NTA UGC NET Library and Information Science Paper 2 Solved Question Paper 2016 August

Looking for NTA UGC NET Library and Information Science Paper 2 Solved Question Paper 2016 August? Here get Paper 2 Solved Question Paper 2016 August

NTA UGC NET Library and Information Science Paper 2 Solved Question Paper 2016 August NTA UGC NET Library and Information Science Paper 2 Solved Question Paper 2016 August: To score better marks in the NTA UGC NET Library and Information Science, you should have depth knowledge of the entire subject.

You can boost your preparation by referring to NTA UGC NET Library and Information Science Question Paper 2 2016 August. It will give you information about the important chapters and concepts covered in all chapters.

You must have NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers along with the latest Library and Information Science Syllabus to enhance your semester exam preparation.

Here we provide you with the complete guide on NTA UGC NET Library and Information Science Paper 2 Solved Question Paper 2016 August.

NTA UGC NET Library and Information Science Paper 2 Solved Question Paper 2016 August

NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers are the best study materials to score good marks in the Library and Information Science exam.

Practicing these NTA UGC NET Library and Information Science previous year question papers assist the students in getting a clear idea about the question paper pattern and types of questions asked in the exam.

You can check the complete NTA UGC NET Library and Information Science Paper 2 Solved Question Paper 2016 August.


1. Right to Information Act, in India came into force

(A) 15th June, 2005

(B) 22nd June, 2005

(C) 12th October, 2005

(D) 5th February, 2006

Answer: (C)

 

2. Who developed the theory of ‘information supply and indexing’ based on five axioms definability, order, sufficient degree of order, predictability and Fidelity?

(A) Robert Fugmann

(B) William Cooper

(C) Eugene Garfield

(D) Calvin Mooers

Answer: (A)

 

3. Action for Development through Libraries Programme (ALP) is an initiative of

(A) IFLA

(B) UNESCO

(C) LA (UK)

(D) ALA

Answer: (A)

 

4. The first edition of ‘Imperial Gazetteer of India’ was published in

(A) 1981

(B) 1881

(C) 1909

(D) 1925

Answer: (B)

 

5. Inference Engine is a part of

(A) Management Information System

(B) Decision Support System

(C) Expert System

(D) Technology Management System

Answer: (C)

 

6. The sampling procedure, where the researcher collects data on the few members of the target population, then asks those individuals for information to locate other members of that population whom they know, is known as

(A) Quota sampling

(B) Snowball sampling

(C) Random sampling

(D) Stratified sampling

Answer: (B)

 

7. Identify the ‘FOUR USER TASKS’ with authority data as defined by the Franar working group (FRAD-6)

(A) Find, identify, select, obtain.

(B) Find, identify, contextualize, justify.

(C) Select, record, classify, analyse.

(D) Justify, identify, select, classify.

Answer: (B)

 

8. Who adopted ‘one place’ theory in library classification?

(A) H.E. Bliss

(B) S.R. Ranganathan

(C) Melvil Dewey

(D) J.D. Brown

Answer: (D)

 

9. In which edition “Auxiliary table for area” was introduced?

(A) DDC 14th edition

(B) DDC 15th edition

(C) DDC 16th edition

(D) DDC 17th edition

Answer: (D)

 

10. When was Sears List of Subject Headings (SLSH) first edition published?

(A) 1903

(B) 1897

(C) 1923

(D) 1933

Answer: (C)

 

11. ‘Esprit de Corps’ concept in management is related to

(A) Stability of Tenure

(B) Co-operation

(C) Co-ordination

(D) Team spirit

Answer: (D)

 

12. A Router is supposed to

(A) Receive a signal and transmits it at high level.

(B) Help you interface with other network.

(C) Essentially translates protocol.

(D) Forward data packets between communication networks.

Answer: (D)

 

13. Who expanded Wyers theory in 1960 by characterizing reference service as –Minimum, Middling and Maximum.

(A) F.W. Lancaster

(B) S.R. Ranganathan

(C) William A. Katz

(D) S. Rothestein

Answer: (D)

 

14. Scaler chain in the context of Library management-deals with

(A) Authority structure

(B) Scale of performance of staff

(C) Chain for locating rocks

(D) A link in the chain procedure

Answer: (A)

 

15. In 1944 the term ‘Action Research’ was coined by

(A) Kurt Lewin

(B) Goode and Hatt

(C) P.V. Young

(D) Busha and Harter

Answer: (A)

 

16. Which of the following reference source specifically designed for providing/finding information on astronomical data?

(A) Almanac

(B) Encyclopaedia

(C) Year Book

(D) Directory

Answer: (A)

 

17. Technological Gate keeper is

(a) An informal channel

(b) A term coined by T.J. Allen

(c) A formal channel

(d) A term coined by Derek Solla price

Codes:

(A) (a) and (b) are correct.

(B) (b) and (c) are correct.

(C) (c) and (d) are correct.

(D) (a) and (d) are correct.

Answer: (A)

 

18. Intellectual Property Rights (IPR) covers

(a) Patents

(b) Computer Programmes

(c) Music

(d) Classroom Lecturer

Codes:

(A) (a), (b), (c) are correct.

(B) (b), (c), (d) are correct.

(C) (a), (b), (d) are correct.

(D) (a), (c), (d) are correct.

Answer: (A)

 

19. Identify the recommendations made by the National Knowledge Commission

(a) Setup a National Commission on Libraries.

(b) Prepare a National Census of All Libraries.

(c) Revamp library and information science education, training and research facilities.

(d) Allocation of 10% budget of total GDP of Government of India for the libraries development.

Codes:

(A) (a), (b) and (c) are correct.

(B) (a), (c) and (d) are correct.

(C) (b), (c) and (d) are correct.

(D) (a), (b) and (d) are correct.

Answer: (A)

 

20. Identify the contributors who developed information communication models

(a) C.D. Osborn

(b) Claude E. Shannon

(c) Warren Weaver

(d) David Berlo

Codes:

(A) (a), (b), (c) are correct.

(B) (a), (c), (d) are correct.

(C) (b), (c), (d) are correct.

(D) (a), (b), (d) are correct.

Answer: (C)

 

21. Non-bibliographic Database contain

(a) Numeric Data

(b) Pictorial Data

(c) Audio Visual Data

(d) Textual Data

Codes:

(A) (a), (b) and (c) are correct.

(B) (b), (c) and (d) are correct.

(C) (a), (b) and (d) are correct.

(D) (a), (c) and (d) are correct.

Answer: (A)

 

22. Which of the following were the major events took place in the year 1931 in the history of Library Science?

(a) Publication of first edition of ‘Five Laws of Library Science’.

(b) Publication of first edition of ‘Colon Classification’.

(c) Death of Melvil Dewey.

(d) Publication of first edition of DDC.

Codes:

(A) (a) and (c) are correct.

(B) (a) and (b) are correct.

(C) (b) and (c) are correct.

(D) (c) and (d) are correct.

Answer: (A)

 

23. Anglo American cataloguing Rules (AACR)-2 is published jointly by the

(a) American Library Association (ALA)

(b) Canadian Library Association (CLA)

(c) Society of Information Science (SIS)

(d) ILA

Codes:

(A) (a), (b) and (c) are correct.

(B) (b), (c) and (d) are correct.

(C) (a) and (b) are correct.

(D) (b) and (c) are correct.

Answer: (C)

 

24. Which of the following are associated with the ‘Carrot and stick theory’ of Motivation as described by Frederick Herzberg and his associates?

(a) Use of Rewards

(b) Imposition of Penalties

(c) Curtailment of subsidy in institutional canteen

(d) Periodical Transfer from section to section.

Codes:

(A) (a) and (b) are correct.

(B) (a) and (c) are correct.

(C) (a) and (d) are correct.

(D) (b) and (d) are correct.

Answer: (A)

 

25. Identify the key attributes of flow charts from the following:

(a) An input and output chart that displays visual representation of the steps involved in a given activity.

(b) Facilitates understanding how a process based on TQM principles works and can bring improvement.

(c) Displays the relationship between two values (i.e. quality of raw material used in a catalogue card affects the life of the card)

(d) An useful mechanism for training employees as to how to use a new procedure.

Codes:

(A) (a), (b), (c) and (d) are correct.

(B) (a), (b) and (d) are correct.

(C) (b), (c) and (d) are correct.

(D) (a), (c) and (d) are correct.

Answer: (B)

 

26. Identify the central leadership competencies/meta-competencies as defined by Ammons Stephens.

(a) Cognitive ability

(b) Vision

(c) Managerial effectiveness

(d) Writing skills

Codes:

(A) (a), (c) & (d) are correct.

(B) (b), (c) & (d) are correct.

(C) (a), (b) & (d) are correct.

(D) (a), (b) & (c) are correct.

Answer: (D)

 

27. Identify the image File Format for digital libraries given below:

(a) .wav

(b) .fla

(c) .tif

(d) .spf

Codes:

(A) (a) & (d) are correct.

(B) (c) & (d) are correct.

(C) (b) & (d) are correct.

(D) (a) & (b) are correct.

Answer: (B)

 

28. Identify the web 2.0 features from the list given below:

(a) Blogs

(b) Folksonomy

(c) Semantic web

(d) Netvibes

Codes:

(A) (a) & (b) are correct.

(B) (a) & (c) are correct.

(C) (b) & (c) are correct.

(D) (a) & (d) are correct.

Answer: (A)

 

29. Webcasting is concerned with

(a) Distribution of multiple content sources to many viewers/listeners at one go.

(b) A media representation distributed over internet using streaming media technology.

(c) Distributed-live or on demand.

(d) The customised service automatically downloaded on customers’ personal computers.

Codes:

(A) (a), (b) and (c) are correct.

(B) (a), (b) and (d) are correct.

(C) (a), (c) and (d) are correct.

(D) (b), (c) and (d) are correct.

Answer: (D)

 

30. Arrange the following knowledge classification schemes in their chronological order:

(a) Compte’s classification

(b) Baconian classification

(c) Kant’s classification

(d) Spencer’s classification

Codes:

(A) (b), (c), (a) and (d)

(B) (b), (a), (d) and (c)

(C) (c), (a), (d) and (b)

(D) (c), (d), (a) and (b)

Answer: (A)

 

31. Identify the correct sequence of the emergence of the following storage media.

(A) Paper, Micro card, Magnetic tape, Clay tablet.

(B) Magnetic tape, Clay tablet, Paper, Micro card.

(C) Clay tablet, Paper, Micro card, Magnetic tape.

(D) Micro card, Magnetic tape, Clay tablet, paper.

Answer: (C)

 

32. Identify the correct sequence of the following steps involved in translation of a document from natural language into classifications language as propounded by SR Ranganathan, under Postulational approach.

(a) Analyzed title

(b) Title in standard terms

(c) Expressive title

(d) Class number

Codes:

(A) (c), (a), (b) and (d)

(B) (b), (a), (c) and (d)

(C) (c), (a), (d) and (b)

(D) (c), (b), (a) and (d)

Answer: (A)

 

33. Arrange the following steps of “The Big 6 model of Information problem solving” as enunciated by Eisenberg and Berkowitz.

(a) Information Seeking strategies

(b) Task Definition

(c) Synthesis

(d) Use of Information

Codes:

(A) (b), (c), (a) and (d)

(B) (b), (a), (d) and (c)

(C) (d), (a), (b) and (c)

(D) (d), (b), (c) and (a)

Answer: (B)

 

34. Match the following:

List – I                                                List – II

(a) J.D. Brown                                    (i) Cannons of Classification

(b) E.C. Richardson                (ii) Literary Warrant

(c) E.W. Hulme                       (iii) Subject Classification

(d) W.C. Berwick Sayers        (iv) Criteria of Classification

Codes:

(a)        (b)        (c)        (d)

(A)       (iv)       (iii)       (ii)        (i)

(B)       (iii)       (iv)       (i)         (ii)

(C)       (ii)        (iii)       (i)         (iv)

(D)       (iii)       (iv)       (ii)        (i)

Answer: (D)

 

35. Match the following:

List – I                                                            List – II

(a) Earnest Cushing Richardson         (i) 1851 – 1931

(b) Melville Louis Kossuth Dewey     (ii) 1892 – 1972

(c) Henry Evelyn Bliss                        (iii) 1870 – 1955

(d) Shiyali Ramamrita Ranganathan   (iv) 1860 – 1939

Codes:

(a)        (b)        (c)        (d)

(A)       (i)         (iii)       (iv)       (ii)

(B)       (iv)       (i)         (iii)       (ii)

(C)       (ii)        (iii)       (iv)       (i)

(D)       (iii)       (iv)       (ii)        (i)

Answer: (B)

 

36. Match the following:

List – I                                                List – II

(Term)                                     (Meaning)

(a) Homograph                        (i) Exactly or nearly the same as another word or phrase in the same language.

(b) Synonym                           (ii) Capacity for a sign to have multiple meaning.

(c) Polysemy                           (iii) Study of terms and their use.

(d) Terminology                      (iv) Shares same written form as another word but has a different meaning.

Codes:

(a)        (b)        (c)        (d)

(A)       (iv)       (i)         (ii)        (iii)

(B)       (iv)       (iii)       (ii)        (i)

(C)       (ii)        (iv)       (i)         (iii)

(D)       (iii)       (i)         (iv)       (ii)

Answer: (A)

 

37. Match the following:

List – I                                    List – II

(a) Facebook               (i) Larry page and Surgey Bin

(b) Twitter                   (ii) Tim Berner Lee

(c) www                      (iii) Jack Dorsey

(d) Google                   (iv) Mark Zuckerberg

Codes:

(a)        (b)        (c)        (d)

(A)       (i)         (ii)        (iv)       (iii)

(B)       (iv)       (iii)       (ii)        (i)

(C)       (ii)        (iv)       (iii)       (i)

(D)       (iii)       (i)         (ii)        (iv)

Answer: (B)

 

38. Match the following:

List – I                                                List – II

(a) Vidyanidhi                         (i) Institutional Repository

(b) TKDL                                (ii) Electronic Theses and Dissertations

(c) DOAJ                                (iii) Digital Library Journals Directory

(d) E-Prints@IISC                  (iv) Digital Archive

Codes:

(a)        (b)        (c)        (d)

(A)       (ii)        (iv)       (iii)       (i)

(B)       (iii)       (ii)        (i)         (iv)

(C)       (iv)       (iii)       (ii)        (i)

(D)       (i)         (ii)        (iv)       (iii)

Answer: (A)

 

39. Match the following:

List – I                                                            List – II

(a) Cafeteria Style                               (i) Bipolar rating scale

(b) Likert Type                                    (ii) Allows to check the best situation out of many

(c) Semantic Differential Scale           (iii) Ordered set of categories

(d) Matrix Question Style                   (iv) Set of many rating questions to be responded on same response set of categories.

Codes:

(a)        (b)        (c)        (d)

(A)       (ii)        (iii)       (i)         (iv)

(B)       (iii)       (ii)        (i)         (iv)

(C)       (i)         (ii)        (iv)       (iii)

(D)       (iv)       (iii)       (i)         (ii)

Answer: (A)

 

40. Assertion (A): Library consortia are just to procure the electronic resources at best price.

Reason (R): A Library consortium is to coordinate activities, share resources, combine expertise, not just procurement of e-resources. UGC INFONET in India can be taken as an example.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) (A) is true and (R) is false.

(C) (R) is true and (A) is false.

(D) Both (A) and (R) are false.

Answer: (C)

 

41. Assertion (A): Machine translation is not a fully dependable service.

Reason (R): The semantics of language are encoded in algorithms.

Codes:

(A) (A) is true, but (R) is false.

(B) (A) is false, but (R) is true.

(C) Both (A) and (R) are true.

(D) Both (A) and (R) are false.

Answer: (C)

 

42. Assertion (A): The importance of classification for organization of knowledge will continue to persist.

Reason (R): In the electronic era classification have become redundant.

Codes:

(A) (A) is true, but (R) is false.

(B) (R) is true, but (A) is false.

(C) Both (A) and (R) are true.

(D) Both (A) and (R) are false.

Answer: (A)

 

43. Assertion (A): Name of the libraries can claim self-sufficient with respect to their holdings due to spiralling cost of publications.

Reason (R): Spiralling cost of publications and publication deluge still made inter library loan, a necessity for the libraries in the contemporary information age.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) (A) is true, but (R) is false.

(C) (A) is false, but (R) is true.

(D) Both (A) and (R) are false.

Answer: (A)

 

44. Assertion (A): The Post Office Protocol (POP) is the main internet standard for Electronic Mail Transmission.

Reason (R): The Post Office Protocol (POP) is a protocol used by local e-mail clients to retrieve email from a remote server over TCP/IP connection.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are false.

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) is false, but (R) is true.

Answer: (D)

 

45. Assertion (A): Boolean Operators using AND, OR, NOT are mostly used in online information Retrieval Systems.

Reason (R): The new age of search engines such as Google do not have the provision for Boolean Search.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) (A) is true, but (R) is false.

(C) (R) is true, but (A) is false.

(D) Both (A) and (R) are false.

Answer: (B)

 

Read the passage given below and answer the questions based on your understanding of the passage (Question Nos. 46-50)

Sonification and visualization by sound, has been studied widely for decades and it has also been applied in software for blind people. The aim is to display, for example, graphics, line graphs or even pictures using non-speech sound. By altering the various attributes of sound, for example pitch, volume and waveform, the sound is changed according to its visual counterpart. In the Sound-View application a colored surface could be explored with a pointing device. The idea was that the characteristics of colors, hue, saturation and brightness were mapped into sounds.

In 10 years, over 400 audio games have been developed, which is very small as compared to video games. Researchers could have an important role to play in that expansion process, by contributing to develop innovative features like a more pleasant audio rendering, by projecting audio games in a futuristic point of view by using uncommon technology like GPS for instance and by participate in the elaboration of games which can interest both visually and visually impaired community.

Current audio games can be studied with three dependency factors (A) dependency on verbal information, (B) dependency on interaction mechanisms based on timing and (C) dependency on the interaction mechanisms of exploration.

Action games directly refer to games coming from and inspired by arcade games and require a good dexterity of the player. One example of such games is “Tampokme” is such an accessible audio game.

 

46. Visualization by sound has been used

(A) In software

(B) To display graphics and line graphs through speech

(C) To alter pitch to volume to waveform

(D) To explore color surface

Answer: (A)

 

47. Development of audio games has

(A) Been as large as video games

(B) No role for researchers

(C) No scope for future development

(D) Scope for use of GPS

Answer: (D)

 

48. Which of the following is not a dependency factor for studying audio games?

(A) Verbal information

(B) Interaction mechanisms of timing

(C) Interaction mechanisms of exploration

(D) Written information

Answer: (D)

 

49. Some of the attributes of sound used in sonification are

(A) Pitch and hue

(B) Saturation and brightness

(C) Volume and waveform

(D) Surface and pointing device

Answer: (C)

 

50. Action games are derived from and inspired by

(A) Tampokme

(B) Uncommon technology

(C) Arcade games

(D) Audio feedback

 

Answer: (C)


 

Year Wise UGC NET Previous Year Question Papers Solved Library and Information Science

Year Wise NTA UGC NET Library and Information Science Solved question Papers from June 2006 till today are given below.

Download Year Wise NTA UGC NET Library and Information Science Solved Paper
UGC NET Library and Information Science Paper 2 Question Paper 2020 June
UGC NET Library and Information Science Paper 2 Question Paper 2019 December
UGC NET Library and Information Science Paper 2 Question Paper 2019 June
UGC NET Library and Information Science Paper 2 Question Paper 2018 December
UGC NET Library and Information Science Paper 2 Question Paper 2018 July
UGC NET Library and Information Science Paper 2 Solved Question Paper 2016 August

We have covered the NTA UGC NET Library and Information Science Paper 2 Solved Question Paper 2016 August.

If you have any questions about NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers, please let us know in the comment section.

COMMENTS

Name

NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Anthropology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Arab Culture and Islamic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Commerce Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Literature Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Study of Religions Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Defence and Strategic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Economics Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Electronic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET English Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Environmental Sciences Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Folk Literature Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Forensic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Geography Solved Question Papers,10,NTA UGC NET History Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Home Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Human Rights and Duties Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Indian Culture Solved Question Papers,10,NTA UGC NET International and Area Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Labour Welfare Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Law Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers,40,NTA UGC NET Linguistics Solved Question Papers,9,NTA UGC NET Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Music Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Paper 1 Solved Question Papers,30,NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Philosophy Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Physical Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Political Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Population Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Psychology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Public Administration Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Medicine and Community Health Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Work Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Sociology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tourism Administration and Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Women Studies Solved Question Papers,10,UGC NET Answer Key,82,UGC NET Books,82,UGC NET Exam,99,UGC NET Question Papers With Solutions,83,UGC NET Subjects,1,UGC NET Syllabus,82,Year Wise Solved NTA UGC NET Question Papers,82,
ltr
item
My Exam Notification - Free UGC NET Guide: NTA UGC NET Library and Information Science Paper 2 Solved Question Paper 2016 August
NTA UGC NET Library and Information Science Paper 2 Solved Question Paper 2016 August
Looking for NTA UGC NET Library and Information Science Paper 2 Solved Question Paper 2016 August? Here get Paper 2 Solved Question Paper 2016 August
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjDBkb8hgwzXsYQku9DcARzCXBt5HskMBDxsDVlJqkc-bkqvbYTkn8qD91ABfN3x3UkbtE_FiHpMr0fVhgLoxjT-AI-sL9UAiaZgwEVpIGoKFrMsDGRD31WjO6XifyXeh0YKasq2JLUsFeK9jhq--LWQeAdCASd-GEpLoDPJE5PiCGJnbXw6_NeJYf1Gg=w320-h192
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjDBkb8hgwzXsYQku9DcARzCXBt5HskMBDxsDVlJqkc-bkqvbYTkn8qD91ABfN3x3UkbtE_FiHpMr0fVhgLoxjT-AI-sL9UAiaZgwEVpIGoKFrMsDGRD31WjO6XifyXeh0YKasq2JLUsFeK9jhq--LWQeAdCASd-GEpLoDPJE5PiCGJnbXw6_NeJYf1Gg=s72-w320-c-h192
My Exam Notification - Free UGC NET Guide
https://www.myexamnotification.com/2022/06/nta-ugc-net-library-and-information-science-paper-2-solved-question-paper-2016-august.html
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/2022/06/nta-ugc-net-library-and-information-science-paper-2-solved-question-paper-2016-august.html
true
354141229938201693
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content