NTA UGC NET Criminology Paper 3 Solved Question Paper 2012 June

Looking for NTA UGC NET Criminology Paper 3 Solved Question Paper 2012 June? Here get Paper 3 Solved Question Paper 2012 June.

 NTA UGC NET Criminology Paper 3 Solved Question Paper 2012 June: To score better marks in the NTA UGC NET Criminology, you should have depth knowledge of the entire subject.

You can boost your preparation by referring to NTA UGC NET Criminology Paper 3 Question Paper 2012 June. It will give you information about the important chapters and concepts covered in all chapters.

You must have NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers along with the latest Criminology Syllabus to enhance your semester exam preparation.

Here we provide you the complete guide on NTA UGC NET Criminology Paper 3 Solved Question Paper 2012 June.

NTA UGC NET Criminology Paper 3 Solved Question Paper 2012 June

NTA UGC NET Criminology Paper 3 Solved Question Papers are the best study materials to score good marks in the Criminology exam.

Practicing these NTA UGC NET Criminology Paper 3 previous year question papers assist the students in getting a clear idea about the question paper pattern and types of questions asked in the exam.

You can check the complete NTA UGC NET Criminology Paper 3 Solved Question Paper 2012 June.


1. Which one of the following is pre-classical explanation of criminal behaviour ?

(A) Group conflict theory

(B) Differential association theory

(C) Demonological approach

(D) Ecological factors

Answer: (B)

 

2. ‘Commercial sex work’ was previously known as

(A) Probation

(B) Prostitution

(C) Destitution

(D) Restitution

Answer: (B)

 

3. Which of the following is an early set of legal principles, engraved on clay plates, established to ensure property and other rights ?

(A) The Code of Hammurabi

(B) The Magna Carta

(C) Early Roman Law

(D) Ten Commandments

Answer: (A)

 

4. The examination in a court of the issues of fact and law in a case for the purpose of reaching a judgement is

(A) Charge sheet

(B) Trial

(C) Bail

(D) Summons

Answer: (B)

 

5. Crimes against Dalits are a form of

(A) Property crimes

(B) Organised crimes

(C) Violent crimes

(D) Hate crimes

Answer: (D)

 

6. The earlier terminology for Gender Harassment is

(A) Teasing

(B) Human Harassment

(C) Eve Teasing

(D) Adam Teasing

Answer: (C)

 

7. A socially pervasive condition of normlessness and a dysjunction between approved goods and means is

(A) Animism

(B) Atavism

(C) Anomie

(D) Anomaly

Answer: (C)

 

8. Assertion (A) : In a capitalist society, the State is the instrument used by persons in power leading to a criminogenic situation.

Reason (R) : This approach questions everything critically and speaks in favour of a socialist society free from the oppressions produced by capitalism. The emphasis should be on the social reality of crime, looking for what ought to be and not what is.

Codes

(A) (A) is correct, but (R) is wrong.

(B) Both (A) and (R) are correct.

(C) (A) is wrong, but (R) is correct.

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (B)

 

9. Who propounded the concept that crime is a by-product of class struggle ?

(A) Darwin

(B) Sellin

(C) Karl Marx

(D) Sutherland

Answer: (C)

 

10. Who is the author of the book “The Outsiders” ?

(A) John Braithwait

(B) H. S. Becker

(C) Francis T. Cullen

(D) Edwin Lemart

Answer: (B)

 

11. ‘Torts’ refers to

(A) Criminal Wrong

(B) Moral Wrong

(C) Civil Wrong

(D) Social Wrong

Answer: (C)

 

12. Which country among the following does not have capital punishment ?

(A) India

(B) The United States of America

(C) The United Kingdom

(D) Russia

Answer: (C)

 

13. Identify the correct order in which a case proceeds in the criminal justice system ?

(A) Trial, Investigation, Chargesheet, Judgement

(B) Chargesheet, Investigation, Trial, Judgement

(C) Judgement, Investigation, Trial, Chargesheet

(D) Investigation, Chargesheet, Trial, Judgement

Answer: (D)

 

14. The main purpose of releasing an offender on probation is

I. Reformation and Rehabilitation

II. Concession to the wrong–doer

III. Saving of public exchequer

IV. Utilization of family and community resources Find the correct combination using the codes given below :

Codes :

(A) I, II & III are correct.

(B) I, II & IV are correct.

(C) I, III and IV are correct.

(D) I and IV are correct.

Answer: (C)

 

15. How many members are there in the Juvenile Justice Board, including the Presiding Magistrate ?

(A) Four

(B) Six

(C) Five

(D) Three

Answer: (D)

 

16. Which among the following is a form of a Social Disorganization ?

(A) Drug Addiction

(B) Untouchability

(C) Dowry Custom

(D) Child Marriage

Answer: (A)

 

17. Which is the main law that deals with intoxicating drugs in India ?

(A) Drugs Act

(B) Food Adulteration Act

(C) Police Act

(D) Narcotic Drugs and Psychotropic Substances Act

Answer: (D)

 

18. Which State in India, does not have an Open Air Prison ?

(A) Andhra Pradesh

(B) Uttar Pradesh

(C) Tamil Nadu

(D) West Bengal

Answer: (B)

 

19. Match the items in List-I with items in List-II.

List-I                                                  List-II

(I) Rigorous Imprisonment                             (a) No labour

(II) Simple Imprisonment                               (b) Unsentenced

(III) Under trial                                               (c) Political prisoners

(IV) Detenues                                                             (d) With hard labour

Codes :

(I)        (II)       (III)     (IV)

(A)       (a)        (d)       (c)        (b)

(B)       (a)        (b)        (c)        (d)

(C)       (d)       (a)        (b)        (c)

(D)       (d)       (b)        (c)        (a)

Answer: (C)

 

20. Which Committee first recommended the principle of reformation and rehabilitation of offenders ?

(A) Justice V. R. Krishna Iyer Committee (1986)

(B) Indian Jails Committee (1919- 1920)

(C) All India Jails Reform Committee (1980-83)

(D) None of the above

 

Answer: (B)

 

21. For studying recidivists in a jail, what type of research design cannot be adopted ?

(A) Experimental research design

(B) Descriptive research design

(C) Exploratory research design

(D) Formulative research design

Answer: (A)

 

22. ‘Control group’ is used in Experimental Research Design for

(A) Description

(B) Counting

(C) Comparison

(D) None of the above

Answer: (C)

 

23. For studying phenomena associated with children below seven years, the most suitable method of data collection would be

(A) Rating scale

(B) Structured interview

(C) Observation method

(D) Questionnaire

Answer: (C)

 

24. What is the main law dealing with prisons in India ?

(A) The Transfer of Prisoners Act

(B) The Prisoners Act

(C) The Prisons Act

(D) None of the above

Answer: (C)

 

25. In Recklers’s Containment Theory, the inner containment refers to the ability to direct oneself and this is related to

(A) Social ostracise

(B) Learning theory

(C) Massive impact

(D) Self concept

Answer: (D)

 

26. Shaming Theory was propounded by

(A) Albert Cohen

(B) Sutherland

(C) John Braithwaite

(D) David Matza

Answer: (C)

 

27. A combination of two or more preexisting theories into a single reformulated explanation of crime causation is called

(A) Graded theory

(B) Integrated theory

(C) Life-course theory

(D) Pre-existing theory

Answer: (B)

 

28. Who expanded the Differential Association theory to include the Principles of Modern Behaviour Theory ?

(A) Albert Reiss

(B) Sutherland

(C) Ronald L. Akers

(D) Travis Hirschi

Answer: (C)

 

29. Who among the following is associated with Labelling Theories ?

(A) Suzane Ageton

(B) Edwin Lemart

(C) Charles Tittle

(D) David P. Farrington

Answer: (B)

 

30. Which among the following is not a source of crime data ?

(A) Uniform crime reports

(B) Crime in India

(C) National Crime Victimisation Survey of America.

(D) Census Report

Answer: (D)

 

31. Which one of the following is not a source of crime data ?

(A) Bureau of Justice Statistics of America

(B) National Crime Records Bureau of India

(C) National Institute of Justice of America

(D) Census of India

Answer: (D)

 

32. Mala in se means

(A) Insistent wrong

(B) Inherent wrong

(C) Immediate wrong

(D) Indebted wrong

Answer: (B)

 

33. Constitutional theory is propounded by :

(A) R. H. Goddard

(B) E. H. Sutherland

(C) Cyril Burt

(D) John Howard

Answer: (A)

 

34. Who among the following is the main exponent of Psychoanalytic Theory ?

(A) Murray

(B) Pavlov

(C) Sigmund Freud

(D) Catell

Answer: (C)

 

35. Anticipatory bail is granted by

(A) District Magistrate

(B) Chief Judicial Magistrate

(C) Sessions Judge

(D) Metropolitan Magistrate

Answer: (C)

 

36. ‘Re-imposition of a Criminal Sanction by a Sentencing authority is

(A) Bail

(B) Sentencing

(C) Judicial Custody

(D) None of the above

Answer: (B)

 

37. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R). Assertion (A) : The punishment should fit the crime. Reason (R) : Punishment should be assigned to each crime in a degree that results in more pain than pleasure derived from crime. In the context of the above two statements, which one of the following is correct ?

(A) (A) is correct, but (R) is wrong.

(B) Both (A) & (R) are correct.

(C) (A) is wrong, but (R) is correct.

(D) Both (A) & (R) are wrong.

Answer: (B)

 

38. Match the items in List-I with items in List-II.

List-I                                                   List-II

(I) Differential Opportunity Theory               1. Albert K. Cohen

(II) Routine Activity Theory                          2. Sykes & Matza

(III) Sub-Culture Theory                                3. Cloward and Ohlin

(IV) Drift Theory                                            4. Cohen & Felson

Codes :

(I)        (II)       (III)     (IV)

(A)       3          4          1          2

(B)       1          2          3          4

(C)       4          3          2          1

(D)       4          1          2          3

Answer: (A)

 

39. The meaning of ‘radical’ in radical criminology is :

I. Anomie

II. Origin

III. Abuse

IV. To get to the root of Choose the correct combination using the codes.

Codes :

(A) I & II are correct.

(B) II & III are correct.

(C) II & IV are correct.

(D) III & IV are correct.

Answer: (C)

 

40. Learning theory is associated with

(A) Burgess

(B) Bandura

(C) Eysenck

(D) Sutherland

Answer: (B)

 

41. Among the following which country first started probation service for offenders ?

(A) England

(B) India

(C) America

(D) France

Answer: (C)

 

42. Who postulated that ‘criminal behaviour is learnt’ ?

(A) Mark Colvin

(B) John Hagan

(C) E. H. Sutherland

(D) Albert Bandura

Answer: (C)

 

43. In the year 2010 how many offences under the Juvenile Justice Act, 2000 were registered by the police ?

(A) 15,000 – 20,000

(B) 20,000 – 25,000

(C) 25,000 – 30,000

(D) More than 30,000

Answer: (B)

 

44. Given below are values of Arithmetic Mean (X) and Standard Deviation (SD). Which among these reflect the most normal distribution ?

(A) X=3.54 ; SD =4.753

(B) X=14.08 ; SD =7.852

(C) X=17.05 ; SD =34.538

(D) X=7.52 ; SD =1.913

Answer: (D)

 

45. Who among the following can pass sentence of death ?

(A) First Class Magistrate

(B) Session Judge

(C) Second Class Magistrate

(D) All the above

Answer: (B)

 

46. ‘Constitutional prohibition against a second trial for the same offence’ is called :

(A) Single Jeopardy

(B) Double Jeopardy

(C) Triple Jeopardy

(D) None of the above

Answer: (B)

 

47. Liability without fault or intention is known as

(A) Treason

(B) Criminal negligence

(C) Strict liability

(D) Reckless behavior

Answer: (C)

 

48. Arrange the following sequence in which they proceed in the Jail Administration Process. Use the codes given below :

I. Quarantine

II. Admission

III. Classification

IV. Release

Codes

(A) II, I, III, IV

(B) I, II, III, IV

(C) I, II, IV, III

(D) IV, III, II, I

Answer: (A)

 

49. Arrange the following in the sequence in which it happens. Use the codes given below :

I. Compulsive Drinker

II. Chronic Alcoholic

III. Ceremonial Drinker

IV. Curious Drinker

Codes

(A) I, II, III, IV

(B) III, IV, I, II

(C) IV, III, II, I

(D) IV, III, I, II

Answer: (D)

 

50. A Statement recorded by the Police Officer during investigation is

(A) Acceptable evidence

(B) Admissible evidence

(C) Inadmissible evidence

(D) All the above

Answer: (C)

 

51. Who among the following is not empowered to conduct ‘Summary Trials’ ?

(A) Chief Judicial Magistrate

(B) Metropolitan Magistrate

(C) District Magistrate

(D) Additional Session Judge

Answer: (C)

 

52. ‘In camera trials’ are permitted in

(A) Murder cases

(B) NDPS cases

(C) Rape cases

(D) All the above

Answer: (C)

 

53. Which among the following statute gives the right to the victim to prefer an appeal against any adverse order passed by the trial court ?

(A) Code of Criminal Procedure

(B) The Unlawful Prevention of Activities Act

(C) The Indian Penal Code

(D) All the above

Answer: (A)

 

54. Writ of Habeas Corpus requires

(A) Produce the person in the Police Station

(B) Produce the person in the Jail

(C) Produce the person in the Court

(D) None of the above

Answer: (C)

 

55. Match the List-I with List-II.

List-I                                       List-II

(a) Anomic                                          I. Becker

(b) Differential Abolition Theory       II. Cloward and Ohlin

(c) Labelling Theory                            III. Merton

(d) Differential Opportunity Theory   IV. Sutherland

Codes :

(a)        (b)        (c)        (d)

(A)       IV        III        I           II

(B)       I           III        II         IV

(C)       III        IV        I           II

(D)       IV        I           III        II

Answer: (C)

 

56. Law of ‘Criminal Saturation’ as enunciated by

(A) Charles Soring

(B) S. A. Hooten

(C) Ensico Ferri

(D) Gordon

Answer: (C)

 

57. Which one of the following pairs is correctly matched ?

(A) Subculture Theory – Ausbin T. Turk

(B) Drift Theory – Frank Tannebaum

(C) Classical School – William. J. Chambliss

(D) Female Criminology – Freda Adler

Answer: (D)

 

58. An administrative action to remove a person from parole status in response to a violation of conditions is called

(A) Split sentence

(B) Probation revocation

(C) Parole revocation

(D) Parole restitution

Answer: (C)

 

59. Repetition of criminal behaviour is called

(A) Restitution

(B) Retribution

(C) Recidivism

(D) Reintesation

Answer: (C)

 

60. A State confinement facility having custodial authority over adults sentenced to confinement is called

(A) Observation Home

(B) Juvenile Justice Board

(C) Prison

(D) Special Home

Answer: (C)

 

61. The values and behavioural patterns characteristics of prison inmates is called

(A) Remission

(B) Prison population

(C) Prisonization

(D) Prison Sub-culture

Answer: (D)

 

62. The political alliance between terrorist organizations and drugsupplying cartels is called

(A) Political Nexus

(B) Drug Nexus

(C) Terrorist Nexus

(D) Narco Terrorism

Answer: (D)

 

63. One who studies crime and criminal Justice on a Cross-National level is called

(A) Procutorate

(B) Procurate

(C) Ethno Centricism

(D) Comparative criminologist

Answer: (D)

 

64. Fraudulent use of credit card is called

(A) Cheating

(B) White collar crime

(C) Embezzlement

(D) Cyber crime

Answer: (D)

 

65. The authorized seizure of money negotiable instruments, securities, or other things of value is called

(A) Interdiction

(B) Money laundering

(C) Forfeiture of property

(D) Legalization

Answer: (C)

 

66. What official committee is associated with the issue of corruption in India ?

(A) Santhanam Committee

(B) Malimath Committee

(C) A. N. Mulla Committee

(D) Krishna Iyer Committee

Answer: (A)

 

67. What does the term ‘Kleptomania’ stand for

(A) Quarrelsome behaviour

(B) Stealing

(C) Sexual misbehaviour

(D) Repressing others

Answer: (B)

 

68. Till what age can a woman prisoner keep her child, with her in the prison ?

(A) Upto 5 years

(B) Upto 7 years

(C) Upto 9 years

(D) Upto 11 years

Answer: (B)

 

69. Which of the following statistical technique can be used to find the relationship between two continuous variables ?

(A) Correlation

(B) Standard deviation

(C) Median

(D) Regression

Answer: (A)

 

70. Match items of List-I with items of List-II.

List-I                                                               List-II

(I) Relationship between two variables                      a. Interval scale

(II) Experimental Research                                         b. Convergent validity

(III) Scale                                                                    c. Correlation

(IV) Validity                                                               d. Randomized two-group design

Codes :

(I)        (II)       (III)     (IV)

(A)       c          d          a          b

(B)       a          b          c          d

(C)       d          b          c          a

(D)       b          d          c          a

Answer: (A)

 

71. A construct that is evaluated by a group of experts, who look at a measuring technique and decide whether it measures what its name suggests is called

(A) Correlation

(B) Face validity

(C) Standard Deviation

(D) Reliability

Answer: (B)

 

72. The Jurisdiction of a Court is

(A) the geographic area it covers

(B) the subject matter it deals with

(C) its place in the hierarchy of the court system

(D) all of the above

Answer: (D)

 

73. Which one of the following is not a Judicial decision option in a case of child in conflict with law ?

(A) Admonition

(B) Committee to an Institution

(C) Probation

(D) Life imprisonment

Answer: (D)

 

74. Which one of the following is not a victim Assistance Programme ?

(A) Crisis intervention

(B) Follow up of case

(C) Counselling

(D) Bail

Answer: (D)

 

75. Arrange the following in the sequence in which they proceed in the Criminal Justice System. Use the codes given below :

I. Sentencing

II. Chargesheet

III. FIR

IV. Admission to Jail

Codes :

(A) II, III, IV, I

(B) I, II, III, IV

(C) III, II, I, IV

(D) IV, III, II, I

 

Answer: (C)


 

Year Wise UGC NET Previous Year Question Papers Solved Criminology Paper 3

The old UGC NET Examination paper-3 in Criminology are of descriptive type till December 2011.

The paper-3 becomes objective type from June 2012 to November 2017. From July 2018 onward, the paper-3 was stopped and becomes the part of the paper-2 itself.

So, the old questions paper-3 from June 2012 to November 2017 which were of objective type (multiple choice questions) can be used by the UGC NET aspirants for their better preparation for the paper-2.

Year Wise NTA UGC NET Criminology Paper 3 Solved question Papers are given below.

Download Year Wise NTA UGC NET Criminology Paper 3 Solved Paper
UGC NET Criminology Paper 3 Question Paper 2017 November
UGC NET Criminology Paper 3 Question Paper 2016 July
UGC NET Criminology Paper 3 Question Paper 2015 June
UGC NET Criminology Paper 3 Question Paper 2015 December
UGC NET Criminology Paper 3 Question Paper 2014 June
UGC NET Criminology Paper 3 Question Paper 2014 December
UGC NET Criminology Paper 3 Solved Question Paper 2012 June

We have covered the NTA UGC NET Criminology Paper 3 Solved Question Paper 2012 June.

If you have any questions about NTA UGC NET Criminology Paper 3 Solved Question Papers, please let us know in the comment section.

COMMENTS

Name

NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Anthropology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Arab Culture and Islamic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Commerce Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Literature Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Study of Religions Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Defence and Strategic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Economics Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Electronic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET English Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Environmental Sciences Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Folk Literature Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Forensic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Geography Solved Question Papers,10,NTA UGC NET History Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Home Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Human Rights and Duties Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Indian Culture Solved Question Papers,10,NTA UGC NET International and Area Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Labour Welfare Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Law Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers,40,NTA UGC NET Linguistics Solved Question Papers,9,NTA UGC NET Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Music Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Paper 1 Solved Question Papers,30,NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Philosophy Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Physical Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Political Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Population Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Psychology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Public Administration Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Medicine and Community Health Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Work Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Sociology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tourism Administration and Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Women Studies Solved Question Papers,10,UGC NET Answer Key,82,UGC NET Books,82,UGC NET Exam,99,UGC NET Question Papers With Solutions,83,UGC NET Subjects,1,UGC NET Syllabus,82,Year Wise Solved NTA UGC NET Question Papers,82,
ltr
item
My Exam Notification - Free UGC NET Guide: NTA UGC NET Criminology Paper 3 Solved Question Paper 2012 June
NTA UGC NET Criminology Paper 3 Solved Question Paper 2012 June
Looking for NTA UGC NET Criminology Paper 3 Solved Question Paper 2012 June? Here get Paper 3 Solved Question Paper 2012 June.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhNMQcV6XM_Mw24_UtJogbO0QLvfDwy1mWnBX5DsIEWhvyoDkkM2ycQtAoZL80OogmyY7CBg6ONyzIpNn1VK81jhCC6I4yJEocqQYiOWKsazaUWKfRf3k0MJYaFygwXb1dgCfxRKcmRzfUnnf31t9NnQAL3fwTLO-1aCCodz3Gz9oF8CrXUec2XajC73A
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhNMQcV6XM_Mw24_UtJogbO0QLvfDwy1mWnBX5DsIEWhvyoDkkM2ycQtAoZL80OogmyY7CBg6ONyzIpNn1VK81jhCC6I4yJEocqQYiOWKsazaUWKfRf3k0MJYaFygwXb1dgCfxRKcmRzfUnnf31t9NnQAL3fwTLO-1aCCodz3Gz9oF8CrXUec2XajC73A=s72-c
My Exam Notification - Free UGC NET Guide
https://www.myexamnotification.com/2022/05/nta-ugc-net-criminology-paper-3-solved-question-paper-2012-june.html
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/2022/05/nta-ugc-net-criminology-paper-3-solved-question-paper-2012-june.html
true
354141229938201693
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content