NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 June

Looking for NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 June? Here get Paper 2 Solved Question Paper 2013 June.

NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 JuneNTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 June: To score better marks in the NTA UGC NET Computer Science and Applications, you should have depth knowledge of the entire subject.

You can boost your preparation by referring to NTA UGC NET Computer Science and Applications Question Paper 2 2013 June. It will give you information about the important chapters and concepts covered in all chapters.

You must have NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers along with the latest Computer Science and Applications Syllabus to enhance your semester exam preparation.

Here we provide you the complete guide on NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 June.

NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 June

NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers are the best study materials to score good marks in the Computer Science and Applications exam.

Practicing these NTA UGC NET Computer Science and Applications previous year question papers assist the students in getting a clear idea about the question paper pattern and types of questions asked in the exam.

You can check the complete NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 June.


1. COCOMO stands for

(A) COmposite COst MOdel

(B) COnstructive COst MOdel

(C) COnstructive Composite MOdel

(D) COmprehensive Construction MOdel

Answer: (B)

 

2. Match the following:

a. Good quality           i. Program does not fail for a specified time in a given environment

b. Correctness                         ii. Meets the functional requirements

c. Predictable              iii. Meets both functional and non-functional requirements

d. Reliable                   iv. Process is under statistical control

Codes:

       a b c d

(A) iii ii iv i

(B) ii iii iv i

(C) i ii iv iii

(D) i ii iii iv

Answer: (A)

 

3. While estimating the cost of software, Lines Of Code (LOC) and Function Points (FP) are used to measure which one of the following?

(A) Length of code

(B) Size of software

(C) Functionality of software

(D) None of the above

Answer: (B)

 

4. A good software design must have

(A) High module coupling, high module cohesion

(B) High module coupling, Low module cohesion

(C) Low module coupling, high module cohesion

(D) Low module coupling, Low module cohesion

Answer: (C)

 

5. Cyclometric complexity of a flow graph G with n vertices and e edges is

(A) V(G) = e+n–2

(B) V(G) = e–n+2

(C) V(G) = e+n+2

(D) V(G) = e–n–2

Answer: (B)

 

6. When the following code is executed what will be the value of x and y?

int x = 1, y = 0;

y = x++;

(A) 2, 1

(B) 2, 2

(C) 1, 1

(D) 1, 2

Answer: (A)

 

7. How many values can be held by an array A (–1, m; 1, m)?

(A) m

(B) m2

(C) m (m+1)

(D) m (m+2)

Answer: (D)

 

8. What is the result of the expression (1&2)+(3/4)?

(A) 1

(B) 2

(C) 3

(D) 0

Answer: (D)

 

9. How many times the word ‘print’ shall be printed by the following program segment?

For (i=1, i<2,i++)

For (j=1,j<2,j++)

For (k=1,k<2,k++)

Printf("print/n")

(A) 1

(B) 3

(C) 6

(D) 8

Answer: (D)

 

10. Which of the following is not a type of Database Management System?

(A) Hierarchical

(B) Network

(C) Relational

(D) Sequential

Answer: (D)

 

11. Manager’s salary details are to be hidden from Employee Table. This Technique is called as

(A) Conceptual level Data-hiding

(B) Physical level Data-hiding

(C) External level Data-hiding

(D) Logical level Data-hiding

Answer: (C)

 

12. A Network Schema

(A) Restricts to one to many relationship

(B) Permits many to many relationship

(C) Stores Data in a Database

(D) Stores Data in a Relation

Answer: (B)

 

13. Which normal form is considered as adequate for usual database design?

(A) 2NF

(B) 3NF

(C) 4NF

(D) 5NF

Answer: (B)

 

14. If D1, D2,..Dn are domains in a relational model, then the relation is a table, which is a subset of

(A) D1+D2+ … +Dn

(B) D1×D2× … ×Dn

(C) D1D2 … Dn

(D) D1–D2– … –Dn

Answer: (B)

 

15. Which of the following addresses is used to deliver a message to the correct application program running on a host?

(A) Port

(B) IP

(C) Logical

(D) Physical

Answer: (A)

 

16. In ________ substitution, a character in the plaintext is always changed to the same character in the cipher text, regardless of its position in the text.

(A) Polyalphabetic

(B) monoalphabetic

(C) transpositional

(D) multialphabetic

Answer: (B)

 

17. In classful addressing, the IP address 190.255.254.254 belongs to

(A) Class A

(B) Class B

(C) Class C

(D) Class D

Answer: (B)

 

18. In hierarchical routing with 4800 routers, what region and cluster sizes should be chosen to minimize the size of the routing table for a three layer hierarchy?

(A) 10 clusters, 24 regions and 20 routers

(B) 12 clusters, 20 regions and 20 routers

(C) 16 clusters, 12 regions and 25 routers

(D) 15 clusters, 16 regions and 20 routers

Answer: (D)

 

19. In IPv4 header, the ______ field is needed to allow the destination host to determine which datagram a newly arrived fragment belongs to.

(A) Identification

(B) Fragment offset

(C) Time to live

(D) Header checksum

Answer: (A)

 

20. Given L1=L (a*baa*) and L2=L (ab*). The regular expression corresponding to language L3 = L1/L2 (right quotient) is given by

(A) a*b

(B) a*baa*

(C) a*ba*

(D) None of the above

 

Answer: (C)

 

21. Given the production rules of a grammar G1 as

S1 → AB | aaB

A → a | Aa

B → b and the production rules of a grammar G2 as

S2 → aS2bS2 | bS2aS2 | λ

Which of the following is correct statement?

(A) G1 is ambiguous and G2 is not ambiguous.

(B) G1 is ambiguous and G2 is ambiguous.

(C) G1 is not ambiguous and G2 is ambiguous.

(D) G1 is not ambiguous and G2 is not ambiguous.

Answer: (B)

 

22. Given a grammar: S1 → Sc, S → SA | A, A → aSb | ab, there is a rightmost derivation S1  Sc SAC  SaSbc

Thus, SaSbc is a right sentential form, and its handle is

(A) SaS

(B) bc

(C) Sbc

(D) aSb

Answer: (D)

 

23. The equivalent production rules corresponding to the production rules S → Sα1 |Sα2 | β1 | β2 is

(A) S → β1 | β2, A → α1A | α2A | λ

(B) S → β1| β2| β1A | β2A, A → α1A | α2A

(C) S → β1 | β2, A → α1A | α2A

(D) S → β1 | β2 | β1A | β2A, A → α1A | α2A | λ

Answer: (D)

 

24. Given a Non-deterministic Finite Automation (NFA) with states p and r as initial and final states respectively and transition table as given below:

a          b

p          –          q

q          r           s

r           r           s

s           r           s

The minimum number of states required in Deterministic Finite Automation (DFA) equivalent to

NFA is

(A) 5

(B) 4

(C) 3

(D) 2

Answer: (C)

 

25. Which is the correct statement(s) for Non-Recursive predictive parser?

S1: First (α) = {t| α  * tβ for some string β} *tβ

S2: Follow(X) = {a| S *αXaβ for some strings α and β}

(A) Both statements S1 and S2 are incorrect.

(B) S1 is incorrect and S2 is correct.

(C) S1 is correct and S2 is incorrect.

(D) Both statements S1 and S2 are correct.

Answer: (D)

 

26. Given an open address hash table with load factor α < 1, the expected number of probes in a successful search is

(A) Atmost (1/α) ln (1 – α)/α

(B) Atmost (1/α) ln 1/(1– α)

(C) Atleast (1/α) ln 1/(1– α)

(D) Atleast (1/α) ln α/(1– α)

Answer: (B)

 

27. For a B-tree of height h and degree t, the total CPU time used to insert a node is

(A) O(h log t)

(B) O(t log h)

(C) O(t2h)

(D) O(th)

Answer: (D)

 

28. The time complexity to build a heap with a list of n numbers is

(A) O(log n)

(B) O(n)

(C) O(n logn)

(D) O(n2)

Answer: (B)

 

29. The value of postfix expression:

8 3 4 + – 3 8 2 / + * 2 $ 3 + is

(A) 17

(B) 131

(C) 64

(D) 52

Answer: (D)

 

30. Consider the following statements for priority queue:

S1: It is a data structure in which the intrinsic ordering of the elements does determine the result of its basic operations.

S2: The elements of a priority queue may be complex structures that are ordered on one or several fields.

Which of the following is correct?

(A) Both S1 and S2 are incorrect.

(B) S1 is correct and S2 is incorrect.

(C) S1 is incorrect and S2 is correct.

(D) Both S1 and S2 are correct.

Answer: (D)

 

31. Repository of information gathered from multiple sources, storing under unified scheme at a single site is called as

(A) Data mining

(B) Meta data

(C) Data warehousing

(D) Database

Answer: (C)

 

32. The task of correcting and pre-processing data is called as

(A) Data streaming

(B) Data cleaning

(C) Data mining

(D) Data storming

Answer: (B)

 

33. Using data p=3, q=11, n=pq, d=7 in RSA algorithm find the cipher text of the given plain text SUZANNE

(A) BUTAEEZ

(B) SUZANNE

(C) XYZABCD

(D) ABCDXYZ

Answer: (A)

 

34. The relation “divides” on a set of positive integers is ________.

(A) Symmetric and transitive

(B) Anti symmetric and transitive

(C) Symmetric only

(D) Transitive only

Answer: (B)

 

35. Give as good a big–O estimate as possible for the following functions: (nlogn+n2) (n3+2) and (n! +2n) (n3+log(n2+1))

(A) O(n5+2n2) & O(n3*n!)

(B) O(n5) & O(n3*2n)

(C) O(n5) & O(n3* n!)

(D) O(n5+2n2) & O(n3*2n)

Answer: (C)

 

36. A test contains 100 true/false questions. How many different ways can a student answer the questions on the test, if the answer may be left blank also?

(A) 100P2

(B) 100C2

(C) 2100

(D) 3100

Answer: (D)

 

37. Which of the following connected simple graph has exactly one spanning tree?

(A) Complete graph

(B) Hamiltonian graph

(C) Euler graph

(D) None of the above

Answer: (D)

 

38. How many edges must be removed to produce the spanning forest of a graph with N vertices, M edges and C connected components?

(A) M+N–C

(B) M–N–C

(C) M–N+C

(D) M+N+C

Answer: (C)

 

39. Which of the following shall be a compound proposition involving the propositions p, q and r, that is true when exactly two of the p, q and r are true and is false otherwise?

(A) (p ∨ q ∧⎤ r) ∨ ( p ∧ q ∧ r) ∧ (⎤ p ∧ q ∨ r)

(B) (p ∧ q ∨ r) ∧ ( p ∧ q ∧ r) ∨ (⎤ q ∧⎤ p∧⎤ r)

(C) (p ∧ q ∧⎤ r) ∨ ( p ∧⎤ q ∧ r) ∨ (⎤ p ∧ q ∧ r)

(D) (p ∨ r ∧ q) ∨ ( p ∧ q ∧ r) ∨ (⎤ p ∧ q ∧ r)

Answer: (C)

 

40. The truth value of the statements :

∃!xP(x) → ∃xP(x) and ∃!x⎤ P(x) →

⎤∀xP(x), (where the notation ∃!xP(x)

denotes the proposition “There exists a unique x such that P(x) is true”) are :

(A) True and False

(B) False and True

(C) False and False

(D) True and True

Answer: (D)

 

41. How many different Boolean functions of degree 4 are there?

(A) 24

(B) 28

(C) 212

(D) 216

Answer: (D)

 

42. A Boolean operator s is defined as

follows :

1 s 1 = 1, 1 s 0 = 0, 0 s 1 = 0 and 0 s 0 = 1

What will be the truth value of the expression (x s y) s z = x s (y s z)?

(A) Always false

(B) Always true

(C) Sometimes true

(D) True when x, y, z are all true

Answer: (B)

 

43. Which one of the following is decimal value of a signed binary number 1101010, if it is in 2’s complement form?

(A) – 42

(B) – 22

(C) – 21

(D) – 106

Answer: (B)

 

44. A set of processors P1, P2….… Pk can execute in parallel if Bernstein’s conditions are satisfied on a pairwise basis; that is

P1 || P2 || P3 || ….. || Pk if and only if:

(A) Pi || Pj for all i ≠ j

(B) Pi || Pj for all i = j+1

(C) Pi || Pj for all i < j

(D) Pi || Pj for all i > j

Answer: (A)

 

45. When a mobile telephone physically moves from one to another cell, the base station transfers ownership to the cell getting strongest signal. This process is known as _______.

(A) Handoff

(B) Mobile switching

(C) Mobile routing

(D) Cell switching

Answer: (A)

 

46. A virtual memory based memory management algorithm partially swaps out a process. This is an example of

(A) Short term scheduling

(B) Long term scheduling

(C) Medium term scheduling

(D) Mutual exclusion

Answer: (C)

 

47. Assuming that the disk head is located initially at 32, find the number of disk moves required with FCFS if the disk queue of I/O block requests are 98, 37, 14, 124, 65, 67:

(A) 310

(B) 324

(C) 320

(D) 321

Answer: (D)

 

48. Let the page fault service time be 10 millisecond (ms) in a computer with average memory access time being 20 nanosecond (ns). If one page fault is generated for every 106 memory accesses, what is the effective access time for memory?

(A) 21 ns

(B) 23 ns

(C) 30 ns

(D) 35 ns

Answer: (C)

 

49. Consider the following UNIX command:

Sort <in> temp; head – 30 <temp; rm temp which of the following functions shall be performed by this command?

(A) Sort, taking the input from “temp”, prints 30 lines from temp and delete the file temp

(B) Sort the file “temp”, removes 30 lines from temp and delete the file temp

(C) Sort, taking the input from “in” and writing the output to “temp” then prints 30 lines from temp on terminal. Finally “temp” is removed.

(D) Sort, taking the input from “temp” and then prints 30 lines from “temp” on terminal. Finally “temp” is removed.

Answer: (C)

 

50. The mv command changes

(A) The inode

(B) The inode-number

(C) The directory entry

(D) Both the directory entry and the inode

 

Answer: (C)


 

Year Wise UGC NET Previous Year Question Papers Solved Computer Science and Applications

Year Wise NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved question Papers from June 2006 till today are given below.

Download Year Wise NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Paper
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2020 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2019 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2019 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2018 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2018 July
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2017 November
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2016 July
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2015 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2015 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2014 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2014 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 September
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2011 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2011 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2010 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2010 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2009 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2009 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2008 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2008 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2007 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2007 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2006 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2006 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2005 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2005 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2004 December

We have covered the NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 June.

If you have any questions about NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers, please let us know in the comment section.

COMMENTS

Name

NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Anthropology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Arab Culture and Islamic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Commerce Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Literature Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Study of Religions Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Defence and Strategic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Economics Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Electronic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET English Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Environmental Sciences Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Folk Literature Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Forensic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Geography Solved Question Papers,10,NTA UGC NET History Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Home Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Human Rights and Duties Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Indian Culture Solved Question Papers,10,NTA UGC NET International and Area Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Labour Welfare Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Law Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers,40,NTA UGC NET Linguistics Solved Question Papers,9,NTA UGC NET Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Music Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Paper 1 Solved Question Papers,30,NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Philosophy Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Physical Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Political Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Population Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Psychology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Public Administration Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Medicine and Community Health Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Work Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Sociology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tourism Administration and Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Women Studies Solved Question Papers,10,UGC NET Answer Key,82,UGC NET Books,82,UGC NET Exam,99,UGC NET Question Papers With Solutions,83,UGC NET Subjects,1,UGC NET Syllabus,82,Year Wise Solved NTA UGC NET Question Papers,82,
ltr
item
My Exam Notification - Free UGC NET Guide: NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 June
NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 June
Looking for NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 June? Here get Paper 2 Solved Question Paper 2013 June.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjyb7jVK1kfI1a-OkcYSmwpThR5rgGdpVInjHwQ_pSkmEWm8IWN9h77lAYaihKTViKB-sOur4rB-Haj2NTYaZhe3p3k5Vx69eKBGLTPU7VNZydRj8FesAAAIMdMZIdhaASSf-aLin1KriLZ_1Q9Ufx002i67iNKDDcrdBoy4a2mAyWgH3ncsuBUwt2YEg=w320-h192
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjyb7jVK1kfI1a-OkcYSmwpThR5rgGdpVInjHwQ_pSkmEWm8IWN9h77lAYaihKTViKB-sOur4rB-Haj2NTYaZhe3p3k5Vx69eKBGLTPU7VNZydRj8FesAAAIMdMZIdhaASSf-aLin1KriLZ_1Q9Ufx002i67iNKDDcrdBoy4a2mAyWgH3ncsuBUwt2YEg=s72-w320-c-h192
My Exam Notification - Free UGC NET Guide
https://www.myexamnotification.com/2022/05/nta-ugc-net-computer-science-and-applications-paper-2-solved-question-paper-2013-june.html
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/2022/05/nta-ugc-net-computer-science-and-applications-paper-2-solved-question-paper-2013-june.html
true
354141229938201693
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content