NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 December

Looking for NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 December? Here get Paper 3 Solved Question Paper 2012 December.

 NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 DecemberNTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 December: To score better marks in the NTA UGC NET Museology and Conservation, you should have depth knowledge of the entire subject.

You can boost your preparation by referring to NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Question Paper 2012 December. It will give you information about the important chapters and concepts covered in all chapters.

You must have NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers along with the latest Museology and Conservation Syllabus to enhance your semester exam preparation.

Here we provide you the complete guide on NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 December.

NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 December

NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Papers are the best study materials to score good marks in the Museology and Conservation exam.

Practicing these NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 previous year question papers assist the students in getting a clear idea about the question paper pattern and types of questions asked in the exam.

You can check the complete NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 December.


1. Ecomuseum is concerned with

(A) Archaeological sites

(B) Eco-systems

(C) A geographical area including its people

(D) Environment

Answer: (C)

 

2. Bharut Sculptures are housed in

(A) National Museum, New Delhi.

(B) Indian Museum, Kolkatta.

(C) Prince of Wales Museum, Mumbai.

(D) Egmore Museum, Chennai.

Answer: (B)

 

3. Which one is known as ‘Island Museum’ in India?

(A) Srirangapatna Museum

(B) Saranath Museum

(C) Nagarjunakonda Museum

(D) Konark Museum

Answer: (C)

 

4. Fort St. George Museum is located at

(A) Mangalore

(B) Goa

(C) Madras

(D) Pondicherry

Answer: (C)

 

5. What is the status of National Museum?

(A) Private Museum

(B) Municipal Museum

(C) State Government Museum

(D) Central Government Museum

Answer: (D)

 

6. The most famous original Nataraja Image exhibited is in

(A) Bhubaneshwar Museum

(B) Bangalore Museum

(C) Madras Museum

(D) Bhopal Museum

Answer: (C)

 

7. Which place is known as ‘Cradle of Temple Architecture’?

(A) Bhubaneshwar

(B) Pattadakallu

(C) Konark

(D) Khajuraho

Answer: (B)

 

8. Martanda Bhairava is combination of

(A) Shiv and Vishnu

(B) Shiv and Brahma

(C) Shiv and Surya

(D) Shiv and Shakti

Answer: (C)

 

9. Hiranyagarbha is combination of

(A) Shiv-Karttikeya-Ganesha & Shakti

(B) Shiv-Vishnu-Brahma & Surya

(C) Shiv-Vishnu-Parvati & Lakshmi

(D) Shiv-Vishnu-Brahma & Saraswati

Answer: (B)

 

10. Where is the largest Mangrove forest located?

(A) Andaman and Nicobar Islands – Union Territory

(B) Bhitarkanica in Orissa

(C) Sundarbans in Gangeti, West Bengal

(D) Lakshadweep – Union Territory

 

Answer: (C)

 

11. Hoysala Sculptures are made in which stone?

(A) Sand stone

(B) Granite stone

(C) Schist stone

(D) Buff. Sand stone

Answer: (C)

 

12. The best method to collect anthropological material is

(A) Purchasing from dealers

(B) Exchange

(C) Gift

(D) Field work

Answer: (D)

 

13. Plan budget deals with

(A) Recurring expenditures

(B) Expenditures for a time-bound project

(C) Capital expenditure

(D) all of the above

Answer: (B)

 

14. Which dynasty is famous for its Bronze objects?

(A) Chola

(B) Pallava

(C) Hoysala

(D) Kadamba

Answer: (A)

 

15. In order to ensure that we have achieved the objectives of exhibition, we should build in a system of

(A) Crating

(B) Evaluation

(C) Installation

(D) Selection

Answer: (B)

 

16. Foxing occurs in

(A) Palmleaf manuscripts

(B) Parchment

(C) Copper objects

(D) Paper

Answer: (D)

 

17. After absorption of moisture colour of silica gel becomes

(A) Blue

(B) Pink

(C) Black

(D) Yellow

Answer: (B)

 

18. Which of the following metals is most vulnerable to corrosion?

(A) Iron

(B) Bronze

(C) Gold

(D) Silver

Answer: (A)

 

19. Benzene is used in

(A) Wet preservation

(B) Killing insects

(C) Deacidifying paper

(D) Removal of stains

Answer: (D)

 

20. Ultraviolet light is not found in

(A) day light

(B) Fluorescent lighting

(C) Incandescent lighting

(D) Sodium lamps

 

Answer: (C)

 

21. Which of the following words should not be used for people with disabilities?

(A) Persons with learning difficulties

(B) Wheel chair users

(C) Crippled people

(D) Persons with cerebral palsy

Answer: (C)

 

22. Recruitment means

(A) Performance assessment

(B) Improving employee performance

(C) Finding and hiring the best qualified candidate for a position

(D) Terminating an employee

Answer: (C)

 

23. The reasons for keeping employees on probation for a certain period of time are:

(A) To motivate employees

(B) To assess the abilities and skills

(C) To provide intangible incentives

(D) To divide work

Answer: (B)

 

24. Recommend maximum level of illumination for textiles and costumes is

(A) 50 lux

(B) 100 lux

(C) 150 lux

(D) 200 lux

Answer: (A)

 

25. Book-shoes are used for storing

(A) Leather objects

(B) Shoes

(C) Textiles

(D) Old manuscripts and books

Answer: (D)

 

26. When silica gel is saturated with moisture its colour becomes

(A) Blue

(B) Pink

(C) Black

(D) White

Answer: (B)

 

27. Red litmus is used to

(A) Identify alkalinity

(B) Identify acidity

(C) Measure moisture content

(D) Identify presence of pollutants

Answer: (A)

 

28. Air-conditioning system in collection stores should be on:

(A) During working hours only

(B) During night time only

(C) As and when required

(D) Round the clock

Answer: (D)

 

29. Which of the followings is not harmful to museum collections?

(A) UV light

(B) Visible light

(C) Infrared light

(D) None of the above

Answer: (D)

 

30. Study of Fossil is called

(A) Geology

(B) Paleantology

(C) Geography

(D) Minrology

Answer: (B)

 

31. Cloze test is used for assessing

(A) Legibility of text

(B) Readability of text

(C) Comprehensibility of text

(D) Aesthetic appearance of labels

Answer: (C)

 

32. The link between an object and all associated information is

(A) Serial Number

(B) Accession Number

(C) Accession Register

(D) Index Card

Answer: (B)

 

33. Polyvinyle Acetate is used as

(A) Preservative coating

(B) Fungicide

(C) Pesticide

(D) Solvent

Answer: (A)

 

34. The special device to display costumes is called

(A) Podium

(B) Costume stand

(C) Mannequin

(D) Hanger

Answer: (C)

 

35. Bhimbetaka caves are famous for its

(A) Shiva Lingam

(B) Zoo Rock

(C) Cave Inscriptions’

(D) Rock Sheltors’

Answer: (B)

 

36. The term ‘Site Museum’ is associated with

(A) Natural History Museums’

(B) Archeological Museums’

(C) Geological Museums’

(D) Tribal Museums’

Answer: (B)

 

37. Which of the following you would not use for extinguishing ‘C’ type of fire?

(A) Dry chemical

(B) Carbon dioxide

(C) Foam

(D) Water

Answer: (D)

 

38. Top Kapi Museum is in

(A) Iran

(B) Iraq

(C) Turkey

(D) Russia

Answer: (C)

 

39. Ashmolean Museum is situated in

(A) Amesterdum

(B) University of Oxford

(C) Leicester University U.K.

(D) New York

Answer: (B)

 

40. What a Museum curator should not do on hearing fire alarm?

(A) Raise the alarm immediately.

(B) Evacuate people without panick.

(C) Inform press immediately.

(D) Try to control and extinguish fire.

Answer: (C)

 

41. Match the marketing concepts in List – I with their meanings in List – II.

List – I                        List – II

a. Segmentation          1. Segment that offers the greatest opportunity

b. Promotion               2. Identifying distinct group of buyers

c. Marketing Mix        3. Means of marketing communication employed to induce purchase behaviour

d. Target market          4. Particular group of variables such as product offered to the market

Codes:

      a b c d

(A) 2 3 1 4

(B) 3 2 4 1

(C) 2 3 4 1

(D) 4 2 1 3

Answer: (C)

 

42. Match the names in List – I with theories in List – II.

List – I                        List – II

a. Benjamin Bloom     1. Theory of cognitive development

b. Robert Gagne          2. Taxonomy of learning domains

c. Jean Piaget              3. Conditions of learning

d. Jerome Bruner         4. Constructivist theory

Codes:

       a b c d

(A) 1 2 3 4

(B) 2 4 3 1

(C) 4 3 2 1

(D) 2 3 1 4

Answer: (D)

 

43. Match the items in List – I with items in List – II.

List – I                        List – II

a. Rote learning           1. Learning strategies focused on adults

b. Pedagogy                2. Memorization by repetition

c. Andragogy              3. Knowledge is constructed by learner personally or socially

d. Constructivism        4. The art and science of teaching children

Codes:

       a b c d

(A) 4 2 3 1

(B) 2 4 1 3

(C) 2 4 3 1

(D) 4 1 3 2

Answer: (B)

 

44. Match the items in List – I with items in List – II.

List – I                                    List – II

a. Epistemology                      1. Incremental learning

b. Didactic learning                 2. Inquiry based learning

c. Pedagogy                            3. Theory of knowledge

d. Discovery learning              4. Art & science of teaching children

Codes:

       a b c d

(A) 1 2 3 4

(B) 3 1 4 2

(C) 4 3 2 1

(D) 1 4 2 3

Answer: (B)

 

45. Match the chemical in List – I with their use in List – II.

List – I                                                List – II

a. Formalin                                          1. Fungicide

b. Cellulose acetate                             2. Wet preservation

c. Thymol                                            3. Adhesive

d. Sodium sesqui carbonate                4. Treatment of Bronz desease

Codes:

      a b c d

(A) 1 2 3 4

(B) 1 4 3 2

(C) 4 3 2 1

(D) 2 3 1 4

Answer: (D)

 

46. Match the items in List – I with items in List – II.

List – I                        List – II

a. RH                           1. Nanometer

b. UV light                  2. Lux

c. Intensity of light     3. %

d. Wave length            4. Microwatt / Lumen

Codes:

      a b c d

(A) 1 2 3 4

(B) 3 4 2 1

(C) 4 3 2 1

(D) 1 3 4 1

Answer: (B)

 

47. Match the instruments in List – I with their use in List – II.

List – I                                    List – II

a. Psychromotor                      1. Measuring light

b. Photometer                          2. Measuring RH

c. Protimeter                            3. To record continuous RH & temperature

d.Thermohygrograph              4. To measure RH of solid objects

Codes:

       a b c d

(A) 4 2 1 3

(B) 2 1 4 3

(C) 3 4 1 2

(D) 2 1 3 4

Answer: (B)

 

48. Match the item in List – I with the items in List – II.

List – I                                    List – II

a. De-Accessioning                 1. Records all the basic information about each object in one place

b. Disposal of Collection        2. Removal of object from records

c. Accession Number              3. Indicates the chronological entry of each object into the collection

d. Catalogue Card                   4. Removal of object from the collection

Codes:

      a b c d

(A) 1 2 3 4

(B) 4 3 2 1

(C) 1 4 3 2

(D) 2 4 3 1

Answer: (D)

 

49. Match the items in List – I with items in List – II.

List – I                                    List – II

a. Habitat case                         1. Showing collection in sequence/classification

b. Systematic exhibits             2. Showing Birds/Animals in their natural environment

c. Period Room                       3. Present a storey or narrative

d. Thematic exhibits                4. Room set up to resemble a particular time &place

Codes:

      a b c d

(A) 1 2 3 4

(B) 2 1 4 3

(C) 4 3 2 1

(D) 1 4 3 2

Answer: (B)

 

50. Match the Dances of the List – I to the States in List – II.

List – I                        List – II

a. Bharat Natayam      1. Tamil Nadu

b. Kathakali                 2. Gujarat

c. Kalbaliya                 3. Kerala

d. Garba                      4. Rajasthan

Codes:

       a b c d

(A) 1 2 3 4

(B) 4 3 2 1

(C) 1 4 2 3

(D) 1 3 4 2

Answer: (D)

 

51. Match the concepts related to insurance in List – I with their meaning in List – II.

List – I                                    List – II

a. Limits of liability                 1. An insurer, upon payment of a claim, receives all rights of the insured to cover losses from the responsible party.

b. All risk coverage                 2. Specific amount deducted by insurer for each claim.

c. Deductibles                                     3. Maximum payout figure under a policy.

d. Subrogation                        4. Policy covers all risks except those are specifically excluded.

Codes:

       a b c d

(A) 3 2 4 1

(B) 3 4 2 1

(C) 4 3 1 2

(D) 2 4 1 3

Answer: (B)

 

52. Assertion (A): Accession Registers should be kept in safe custody and should not be accessible to public.

Reason (R): It is an important document and is meant for administrative purposes.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) Both (A) and (R) are right.

(C) (A) is wrong, but (R) is right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (B)

 

53. Assertion (A): Visitor studies help museums to make improvements.

Reason (R): Visitor studies reveal drawbacks of the museum and needs and expectation of visitors.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

54. Assertion (A): In wet and dry hygrometer, wick of a thermometer is kept moist with distilled water only.

Reason (R): Distilled water is pure. Impurities in tap water can influence the reading.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

55. Assertion (A): Design elements such as showcases, colour, texture etc., should be very prominent in a museum exhibition.

Reason (R): They help in interpreting the exhibits.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (D)

 

56. Assertion (A): Museum exhibitions have great advantages over every other form of interpretation.

Reason (R): Museum exhibitions contain real and authentic objects.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

57. Assertion (A): Exhibits are the heart of museum’s public face.

Reason (R): They comprise the primary vehicle by which visitors encounter collections.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are wrong.

(D) Both (A) and (R) are right.

Answer: (D)

 

58. Assertion (A): Conceptual orientation about exhibits should be an integral part of design.

Reason (R): It provides an overview of what can be seen, done and learned, and a brief background information about exhibits.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are wrong.

(D) Both (A) and (R) are right.

Answer: (D)

 

59. Assertion (A): Human Resource Audit should be an integral part of Human Resource Management in Museums.

Reason (R): It measures the human resource effectiveness periodically.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

60. Assertion (A): ‘Objects’ in modern age are no longer shown just on thebasis of visible features.

Reason (R): Objects are now presented in human context to tell a story.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

61. Assertion (A): A product requires different marketing strategies in its life.

Reason (R): A product passes through certain distinct stages during its life and each stage is characterized by typical marked behaviour.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) Both (A) and (R) are right.

(C) (A) is wrong, but (R) is right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (B)

 

62. Assertion (A): Participatory exhibits help in motivating visitors.

Reason (R): They engage & involve visitors in learning process.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) Both (A) and (R) are wrong.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) (A) is wrong, but (R) is right.

Answer: (C)

 

63. Arrange the following steps for organising educational visit of schoolchildren to museum in correct order:

a. Using worksheet in galleries.

b. Asking questions to reinforce learning and evaluate.

c. Linking curriculum with museum resources.

d. Writing letter of thanks to education officer of the museum.

(A) c, b, a, d

(B) b, c, a, d

(C) a, c, d, b

(D) c, a, b, d

Answer: (D)

 

64. Assertion (A): Conservators should not make any record of the treatment given to an object.

Reason (R): Because conservation is a confidential practice.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are wrong.

(D) Both (A) and (R) are right.

Answer: (C)

 

65. Assertion (A): Wood warps and distorts.

Reason (R): There is equal gain and loss in longitudinal, radial and tangential sides of wood.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) Both (A) and (R) are right.

(C) (A) is wrong, but (R) is right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (A)

 

66. Assertion (A): Success of a museum should be measured by the number of visitors that visit it.

Reason (R): Quality of visitor’s experience does not matter.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) (A) is wrong, but (R) is right.

(C) Both (A) and (R) are right.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (D)

 

67. Collection Management Policy helps in

a. collecting objects with a purpose.

b. providing accommodation to collected material.

c. taking decisions about collections.

d. all of the above

(A) a and b only

(B) b and c only

(C) a and c only

(D) a, b and c

Answer: (D)

 

68. Assertion (A): Even when museums are air-conditioned good circulation of air with the use of fans is essential.

Reason (R): Otherwise, even in the same room, different places like corners and areas at the floor level may have differing micro-climates.

Codes:

(A) (A) is right, but (R) is wrong.

(B) Both (A) and (R) are right.

(C) (R) is right, but (A) is wrong.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (B)

 

69. Arrange the following animals in their evolutionary orders:

a. Star fish

b. Earth worm

c. Butterfly

d. Snake

(A) a, b, c, d

(B) d, c, b, a

(C) d, c, a, b

(D) b, a, c, d

Answer: (D)

 

70. Arrange the following cultural periods in order of sequence:

i. Mesolithic

ii. Neolithic

iii. Paleolithic

iv. Chalcolithic

Codes:

(A) i, ii, iii, iv

(B) iii, iv, ii, i

(C) iv, iii, ii, i

(D) ii, i, iii, iv

Answer: (B)

 

71. Functions of showcases are

a. to protect objects from theft and vandalism.

b. to provide a micro – climate.

c. to provide a ‘stage’ or setting for objects.

d. to create circulation path.

(A) a, b, c and d

(B) a, b and d

(C) b, c and d

(D) a, b and c

Answer: (A)

 

72. The position of the tracks with lighting fixtures is important in order to

a. avoid glare and reflections.

b. avoid shadows of visitors.

c. undue emphasis of the surface features of the object.

d. local heat build up.

(A) a, b, c and d

(B) a, b and c

(C) b, c and d

(D) a, c and d

Answer: (A)

 

73. The basic consideration of museum lighting are

a. color rendering

b. sufficient illumination for viewing

c. colour discrimination

d. energy conservation

(A) a, b and c

(B) b, c and d

(C) a, c and d

(D) a, b, c, and d

Answer: (D)

 

74. Basic considerations while layouting exhibitions are

a. movement of exhibits.

b. number of visitors.

c. movement of visitors.

d. over all aesthetics.

(A) a, b, c and d

(B) a, b and c

(C) b, c and d

(D) a, c and d

Answer: (A)

 

75. Gol Gumbaz is situated at

(A) Bhopal

(B) Bhubaneshwar

(C) Bijapur

(D) Golkunda

 

Answer: (C)


 

Year Wise UGC NET Previous Year Question Papers Solved Museology and Conservation Paper 3

The old UGC NET Examination paper-3 in Museology and Conservation was of descriptive type till December 2011.

Paper-3 becomes the objective type from June 2012 to November 2017. From July 2018 onward, the paper-3 was stopped and becomes part of the paper-2 itself.

So, the old questions for paper-3 from June 2012 to November 2017 which were of objective type (multiple choice questions) can be used by the UGC NET aspirants for their better preparation for the paper-2.

Year Wise NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved question Papers are given below.

Download Year Wise NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Paper
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Question Paper 2017 November
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Question Paper 2016 July
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Question Paper 2015 June
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Question Paper 2015 December
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Question Paper 2014 June
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Question Paper 2014 December
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 December
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 September
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2013 June
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 December
UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 June

We have covered the NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 December.

If you have any questions about NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Papers, please let us know in the comment section.

COMMENTS

Name

NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Anthropology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Arab Culture and Islamic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Commerce Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Literature Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Study of Religions Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Defence and Strategic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Economics Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Electronic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET English Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Environmental Sciences Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Folk Literature Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Forensic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Geography Solved Question Papers,10,NTA UGC NET History Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Home Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Human Rights and Duties Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Indian Culture Solved Question Papers,10,NTA UGC NET International and Area Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Labour Welfare Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Law Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers,40,NTA UGC NET Linguistics Solved Question Papers,9,NTA UGC NET Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Music Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Paper 1 Solved Question Papers,30,NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Philosophy Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Physical Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Political Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Population Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Psychology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Public Administration Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Medicine and Community Health Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Work Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Sociology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tourism Administration and Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Women Studies Solved Question Papers,10,UGC NET Answer Key,82,UGC NET Books,82,UGC NET Exam,99,UGC NET Question Papers With Solutions,83,UGC NET Subjects,1,UGC NET Syllabus,82,Year Wise Solved NTA UGC NET Question Papers,82,
ltr
item
My Exam Notification - Free UGC NET Guide: NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 December
NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 December
Looking for NTA UGC NET Museology and Conservation Paper 3 Solved Question Paper 2012 December? Here get Paper 3 Solved Question Paper 2012 December.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiN1RVNGqzL2_gnIjr0fn6mi5Br_7cRr_XBPQkj4RbjvRa-GsIV-CqLNykM8DFCA1DeA1urxLbNxZwDQ2OR_F9U33eh5CRHCLYTinx5jr-1vZY6DYbIE-SU_FosLIopLLYge-80JPgG4peUkBar_3Fvwtb8rjLNhdr9vMTvibrC5igKdLziGoiF_l9eUQ=w320-h192
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiN1RVNGqzL2_gnIjr0fn6mi5Br_7cRr_XBPQkj4RbjvRa-GsIV-CqLNykM8DFCA1DeA1urxLbNxZwDQ2OR_F9U33eh5CRHCLYTinx5jr-1vZY6DYbIE-SU_FosLIopLLYge-80JPgG4peUkBar_3Fvwtb8rjLNhdr9vMTvibrC5igKdLziGoiF_l9eUQ=s72-w320-c-h192
My Exam Notification - Free UGC NET Guide
https://www.myexamnotification.com/2022/06/nta-ugc-net-museology-and-conservation-paper-3-solved-question-paper-2012-december.html
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/2022/06/nta-ugc-net-museology-and-conservation-paper-3-solved-question-paper-2012-december.html
true
354141229938201693
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content