NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2013 September

Looking for NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2013 September? Here get Paper 2 Solved Paper 2013 September

NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2013 September NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2013 September: To score better marks in the NTA UGC NET Mass Communication and Journalism, you should have depth knowledge of the entire subject.

You can boost your preparation by referring to NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Question Paper 2 2013 September. It will give you information about the important chapters and concepts covered in all chapters.

You must have NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers along with the latest Mass Communication and Journalism Syllabus to enhance your semester exam preparation.

Here we provide you the complete guide on NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2013 September.

NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2013 September

NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers are the best study materials to score good marks in the Mass Communication and Journalism exam.

Practicing these NTA UGC NET Mass Communication and Journalism previous year question papers assist the students in getting a clear idea about the question paper pattern and types of questions asked in the exam.

You can check the complete NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2013 September.


1. According to Charles Pierce, sign stands for its

(A) Need

(B) Correction

(C) Deviation

(D) Object

Answer: (D)

 

2. When communication is studied, the number of levels of problems identified by Shannon and Weaver are

(A) two

(B) Three

(C) four

(D) five

Answer: (B)

 

3. Ferdinand de Saussure was, in his analys is, concerned only with

(A) Indices

(B) Entropy

(C) Associations

(D) Symbols

Answer: (D)

 

4. Common sense assumptions are preferred to read meanings in media messages by

(A) Environmentalists

(B) Sociologists

(C) Technologists

(D) Linguists

Answer: (B)

 

5. Name the channel that was launched by March 14, 1945

(A) DD Saptagiri

(B) DD International

(C) DD Sports

(D) DD Bharati

Answer: (Wrong question)

 

6. Narrow casting has a

(A) Mass audience

(B) Massive audience

(C) Specific audience

(D) Non-geographical audience

Answer: (C)

 

7. The title of a newspaper is notprotected by the law of

(A) Trademark

(B) Evidence

(C) Contract

(D) Copyright

Answer: (D)

 

8. Ownership of copyright cannot be claimed except as provided by

(A) Authority

(B) Popular verdicts

(C) Law

(D) Publication

Answer: (C)

 

9. Media literacy does not consist of

(A) Strategies for analysing and discussing media messages.

(B) Heightened expectations from media.

(C) Respect for the power of media messages.

(D) Knowledge of genre conventions and the recognition of their mixing.

Answer: (B)

 

10. The dominant model of development has in its focus

(A) Basic needs

(B) Elitist aims

(C) Power politics

(D) Collective inaction

Answer: (B)

 

11. The dependency theory of development is supposed to be understood in the context of

(A) The world system

(B) The continental system

(C) The regional system

(D) The local system

Answer: (A)

 

12. Focus group interviews need a

(A) moderator

(B) recordist

(C) Stenographer

(D) Projectionist

Answer: (A)

 

13. When we prefer the simplest method for research, it is called the principle of

(A) Justice

(B) limited partiality

(C) Equal representation

(D) Parsimony

Answer: (D)

 

14. When the receiver is in little need of information, it is known as

(A) Passive search

(B) Passive attention

(C) Active search

(D) Active attention

Answer: (B)

 

15. Mille rate is associated with

(A) Print media

(B) Audio media

(C) Visual media

(D) Multimedia

Answer: (A)

 

16. The method of heavy media usage for a given period of time for advertising is known as

(A) Survey method

(B) Experimental method

(C) Wave method

(D) Exploratory method

Answer: (C)

 

17. The Act that governs the rights and duties of advertising agencies is

(A) Indian Penal Code

(B) Indian Contract Act

(C) Monopolies and Restrictive Trade Practices Act

(D) Young Persons (Harmful Publication) Act

Answer: (B)

 

18. Time angle is important in

(A) Magazine copy

(B) Feature stories

(C) non-news copy

(D) Broadcast copy

Answer: (D)

 

19. Who is the pioneer of film language?

(A) E.S. Porter

(B) D.W. Shields

(C) M.P. Smith

(D) K.T. John

Answer: (A)

 

20. The label ‘Cinema Verite’ means

(A) Type of film a documentaryaims to be

(B) Quality of life

(C) Class of film

(D) Creative interpretation of reality

 

Answer: (D)

 

21. All non-digitised media are now-a-days identified as

(A) Non-digital media

(B) Analogue media

(C) Non-interactive media

(D) Textual media

Answer: (B)

 

22. The traditional approach of providing stability to a page while designing it was through

(A) Anchoring

(B) Small headlines

(C) Compartmentalization

(D) Use of excessive colours

Answer: (A)

 

23. More white space on a printed page can be gained by reducing the number of

(A) Stories

(B) Columns

(C) Advertisements

(D) Pictures

Answer: (B)

 

24. When computer generated pictures or images are of a mosaic of geometrical shapes, it is called

(A) Cell

(B) stop-frame animation

(C) Serrated outline

(D) Sketching

Answer: (C)

 

25. The chairman of samachar news agency when it was formed in 1976 was

(A) Kuldip Nayyar

(B) Inder Malhotra

(C) Mohammad Yunus

(D) Shamlal

Answer: (C)

 

26. Assertion (A): Individuals and organisations manufacture pseudo-events for self-satisfaction.

Reason (R): Press Conferences, protests and parades are fine examples of pseudo-events and media have become highly dependent on them these days.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: (D)

 

27. Assertion (A): Most television channels depend upon national advertising for their survival.

Reason(R): It is cheaper to advertise on television as it reaches specific audiences.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: (C)

 

28. Assertion (A): For many, corporate communication is a necessary evil in an era of globalisation.

Reason(R): Public relations, as a tool of advertising, will have to make exaggerated claims and distort facts for a favourable image creation.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: (C)

 

29. Assertion (A): The new technology has made the music recording industry earn huge incomes.

Reason(R): File sharing has brought in both economic and copyright issue into the domain of legal conflicts.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: (D)

 

30. Assertion (A): Newspapers publish more stories on development because readers prefer them.

Reason(R): Newspaper managements prefer political stories and therefore editors prefer them.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: (D)

 

31. Assertion (A): The new media domination over the youth has made the objective representation of events a clear possibility.

Reason(R): the news values of the traditional reporting practice have started shifting towards advocacy as the web world is a playground for individuals.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: (D)

 

32. Assertion (A): In the field of development communication, administrators and experts have not changed their strategies for long.

Reason(R): Because the role of communication in the existing system is negligible.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: (A)

 

33. Assertion (A): Adorno and Horkhiemer believed that mass media were a cultural industry.

Reason(R): Since the media were producing ‘safe, standardised’ products to suit the needs of the socialist economy.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: (C)

 

34. Assertion (A): Since languages and other systems are social products, every society will have a socially constructed grid of communication.

Reason(R): Because language is the primary means through which values and norms of society are framed, expressed and reinforced.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: (A)

 

35. Assertion (A): A group of German intellectuals belonging to the Frankfurt school believed in the elite cultural tradition of Europe, Vis-à-vis communication.

Reason(R): For them, the mediated mass culture of the us was corrupt and low.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: (B)

 

36. Find out the correct sequence of Maslow’s Pyramid of needs

(A) Basic psychological needs, safety and security needs, belonging and love needs, esteem needs, self-actualization needs.

(B) Belonging and love needs, basic psychological needs, esteem needs, safety and security needs, and self-actualization needs.

(C) Self-actualization needs, basic psychological needs, safety and security needs esteem needs, belonging and love needs.

(D) Safety and security needs, self-actualization needs, basic psychological needs, belonging and love needs, esteem needs.

Answer: (A)

 

37. Identify the proper sequence of development support communication by John. L. Woods:

(A) Knowledge generators, Political leaders, Intermediate groups, Knowledge users.

(B) Intermediate group, Political leaders, Knowledge generators, Knowledge users.

(C) Knowledge users, Knowledge generators, Political leaders, Intermediate group.

(D) Political leaders, Intermediate group, Knowledge generators, Knowledge users.

Answer: (A)

 

38. Identify correct sequence of advertising agencies in India.

(A)Litas, Datara Agency, Calcutta Advertising Agency, Indian Advertising Agency, Bombay.

(B) Indian Advertising Agency, Bombay, Calcutta Advertising Agency, Datara Agency, Litas.

(C) Datara Agency, Calcutta Advertising Agency, Indian Advertising Agency, Bombay, Litas.

(D) Calcutta Advertising Agency, Litas, Datara Agency, Indian Advertising Agency, Bombay.

Answer: (B)


39. List correct sequence of earliest newspapers published in India in English.

(A) Brahminical Magazine Hicky’s Bengal Gazette the Harijan the Young India

(B) The Harijan Brahminical Magazine the Young India Hicky’s Bengal Gazette

(C) Hicky’s Bengal Gazette Brahminical Magazine the Young India the Harijan

(D) The Young India the Harijan Brahminical Magazine Hicky’s Bengal Gazette

Answer: (C)

 

40. Identify correct sequence of Film Personalities recipients of Dadasaheb Phalke Award.

(A) Devika Rani, Ashok Kumar, Majrooh Sultanpuri, Dilip Kumar

(B) Dilip Kumar, Majrooh Sultanpuri, Ashok Kumar, Devika Rani.

(C) Ashok Kumar, Dilip Kumar, Devika Rani, Majrooh Sultanpuri.

(D) Majrooh Sultanpuri, Devika Rani, Dilip Kumar, Ashok Kumar.

Answer: (A)

 

41. Match the List-I with the List-II.

List – I                        List – II

(House Journal)           (Company)

(a) Antarang                (i) Bank of India

(b) The Teller               (ii) Hindustan Lever Ltd.

(c) Hamara                  (iii) Air India

(d) Magic Carpet         (iv) Mahanagar Telephone Nigam Ltd.

Codes:

       a b c d

(A) 2 4 3 1

(B) 1 3 4 2

(C) 3 1 2 4

(D) 4 1 2 3

Answer: (D)

 

42. Match the List-I with the List-II

List – I                        List – II

(a) Diurna                    (1) Advertising

(b) Solus                      (2) Journalism

(c) Communis              (3) Newspapers

(d) Couranto               (4) Communication

Codes:

       a b c d

(A) 4 1 2 3

(B) 1 4 3 2

(C) 2 1 4 3

(D) 3 4 1 2

Answer: (C)

 

43. Match the List-I with the List-II

List – I            List – II

(Film)              (Hero)

(a) Burfi          (1) Manoj Bajpai

(b) Guzarish    (2) Ranbir Kapoor

(c) Kranti         (3) Hrithik Roshan

(d) Zubaida     (4) Manoj Kumar

Codes:

       a b c d

(A) 2 3 4 1

(B) 3 1 2 4

(C) 4 1 2 3

(D) 1 4 2 3

Answer: (A)

 

44. Match the List-I with the List-II

List – I                                    List – II

(a) Jurgen Habermas               (i) Positivism

(b) Herburt Marcuse                (ii) Diffusion of innovations

(c) Emile Durkheim                 (iii) Public sphere

(d) E.M. Rogers                      (iv) Frankfurt school

Codes:

       a b c d

(A) 4 3 1 2

(B) 3 2 4 1

(C) 3 4 2 1

(D) 3 4 1 2

Answer: (D)

 

45. Match the List-I with the List-II:

List – I                                    List – II

(a) Wall Street Journal            (i) Specialised journal

(b) The Sun                             (ii) National Newspaper

(c) USA To-day                      (iii) Business &Finance

(d) National Geographic         (iv) Gossip &Crime

Codes:

      a b c d

(A) 2 3 4 1

(B) 3 4 2 1

(C) 4 1 3 2

(D) 1 2 4 3

Answer: (B)

 

Read the following passage and answer the questions 46 to 50.

Global village proponents see the world community coming closer together as a common culture is negotiated and, not incidentally as we became more economically interconnected. “We are witnessing the revolution of the empowerment of the media consumer,” argues Reuters Television Director Enrique Jara. There should be little fear that individuals cultures and national identities will disappear, because that culture-specific, special interest fare remains in demand. Modern media technology makes the delivery of this varied content not only possible but profitable. As a result of cultural exchanges, a global culture is created, piece by piece, but it grows more variegated and complex along the way. And even as geographically based identifies blur and fade, new subcultures based on shared tastes in music or literature or obscure hobbies, grow up. The global village is here but the problem is erosion of national sovereignty. The advanced nations of the world through their multi-national corporations are expanding their control over the international flow of information. As a result, much of the world may become even more heavily dependent on the western nations and it may be predicted about the demise of native cultures. National culture is assaulted by direct satellite broadcasts and worldwide information distribution networks. There is a fear about worldwide democracy. Much of the world’s entertainment and Journalism is being provided by a handful of enormous films, with invariably pro-profit and pro-global market political positions on the central issues of our times. There is no simple answer to the debate over protecting the integrity of local cultures. There is even disagreement over the wisdom of doing so. Media literate people should at least beware of the debate and its issues andthey may also want to consider theparadox of what Josef Joffe, editor of Germany’s Weekly ‘Die Zeit’, calls the “Soft power” of America’s exported culture. It “does not bend hearts” as cultural imperialism critics contend. Rather, “it twists minds in resentment and rage”. He points to data collected by the Pew Global Attitudes Project. When asked if they “like American music, movies and television” large percentages of citizens in England (62%), France (65%) Germany (67%) and Italy (69%) said “Yes”. But when asked if “it’s good that American ideas and customs are spreading”, other large percentages of people in England (33%), France (27%), Germany (24%) and Italy (43%) said “no”. Like most debates over mass communication the simple answers aren’t always the correct answers.

 

46. What is the major characteristic of the global village?

(A) Community coming closer

(B) Having common culture

(C) Less geographical boundaries

(D) All of the above

Answer: (A)

 

47. What are the negative elements reflected by the global village?

(A) Threat to national sovereignty, national culture is assaulted by various elements, dominance of few media firms.

(B) Common culture is negotiated, national identities are disappearing, global culture is created, and national sovereignty is not on stake.

(C) Control on flow of information, demise of native culture, national identities are intact.

(D) Community comes closer; media consumers are powerful, content delivery is tough and runs in loss.

Answer: (A)

 

48. How does the global village impact cultures?

(A) Peoples are scattered and long, not connected to any one else and away from media.

(B) Close to each other, cultural exchange is not possible, identities are clearly identified, Multi-national Corporation areexpanding.

(C) Individual cultures will fade, scope of varied content, cultural exchange is possible in high order, tastes of people matches with each other.

(D) Western nations are dominating, media is controlled by many organisations, and local cultures are protected.

Answer: (C)

 

49. What are the research findings in regard to American cultural products?

(A) People of many countries are readily accepting American ideas and customs.

(B) People of many countries are only accepting Americans music, films and television.

(C) People of many countries are neither accepting American music, films and television nor ideas and customs.

(D) People of many countries are accepting both American music, films and television and also ideas and customs.

Answer: (B)

 

50. What is the crux of the passage in fine?

(A) Simple answers are always correct, America’s culture always bends hearts, it never twists mind in rage.

(B) People from England, France, Germany and Italy accepted in low percentage that they like American music, movies and television.

(C) Simple answers aren’t always the correct answers, American music; movies and television are liked by most of the people from England France, Germany and Italy.

(D) Media literate people should be aware of many issues, western nations do not dominate in information flow, and cultural imperialism is appreciated.

 

Answer: (C)


 

Year Wise UGC NET Previous Year Question Papers Solved Mass Communication and Journalism

Year Wise NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved question Papers from June 2006 till today are given below.

Download Year Wise NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Paper
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2020 June
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2019 December
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2019 June
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2018 December
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2018 July
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2017 November
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2016 July
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2015 June
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2015 December
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2014 June
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2014 December
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2013 December
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2013 September
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2013 June
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2012 December
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2012 June
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2011 June
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2011 December
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2010 June
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2010 December
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2009 June
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2009 December
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2008 June
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2008 December
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2007 June
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2007 December
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2006 June
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2006 December
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2005 June
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2005 December
UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Question Paper 2004 December

We have covered the NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2013 September.

If you have any questions about NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers, please let us know in the comment section.

COMMENTS

Name

NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Anthropology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Arab Culture and Islamic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Commerce Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Literature Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Study of Religions Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Defence and Strategic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Economics Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Electronic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET English Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Environmental Sciences Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Folk Literature Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Forensic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Geography Solved Question Papers,10,NTA UGC NET History Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Home Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Human Rights and Duties Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Indian Culture Solved Question Papers,10,NTA UGC NET International and Area Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Labour Welfare Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Law Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers,40,NTA UGC NET Linguistics Solved Question Papers,9,NTA UGC NET Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Music Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Paper 1 Solved Question Papers,30,NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Philosophy Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Physical Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Political Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Population Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Psychology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Public Administration Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Medicine and Community Health Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Work Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Sociology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tourism Administration and Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Women Studies Solved Question Papers,10,UGC NET Answer Key,82,UGC NET Books,82,UGC NET Exam,99,UGC NET Question Papers With Solutions,83,UGC NET Subjects,1,UGC NET Syllabus,82,Year Wise Solved NTA UGC NET Question Papers,82,
ltr
item
My Exam Notification - Free UGC NET Guide: NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2013 September
NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2013 September
Looking for NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Paper 2 Solved Question Paper 2013 September? Here get Paper 2 Solved Paper 2013 September
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh03iXOBB26_k8tdZxIZrclbr_8NZs0H1sgEbNIvDlmmJ-oti0X1pmGSp0uJzIZLA4WLDqwGSmQGs9N7a92fLtFF_20c-OSdUICChRsCeKjY79iPMPShQmm2Rz0jJwldUNklOJupPWdW3I47ibyXhYcd7jfJLly3cIWz1fv9sD6f2iSUYv-JeASEXQKvA=w320-h192
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh03iXOBB26_k8tdZxIZrclbr_8NZs0H1sgEbNIvDlmmJ-oti0X1pmGSp0uJzIZLA4WLDqwGSmQGs9N7a92fLtFF_20c-OSdUICChRsCeKjY79iPMPShQmm2Rz0jJwldUNklOJupPWdW3I47ibyXhYcd7jfJLly3cIWz1fv9sD6f2iSUYv-JeASEXQKvA=s72-w320-c-h192
My Exam Notification - Free UGC NET Guide
https://www.myexamnotification.com/2022/06/nta-ugc-net-mass-communication-and-journalism-paper-2-solved-question-paper-2013-september.html
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/2022/06/nta-ugc-net-mass-communication-and-journalism-paper-2-solved-question-paper-2013-september.html
true
354141229938201693
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content