii) (iii) (iv) (i)

(C) (ii) (iii) (i) (iv)

(D) (iii) (ii) (i) (iv)

Answer: (A)

 

37. One of the most important movements in Ballet is

(A) Chakkar

(B) Araimandi

(C) Chauka

(D) Ufli

Answer: (A)

 

38. Match items in List-I with List-II

List – I                        List – II

(a) Brihadishwara        (i) Sun temple

(b) Modhaera              (ii) Rasa mandala

(c) Khajuraho              (iii) 1000 Years

(d) Bankura                 (iv) Dance Festival

Codes:

       (a) (b) (c) (d)

(A) (ii) (iv) (i) (iii)

(B) (ii) (iii) (iv) (i)

(C) (iii) (i) (iv) (ii)

(D) (iii) (ii) (i) (iv)

Answer: (C)

 

39. Who Choreographed ‘Yaksh’?

(A) Anand Shankar

(B) Daksh Sheth

(C) Madhu Nataraj

(D) Astad Dabu

Answer: (A)

 

40. Which Cave is known for the ancient Natya Mandap?

(A) Ellora

(B) Elephanta

(C) Bhimbetaka

(D) Sitavenga

Answer: (D)

 

41. Learning of dance is important for all as

(A) It keeps the body in shape

(B) It introduces one to culture and tradition

(C) It helps in controlling the emotions

(D) It gives all of above

Answer: (D)

 

42. Match items in List-I with List-II

List – I                        List – II

(a) Sticks                     (i) Bhangada

(b) Claps                      (ii) Dandia

(c) Jumps                     (iii) Danginrutya

(d) Running                 (iv) Kummi

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (iii) (iv) (i) (ii)

(B) (ii) (iii) (iv) (i)

(C) (ii) (iv) (i) (iii)

(D) (iii) (ii) (i) (iv)

Answer: (C)

 

43. Assertion (A): Ballet is similar to present day dance-drama.

Reason (R): Both have dance technique, a story line, musical score and stage performance.

(A) (A) is true (R) is false

(B) (A) is false (R) is true

(C) (A) is false (R) is false

(D) (A) is true (R) is true

Answer: (D)

 

44. Pick the odd one out:

(A) Shruti

(B) Nartana

(C) Kadambari

(D) SNA Journal

Answer: (C)

 

45. Match items in List-I with List-II

List – I                        List – II

(a) Rakudi                   (i) Kathak

(b) Zumar                    (ii) Bharatanatyam

(c) Chevikuttu             (iii) Odissi

(d) Vengipotial            (iv) Kathakali

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (ii) (iv) (i) (iii)

(B) (ii) (i) (iv) (iii)

(C) (iii) (i) (iv) (ii)

(D) (iii) (ii) (i) (iv)

Answer: (B)

 

46. Identify the correct sequence:

(A) Vajid Ali Shah, Samanya Kshati, Chandalika, Dhabakar

(B) Vajid Ali Shah, Dhabakar, Samanya Kshati, Chandalika

(C) Samanya Kshati, Vajid Ali Shah, Chandalika, Dhabakar

(D) Vajid Ali Shah, Chandalika, Samanya Kshati, Dhabakar

Answer: (C)

 

47. Which is the mask dance of Arunachala Pradesh?

(A) Narasimhanach

(B) Khampati

(C) Kawadi-Karagam

(D) Kalbelia

Answer: (B)

 

48. Match items in List-I with List-II

List – I                        List – II

(a) Kavita                    (i) Bharatanatyam

(b) Sholakuttu             (ii) Kathak

(c) Shabdam                (iii) Manipuri

(d) Sankirtan               (iv) Mohiniattam

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (ii) (iv) (i) (iii)

(B) (ii) (iii) (iv) (i)

(C) (iii) (iv) (i) (iii)

(D) (iii) (ii) (i) (iv)

Answer: (A)

 

49. The concept of Nataraja was introduced by

(A) Dr. V. Raghavan

(B) Anand Kumar Swami

(C) Shivaram Murthy

(D) Max Mular

Answer: (B)

 

50. The many fold use of dance can be

(A) Choreography

(B) Therapy

(C) Teaching

(D) All of above

Answer: (D)

 

Part – III: Drama/Theatre

 

26. Match the following:

List – I                                    List – II

(a) Galileo                               (i) O’ Neill

(b) Emperor zones                   (ii) Leo Tolstoy

(c) My Fair Lady                     (iii) Brecht

(d) The power of Darkness     (iv) G. B. Shaw

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (iii) (i) (iv) (ii)

(B) (i) (iii) (ii) (iv)

(C) (ii) (iv) (iii) (i)

(D) (iv) (ii) (i) (iii)

Answer: (A)

 

27. Assertion (A): Stories trying to explain that tragedy originated from Dithyrambs song in honour of Dionysus…But not all tragedies were about Dionysus.

Reason (R): Gradually, Greek spectators might forgotten the gods and Goddesses

Codes:

(A) (A) is correct but (R) is not

(B) (R) is correct but (A) is not

(C) Both (A) and (R) are wrong

(D) Both (A) and (R) are correct

Answer: (A)

 

28. Here we have some of the tragedy plays written by William Shakespeare. Put them in order.

(A) Romeo and Juliet, Othello, Hamlet, King Lear

(B) Othello, King Lear, Romeo and Juliet, Hamlet

(C) Hamlet, Romeo and Juliet, Othello, King Lear

(D) King Lear, Othello, Hamlet, Romeo and Juliet

Answer: (A)

 

29. Pick up the odd man out

(A) Samuel Beckett

(B) Grotowsky

(C) Jean Paul Sartre

(D) Harold Pinter

Answer: (B)

 

30. ‘My Life in Art’ an autobiography written by

(A) G. B. Shaw

(B) Stanislavsky

(C) Peter Brook

(D) Oscar Brockett

Answer: (B)

 

31. Match the following:

List – I                        List – II

(a) Zocasta                  (i) Clouds

(b) Cyclops                  (ii) Oedipus

(c) Aristophanes          (iii) Euripides

(d) The Trackers          (iv) Sophecles

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (i) (ii) (iv) (iii)

(B) (ii) (iii) (i) (iv)

(C) (iii) (i) (ii) (iv)

(D) (iv) (ii) (i) (iii)

Answer: (C)

 

32. Assertion (A): Moliere have been accused of not having a ‘Specific purpose’ in giving performances and tried to show unnecessary things which spectators doesn’t like.

Reason (R): Moliere responded seriously and said that it may be true, but this is the resourcefulness of his technique.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are correct

(B) Both (A) and (R) are wrong

(C) (A) is right and (R) is wrong

(D) (R) is right and (A) is wrong

Answer: (A)

 

33. Here we have four plays written by the ‘father’ of modern Realistic Dramas. Put them in chronological order.

(A) Ghosts, Pillars of society, Hedda Gabbler, A Doll’s House

(B) A Doll’s House, Hedda Gabbler, Ghosts, Pillars of Society

(C) Hedda Gabbler, A Doll’s House, Pillars of Society, Ghosts

(D) Pillars of Society, A Doll’s House, Ghosts, Hedda Gabbler

Answer: (D)

 

34. Which is not the ‘general percept’ of ‘Realism’ among these?

(A) Truth resides in material objects

(B) The scientific method and observation would solve all the problems

(C) No person is responsible, since forces are beyond control

(D) Art had its purpose to better making

Answer: (C)

 

35. ‘Theatron’ means

(A) Viewing place

(B) Dancing space

(C) Passage way

(D) Green Room

Answer: (A)

 

36. Match the following:

List – I                                    List – II

(a) Histrionics                          (i) Actors / Performers

(b) Pantomime                         (ii) Form of Roman Theatre

(c) Commedian Dell ‘Art’       (iii) Improvised Drama

(d) Diction                              (iv) Expression of the meaning in words

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (i) (ii) (iii) (iv)

(B) (ii) (iii) (iv) (i)

(C) (iii) (iv) (i) (ii)

(D) (iv) (i) (ii) (iii)

Answer: (A)

 

37. Assertion (A): Drama was to involve the direct observation of human behaviour; therefore, the thrust to use contemporary elements, and it was to deal with real life and problems of the subjects.

Reason (R): Realism came about partly as response to new social / artistic conditions of the contemporary society.

Code:

(A) (A) is correct and (R) is wrong

(B) (R) is correct and (A) is wrong

(C) Both (A) and (R) are wrong

(D) Both (A) and (R) are correct

Answer: (D)

 

38. Here we have different schools of ‘Dramas’ put them into order.

(A) Environmentalist, Existential, Realistic, Naturalistic

(B) Existential, Realistic, Environmentalist, Naturalistic

(C) Realistic, Naturalistic, Existential, Environmental

(D) Naturalistic, Environmentalist, Realistic, Existential

Answer: (C)

 

39. Pick the odd one out

(A) Moscow Art Theatre – Russia

(B) Poor Theatre – Poland

(C) Royal court Theatre – Germany

(D) International Theatre Institute – Paris

Answer: (C)

 

40. The only family theatre group in the world

(A) Globe B. Orisun Theatre

(B) Orisun Theatre Company

(C) Epic Theatre

(D) Surabhi Theatre

Answer: (D)

 

41. Assertion (A): Artists are not merely to copy the outer appearance of life in all its facets and profoundness to show what is behind the phenomena of life.

Reason (R): In the name of Realism and Naturalism materialistic world outlook has been reigning in the sphere of Art as well as in science and everyday life.

Code:

(A) (A) is true and (R) is true

(B) (A) is false and (R) is true

(C) (A) is true and (R) is false

(D) (A) is false and (R) is false

Answer: (A)

 

42. Select the correct sequence:

(A) Author, Actor, Audience, Director

(B) Actor, Audience, Author, Director

(C) Audience, Actor, Director, Author

(D) Author, Director, Actor, Audience

Answer: (D)

 

43. Pick the odd one out

(A) Lighting – Setting

(B) Costume – Make-up

(C) Mime – Movement

(D) Play-Reading – Blocking

Answer: (D)

 

44. Match the following:

List – I                        List – II

(a) Symbolism             (i) Bertold Brecht

(b) Realism                  (ii) Meyerhold

(c) Bio-Mechanism      (iii) Gorden Craig

(d) Epic Theatre          (iv) Stanislavsky

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (iv) (iii) (i) (ii)

(B) (iii) (iv) (ii) (i)

(C) (ii) (i) (iii) (iv)

(D) (i) (ii) (iv) (iii)

Answer: (B)

 

45. Select the correct sequence:

(A) Roman Theatre, Greek Theatre, Renaissance, Middle Ages Theatre

(B) Greek Theatre, Roman Theatre, middle ages Theatre Renaissance

(C) Renaissance, Middle Ages Theatre, Roman Theatre, and Greek Theatre

(D) Greek Theatre, Middle Ages Theatre, Roman Theatre, and Renaissance

Answer: (B)

 

46. Pick the odd one out

(A) Orchestra pit – Proscenium

(B) Set line – Settings

(C) Cyclorama – Lighting Floods

(D) Off-stage – Borders

Answer: (D)

 

47. Assertion (A): Theatre director should have knowledge on Art and Craft.

Reason (R): Because he has to coordinate the technical and artistic elements during the production process.

Codes:

(A) (A) is true (R) is false

(B) (A) is false (R) is true

(C) (A) is true (R) is true

(D) (A) is false and (R) is false

Answer: (C)

 

48. Pick the odd one out

(A) Sophecles – Trackers

(B) Euripidus – Cyclopes

(C) Aeschylus – Media

(D) Aristophanes – Agmemon

Answer: (D)

 

49. Match the following:

List – I                        List – II

(a) B. V. Karanth        (i) Rangayana

(b) UtpalDutt              (ii) Swopanam

(c) K. N. Panikkar       (iii) NSD

(d) Vijay Mehta          (iv) IPTA

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (ii) (iii) (i) (iv)

(B) (iii) (iv) (ii) (i)

(C) (i) (ii) (iv) (iii)

(D) (iv) (i) (iii) (ii)

Answer: (B)

 

50. Arrange items in sequence:

(A) Performing text, Dramatic text, self – expression, Transmission of secrets

(B) Transmission of secrets, Self-expression, Dramatic text, performing text

(C) Dramatic text, performing text, transmission of secrets, self-expression

(D) Self-expression, Transmission of secrets, Dramatic text, performing text

 

Answer: (C)


 

Year Wise UGC NET Previous Year Question Papers Solved Performing Arts

Year Wise NTA UGC NET Performing Arts Solved question Papers from June 2006 till today are given below.

Download Year Wise NTA UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Paper
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2020 June
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2019 December
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2019 June
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2018 December
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2018 July
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2017 November
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2016 July
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2015 June
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2015 December
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2014 June
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2014 December
UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2013 December
UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2013 September
UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2013 June
UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2012 December
UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2012 June
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2011 June
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2011 December
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2010 June
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2010 December
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2009 June
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2009 December
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2008 June
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2008 December
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2007 June
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2007 December
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2006 June
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2006 December
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2005 June
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2005 December
UGC NET Performing Arts Paper 2 Question Paper 2004 December

We have covered the NTA UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2012 June.

If you have any questions about NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers, please let us know in the comment section.

COMMENTS

Name

NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Anthropology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Arab Culture and Islamic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Commerce Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Literature Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Study of Religions Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Defence and Strategic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Economics Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Electronic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET English Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Environmental Sciences Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Folk Literature Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Forensic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Geography Solved Question Papers,10,NTA UGC NET History Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Home Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Human Rights and Duties Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Indian Culture Solved Question Papers,10,NTA UGC NET International and Area Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Labour Welfare Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Law Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers,40,NTA UGC NET Linguistics Solved Question Papers,9,NTA UGC NET Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Music Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Paper 1 Solved Question Papers,30,NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Philosophy Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Physical Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Political Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Population Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Psychology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Public Administration Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Medicine and Community Health Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Work Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Sociology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tourism Administration and Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Women Studies Solved Question Papers,10,UGC NET Answer Key,82,UGC NET Books,82,UGC NET Exam,99,UGC NET Question Papers With Solutions,83,UGC NET Subjects,1,UGC NET Syllabus,82,Year Wise Solved NTA UGC NET Question Papers,82,
ltr
item
My Exam Notification - Free UGC NET Guide: NTA UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2012 June
NTA UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2012 June
Looking for NTA UGC NET Performing Arts Paper 2 Solved Question Paper 2012 June? Here get Paper 2 Solved Question Paper 2012 June.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhUqSMTpvqSZdtRG6yA5aZzXv77MaxnVhry_D-8KvayLHmB4rpn_2NnSwvNHbjnAte-7nYQD-8NW0PGLxwfCT--erkHp9tNf7pmnuQsRTgUgiw1FFkSehgZV7BGGG5_cM87aXO74wv5KXsczt0xJKL-nAIeir92V_7eHn6UOTqFnKE9caGtWf51Pkw9xA=w320-h192
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhUqSMTpvqSZdtRG6yA5aZzXv77MaxnVhry_D-8KvayLHmB4rpn_2NnSwvNHbjnAte-7nYQD-8NW0PGLxwfCT--erkHp9tNf7pmnuQsRTgUgiw1FFkSehgZV7BGGG5_cM87aXO74wv5KXsczt0xJKL-nAIeir92V_7eHn6UOTqFnKE9caGtWf51Pkw9xA=s72-w320-c-h192
My Exam Notification - Free UGC NET Guide
https://www.myexamnotification.com/2022/06/nta-ugc-net-performing-arts-paper-2-solved-question-paper-2012-june.html
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/2022/06/nta-ugc-net-performing-arts-paper-2-solved-question-paper-2012-june.html
true
354141229938201693
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content