NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 September

Looking for NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 September? Here get Paper 3 Solved Question Paper 2013 September

 NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 SeptemberNTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 September: To score better marks in the NTA UGC NET Museology and Conservation, you should have depth knowledge of the entire subject.

You can boost your preparation by referring to NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Question Paper 2013 September. It will give you information about the important chapters and concepts covered in all chapters.

You must have NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers along with the latest Museology and Conservation Syllabus to enhance your semester exam preparation.

Here we provide you the complete guide on NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 September.

NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 September

NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Papers are the best study materials to score good marks in the Museology and Conservation exam.

Practicing these NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 previous year question papers assist the students in getting a clear idea about the question paper pattern and types of questions asked in the exam.

You can check the complete NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 September.


1. The Raza Library is situated in

(A) Patna

(B) Rampur

(C) Aligarh

(D) Dhaka

Answer: (B)

 

2. Who was the first President of Museum Association of India (MAI)?

(A) V.S. Aggrawal

(B) Moti Chandra

(C) C. Sivaramamurthi

(D) Grace Morley

Answer: (Wrong question)

 

3. ‘Encapsulation’ technique is used in Museums for

(A) Freeze drying the specimen

(B) Preservation and Presentation of object

(C) Colouring the specimen

(D) Documenting the specimen

Answer: (B)

 

4. In which State the Dholavira Harappan Site is located?

(A) Maharashtra

(B) Rajasthan

(C) Haryana

(D) Gujarat

Answer: (D)

 

5. Wildlife Institute is located in

(A) Darjeeling

(B) Pachmari, M.P.

(C) Dehradun

(D) Nainital

Answer: (C)

 

6. Alexandria Museum was founded by Ptolemy Soter in

(A) 3rd Century B.C.

(B) 2nd Century B.C.

(C) 1st Century B.C.

(D) 3rd Century A.D.

Answer: (A)

 

7. The traditional boundary between UV and light is

(A) 300 nm

(B) 400 nm

(C) 500 nm

(D) 700 nm

Answer: (B)

 

8. The Tomb of Mohammad Shah at Bijapur is also known as

(A) Allai Darwaza

(B) Qadam Rasul

(C) Gol Gumbaz

(D) Char Minar

Answer: (C)

 

9. Which one of the following is a primary colour ?

(A) Black

(B) White

(C) Orange

(D) Blue

Answer: (D)

 

10. Salvador Dali represents which of the Art Style?

(A) Cubism

(B) Surrealism

(C) Impressionism

(D) Realism

Answer: (B)

 

11. Ardhanarishwar is a combination of

(A) Vishnu-Lakshmi

(B) Siva-Parvati

(C) Brahma-Saraswati

(D) Ganesh-Shakti

Answer: (B)

 

12. “Gaddi Girl” is a famous painting of

(A) Jamni Roy

(B) Nicholas Roerich

(C) S.H. Raza

(D) Rabinder Nath Tagore

Answer: (B)

 

13. “Santhal Family” is a famous sculpture of

(A) Chintamani Kar

(B) Ram Kinkar Baij

(C) Satish Gujral

(D) Amit Ghosh

Answer: (B)

 

14. Puppets in Karnataka are mostly made up of

(A) Paper

(B) Wood

(C) Leather

(D) Textile

Answer: (C)

 

15. The Mahabalipuram Monuments are deteriorating mainly due to

(A) Saline Effect

(B) Fungus

(C) Vandalism

(D) Plant Growth

Answer: (A)

 

16. Dafala Tribe is the indigenous inhabitants of

(A) West Bengal

(B) Arunachal Pradesh

(C) Assam

(D) Nagaland

Answer: (B)

 

17. The range of visible radiation is between

(A) 300 nm to 400 nm

(B) 400 nm to 700 nm

(C) 500 nm to 600 nm

(D) 600 nm to 800 nm

Answer: (B)

 

18. If distance between an object and the light sources decreases then Lux levels will

(A) Decrease

(B) Increase

(C) Remain the same

(D) None of the above

Answer: (B)

 

19. Which of the following is NOT a warm colour?

(A) Red

(B) Yellow

(C) Blue

(D) Orange

Answer: (C)

 

20. Where the Lepcha Tribal Museum is situated?

(A) Gangtok

(B) Darjeeling

(C) Kaling Pong

(D) Bidisa

 

Answer: (C)

 

21. The people of the Mesolithic age used

(A) Sand stone tool

(B) Iron tools

(C) Small stone tools

(D) Copper tools

Answer: (C)

 

22. The Maharaja Jivaji Rao Scindia Museum was established in

(A) 1964

(B) 1910

(C) 1974

(D) 2000

Answer: (A)

 

23. Who is considered as a ‘great museum showman’?

(A) Sir Hans Sloan

(B) P.T. Barnum

(C) German Bazin

(D) B.I. Gilman

Answer: (B)

 

24. Who is considered as ‘Father of Open Air Museums’?

(A) Dhilon Replay

(B) Arthur Hazelius

(C) T.R. Adam

(D) H.R. Baker

Answer: (B)

 

25. Who was the first curator of Indian Museum Calcutta?

(A) William Jones

(B) Nathaniel Wallich

(C) F.S. Growse

(D) Lord Lytton

Answer: (B)

 

26. Ashokan Lion Capital is exhibited at

(A) National Museum

(B) Sanchi Museum

(C) Khajuraho Museum

(D) Sarnath Museum

Answer: (D)

 

27. The North Zone Cultural Centre is located at

(A) Allahabad

(B) Patiala

(C) Nagpur

(D) Udaipur

Answer: (B)

 

28. In most of the Indus Seal there is representation of

(A) Tiger

(B) Humped bull

(C) Unicorn

(D) Elephant

Answer: (B)

 

29. A Museum which focuses on the heritage of a particular Natural and Cultural Environment of a community and run by them for their own benefit is called

(A) Local Museum

(B) Site Museum

(C) Eco-Museum

(D) Biographical Museum

Answer: (C)

 

30. Cloze Test is used in Museums to evaluate

(A) Readability of text

(B) Legibility of text

(C) Comprehensibility of Exhibition Text

(D) All of the above

Answer: (C)

 

31. When Asiatic Society in Calcutta was established?

(A) 1786

(B) 1789

(C) 1784

(D) 1984

Answer: (C)

 

32. Which of the following is not a Static Interpretation Technique?

(A) Label

(B) Photograph

(C) Object

(D) Guide Service

Answer: (D)

 

33. Match the following Authors of Books in List – I with List – II:

List – I                                    List – II

a. Hudson, Kenneth                i. Social History of Museums

b. Ali, Salim                            ii. The Sacred Grove

c. S.D. Ripley                          iii. Common Birds of India

d. Dana, John Cotton              iv. The New Museum

Codes:

       a b c d

(A) ii i iv i

(B) i ii iii iv

(C) i iii ii iv

(D) iv ii iii i

Answer: (C)

 

34. Match the following terminology in List – I with List – II:

List – I                        List – II

a. P.V.A.                     i. Polyvinyl Acetate

b. Psychrometer          ii. Things of the Past

c. Relics                       iii. A device for measuring RH

d. Relining                  iv. Mounting of old canvas on a new support

Codes:

       a b c d

(A) ii iii i iv

(B) i iii ii iv

(C) i iii iv ii

(D) iii i iv ii

Answer: (B)

 

35. Match the item in List – I with List – II:

List – I                        List – II

a. Paper machine         i. Removal of NaCl

b. Shellac Solution      ii. Used as Varnish

c. Red lead                  iii. Pigment used in illustrations

d. Formic Acid            iv. Removing copper incrustations

Codes:

       a b c d

(A) ii iii iv i

(B) i ii iii iv

(C) iii iv i ii

(D) i iii ii iv

Answer: (B)

 

36. Match the List – I with List – II:

List – I                                    List – II

a. Ankurvat Temple                i. Afghanistan

b. Bamian Budha                    ii. Cambodia

c. Pasupati Temple                  iii. Thailand

d. Brahma Temple                   iv. Nepal

Codes:

       a b c d

(A) ii i iv iii

(B) i ii iii iv

(C) iv iii i ii

(D) iii ii iv i

Answer: (A)

 

37. Match the items in List – I with items in List – II:

List – I            List – II

a. Chalking      i. convex bulge in paint surface

b. Blister          ii. Series of tiny breaks in a paint film

c. Flaking        iii. Loss of pigment in a paint layer by powdering off

d. Crazing       iv. Breaking away of one or all paint and ground layer

Codes:

      a b c d

(A) i ii iii iv

(B) iii i iv ii

(C) ii iii i iv

(D) iv ii iii i

Answer: (B)

 

38. Arrange the following stages of documentation in order:

I. Recording the details of potential acquisitions.

II. Generating full record for each individual item.

III. Formally accepting the material for museum.

IV. Allocation of accession number.

Codes:

(A) I, IV, III, II

(B) III, IV, I, II

(C) I, III, IV, II

(D) II, I, IV, III

Answer: (C)

 

39. Arrange the stages – process of preservation of invertebrates in order:

(a) Collection

(b) Preservation

(c) Narcotization

(d) Killing & Fixing

Codes:

(A) (a), (c), (d), (b)

(B) (d), (b), (c), (a)

(C) (a), (b), (c), (d)

(D) (c), (d), (b), (a)

Answer: (A)

 

40. Match the items in List – I with List – II:

List – I                                                            List – II

a. Simplipal Biosphere                                    i. M.P.

b. Panchmari Biosphere                                  ii. Tamil Nadu

c. Manas Biosphere Reserve                           iii. Assam

d. Gulf of Mannar Biosphere Reserve            iv. Orissa

Codes:

       a b c d

(A) iv i iii ii

(B) iii ii iv i

(C) iv iii i ii

(D) i ii iii iv

Answer: (A)

 

41. Match the items in List – I with List – II:

List – I                                                List – II

a. Marine National Park                      i. M.P.

b. Kudramukh National Park              ii. Kerala

c. Silent Valley National Park             iii. Karnataka

d. Sanjay National Park                      iv. Gujarat

Codes:

       a b c d

(A) i ii iii iv

(B) ii iii iv i

(C) iv iii ii i

(D) iii ii i iv

Answer: (C)

 

42. Match the following List – I with List – II:

List – I                                    List – II

a. Sodium Chloride                 i. Made from ink sac of cattle fish

b. Ethyl Alcohol                      ii. Adhesive

c. Urea Formaldehyde            iii. Preservation

d. Sepia                                   iv. Narcotics for Leaches

Codes:

       a b c d

(A) iii ii i iv

(B) ii iii iv i

(C) iv iii ii i

(D) i ii iii iv

Answer: (C)

 

43. Matching the item with List – I with List – II:

List – I                        List – II

a. Oil Vitrol                 i. White colour require for illustration of manuscripts

b. Saffron                    ii. Gold yellow used in manuscript

c. Lack dye                 iii. Red used in manuscript

d. Zinc White              iv. Bleaching

Codes:

      a b c d

(A) i ii iii iv

(B) ii iii i iv

(C) iv i ii iii

(D) iv ii iii i

Answer: (D)

 

44. Match the items in List – I with items in List – II:

List – I                                                            List – II

a. Archaeological Museum                              i. Kolkata

b. Birla Planetarium                                        ii. Kashmir

c. Babukumar Singh Memorial Museum         iii. Bihar

d. Amar Mahal Museum                                 iv. Sarnath

Codes:

       a b c d

(A) iv ii i iii

(B) ii iii i iv

(C) i ii iii iv

(D) iv i iii ii

Answer: (D)

 

45. Match the List – I with List – II:

List – I                                    List – II

a. Cellulose Acetate Foil         i. Killing of Insect

b. Paradichloro Benzene         ii. Taxidermy

c. Arsenic Soap                       iii. Lamination

d. Cyanide Bottle                   iv. Insect Repellent

Codes:

        a b c d

(A) iii iv ii i

(B) ii i iii iv

(C) i ii iii iv

(D) iv iii i ii

Answer: (A)

 

46. Match List – I with List – II:

List – I                                                                        List – II

a. Birla Academy of Art & Culture                            i. Museum of National Importance

b. Robindra Bhavan Museum                                     ii. Private Museum

c. Commercial & Industrial Museum, Kolkata           iii. University Museum

d. Salarjung Museum                                                  iv. State Museum

Codes:

        a b c d

(A) iii ii i iv

(B) iv iii ii i

(C) ii iii iv i

(D) i ii iii iv

Answer: (C)

 

47. Match the following items in List – I with List – II:

List – I                                                List – II

a. Lloyd Botanical Garden                 i. Darjeeling, West Bengal

b. Central National Herbarium            ii. Howrah, West Bengal

c. Humayun Tomb                              iii. Delhi

d. Hathi Gumpha Cave                       iv. Orissa

Codes:

       a b c d

(A) iv iii ii i

(B) i ii iii iv

(C) ii iii iv i

(D) iii i ii iv

Answer: (B)

 

48. Match the following terminology in List – I with List – II:

List – I                        List – II

a. Oology                    i. Branch of ornithology studying birds eggs, nets etc.

b. Ethnology               ii. Study of Fungi

c. Entomology             iii. Scientific Study of Insects

d. Mycology                iv. Scientific and objective study of animal behaviour

Codes:

       a b c d

(A) ii iii i iv

(B) iv iii ii i

(C) i iv iii ii

(D) iii ii iv i

Answer: (C)

 

49. Match the items in List – I with List – II:

List – I                                    List – II

a. Konark Temple                    i. Marble

b. Victoria Memorial Hall       ii. Granite

c. Ellora Cave                          iii. Khondolite

d. Red Fort                             iv. Red Sandstone

Codes:

       a b c d

(A) iii i ii iv

(B) ii iii iv i

(C) iv iii i ii

(D) iv ii iii i

Answer: (A)

 

50. Assertion (A): Acetate based plastics are recommended for use in museums.

Reason (R): They do not give off acetic acid vapour.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (D)

 

51. Assertion (A): The accession number of temporary loans is usually typed on stickers, tape or tags.

Reason (R): So that they can be easily removed before objects are returned to lenders.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

52. Assertion (A): It is recommended to control mould and fungus growth by keeping the relative humidity below 65%.

Reason (R): Mould and fungus spores are always present in the atmosphere but will only grow if relative humidity is above this level.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

53. Assertion (A): UV and IR are not part of the dilemma between seeing and damaging.

Reason (R): UV and IR are not necessary for seeing. They are simply damaging.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

54. Assertion (A): It is recommended to use plastic instead of varnish for filtering UV rays.

Reason (R): Plastic is more convenient, lasts longer and does the job better.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

55. Assertion (A): Conventional incandescent lamps do not need UV filtering.

Reason (R): They usually emit negligible amounts of UV.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

56. Assertion (A): If UV is eliminated, visible light is of no concern.

Reason (R): Wavelengths of visible light do not cause damage.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (D)

 

57. Assertion (A): IR rays cause photochemical deterioration to happen quickly.

Reason (R): Because they have less energy, less frequency and lesser capacity to excite molecules.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (B)

 

58. Assertion (A): Using colour in museums is different from using colour in other places.

Reason (R): Because the colour of light source or background should not change the look of an artifact, that is, affect its “original appearance”.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

59. Assertion (A): The colour of moisture indicating silica gel changes as it absorbs moisture.

Reason (R): Because it is a natural ability of silica gel.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (A)

 

60. Assertion (A): Always check packing material before discarding it.

Reason (R): For small objects or fragments that may have been overlooked.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

61. Assertion (A): Neglect is less dangerous than in expert treatment.

Reason (R): Because museum collections or objects can be irreparably damaged by incorrect methods of cleaning or treatment.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

62. Assertion (A): An unmounted print or drawing should be lifted by its corners.

Reason (R): The edges and corners of a sheet of paper are its strongest areas.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (D)

 

63. Assertion (A): Any work of art on paper that runs the risk of flaking should have double window mat.

Reason (R): So that the interleaving material does not rest on the surface of the work.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

64. Assertion (A): Curators should be able to recognize different pest species.

Reason (R): Because different species used different treatment.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

65. Assertion (A): Large size works on paper should be rolled on itself or in a tube for storage and transportation.

Reason (R): Rolling will not cause flaking of inks and pigments and distort fibres.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (D)

 

66. Assertion (A): Oil paintings should not be put into thymol cabinets.

Reason (R): Thymol softens varnishes and some resins.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

67. Assertion (A): It is important to prevent dirt accumulation on textiles in order to preserve them.

Reason (R): To minimize the need to clean them, repeated cleaning treatments can cause unnecessary damage.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

68. Assertion (A): ‘Human inertia is an important factor that influences circulation path’.

Reason (R): People tend to continue on the same path or in the same direction unless there is something else.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true and (R) is correct explanation.

(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation.

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: (A)

 

69. Assertion (A): While storing textiles in a closet make sure that there is sufficient air circulation.

Reason (R): To prevent mold growth.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

70. Assertion (A): Museum visitors need to be prepared mentally before visiting an exhibition in the same way an athlete needs to be prepared mentally for a competition.

Reason (R): Because museum visiting causes physical fatigue.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation.

(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation.

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: (B)

 

71. Assertion (A): Furniture should be grasped by handles, arms or carved decoration.

Reason (R): Because these parts can support the weight of the entire piece.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (D)

 

72. Assertion (A): Radiocarbon dating is not applicable to samples with ages greater than about 50,000 years.

Reason (R): Because of the somewhat short half-life of 14 C, the remaining concentration would be too small for accurate measurement.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

73. The harmful effects of daylight can be reduced by

(a) Eliminating all daylight

(b) Using curtains

(c) Applying solar control film to windows

(d) Using artificial light

Codes:

(A) (a), (b), (c) and (d)

(B) (a), (b) and (c)

(C) (b), (c) and (d)

(D) (a), (c) and (d)

Answer: (B)

 

74. Access of insects and vermin to collection stores can be prevented by

(a) Not allowing birds access to attics

(b) Ensuring that doors and windows are well sealed

(c) Creating a quarantine area for newly acquired and potentially infested items

(d) Using insect traps to monitor the presence of insects

Codes:

(A) (a), (b), (c) and (d)

(B) (a), (b) and (d)

(C) (b), (c) and (d)

(D) (a), (c) and (b)

Answer: (A)

 

75. To reduce the exposure time of light, which of the following measures can be taken?

(a) Fit time-switches

(b) Install sensors that switch on the lights only when movement is sensed

(c) Turn pages of manuscripts regularly

(d) Change display regularly

Codes:

(A) (a), (b), (c) and (d)

(B) (a), (b) and (c)

(C) (b), (c) and (d)

(D) (a), (c) and (d)

 

Answer: (A)


 

Year Wise UGC NET Previous Year Question Papers Solved Museology and Conservation Paper 3

The old UGC NET Examinations paper-3 in Museology and Conservation was of descriptive type till December 2011.

Paper-3 becomes the objective type from June 2012 to November 2017. From July 2018 onward, the paper-3 was stopped and becomes part of the paper-2 itself.

So, the old questions for paper-3 from June 2012 to November 2017 which were of objective type (multiple choice questions) can be used by the UGC NET aspirants for their better preparation for paper-2.

Year Wise NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved question Papers are given below.

Download Year Wise NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Paper
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Question Paper 2017 November
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Question Paper 2016 July
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Question Paper 2015 June
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Question Paper 2015 December
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Question Paper 2014 June
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Question Paper 2014 December
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 December
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 September
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 June
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 December
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 June

We have covered the NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 September.

If you have any questions about NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Papers, please let us know in the comment section.

COMMENTS

Name

NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Anthropology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Arab Culture and Islamic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Commerce Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Literature Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Study of Religions Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Defence and Strategic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Economics Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Electronic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET English Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Environmental Sciences Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Folk Literature Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Forensic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Geography Solved Question Papers,10,NTA UGC NET History Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Home Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Human Rights and Duties Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Indian Culture Solved Question Papers,10,NTA UGC NET International and Area Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Labour Welfare Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Law Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers,40,NTA UGC NET Linguistics Solved Question Papers,9,NTA UGC NET Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Music Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Paper 1 Solved Question Papers,30,NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Philosophy Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Physical Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Political Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Population Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Psychology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Public Administration Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Medicine and Community Health Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Work Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Sociology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tourism Administration and Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Women Studies Solved Question Papers,10,UGC NET Answer Key,82,UGC NET Books,82,UGC NET Exam,99,UGC NET Question Papers With Solutions,83,UGC NET Subjects,1,UGC NET Syllabus,82,Year Wise Solved NTA UGC NET Question Papers,82,
ltr
item
My Exam Notification - Free UGC NET Guide: NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 September
NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 September
Looking for NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 September? Here get Paper 3 Solved Question Paper 2013 September
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEicDMu3ZontCmtGqgQHSEEYuhZCm1__hJri0Iy9o8oMcsatjM3MbrKkBZD8YsnCUjsAJIjxym9syVB_TifjdXRuRpRnVm1mXuzYwxzalK0Ypc2kzCTf8XWSSFwJQDlC1b3CgvcgkxUeW6ygcA-TgO8FThVBD-kopKUheCi6zuAyOlveuanD-65RoiqJzg=w320-h192
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEicDMu3ZontCmtGqgQHSEEYuhZCm1__hJri0Iy9o8oMcsatjM3MbrKkBZD8YsnCUjsAJIjxym9syVB_TifjdXRuRpRnVm1mXuzYwxzalK0Ypc2kzCTf8XWSSFwJQDlC1b3CgvcgkxUeW6ygcA-TgO8FThVBD-kopKUheCi6zuAyOlveuanD-65RoiqJzg=s72-w320-c-h192
My Exam Notification - Free UGC NET Guide
https://www.myexamnotification.com/2022/06/nta-ugc-net-museology-and-conservation-paper-3-solved-question-paper-2013-september.html
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/2022/06/nta-ugc-net-museology-and-conservation-paper-3-solved-question-paper-2013-september.html
true
354141229938201693
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content