NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December

Looking for NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December? Here get Paper 2 Solved Question Paper 2012.

NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 DecemberNTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December: To score better marks in the NTA UGC NET Computer Science and Applications, you should have depth knowledge of the entire subject.

You can boost your preparation by referring to NTA UGC NET Computer Science and Applications Question Paper 2 2012 December. It will give you information about the important chapters and concepts covered in all chapters.

You must have NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers along with the latest Computer Science and Applications Syllabus to enhance your semester exam preparation.

Here we provide you the complete guide on NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December.

NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December

NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers are the best study materials to score good marks in the Computer Science and Applications exam.

Practicing these NTA UGC NET Computer Science and Applications previous year question papers assist the students in getting a clear idea about the question paper pattern and types of questions asked in the exam.

You can check the complete NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December.


1. 

NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December qn 1

Answer: (B)

 

2. The worst case time complexity of AVL tree is better in comparison to binary search tree for

(A) Search and Insert Operations

(B) Search and Delete Operations

(C) Insert and Delete Operations

(D) Search, Insert and Delete Operations

Answer: (A)

 

3. The GSM network is divided into the following three major systems:

(A) SS, BSS, OSS

(B) BSS, BSC, MSC

(C) CELL, BSC, OSS

(D) SS, CELL, MSC

Answer: (B)

 

4.

NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December qn 4

Answer: (C)

 

5. If the disk head is located initially at 32, find the number of disk moves required with FCFS if the disks queue of I/O blocks requests are 98, 37, 14, 124, 65, 67.

(A) 239

(B) 310

(C) 321

(D) 325

Answer: (B)

 

6. Component level design is concerned with

(A) Flow oriented analysis

(B) Class based analysis

(C) Both of the above

(D) None of the above

Answer: (A)

 

7. The ‘C’ language is

(A) Context free language

(B) Context sensitive language

(C) Regular language

(D) None of the above

Answer: (D)

 

8. The Mobile Application Protocol (MAP) typically runs on top of which protocol?

(A) SNMP (Simple Network Management Protocol)

(B) SMTP (Simple Mail Transfer Protocol)

(C) SS7 (Signalling System 7)

(D) HTTP (Hyper Text Transfer Protocol)

Answer: (D)

 

9. If a packet arrives with an M-bit value is ‘l’ and a fragmentation offset value ‘0’, and then it is ______ fragment.

(A) First

(B) Middle

(C) Last

(D) All of the above

Answer: (D)

 

10. The number of bit strings of length eight that will either start with a 1 bit or end with two bits 00 shall be

(A) 32

(B) 64

(C) 128

(D) 160

Answer: (D)

 

11. In compiler design ‘reducing the strength’ refers to

(A) Reducing the range of values of input variables.

(B) Code optimization using cheaper machine instructions.

(C) Reducing efficiency of program.

(D) None of the above

Answer: (C)

 

12. In which addressing mode, the effective address of the operand is generated by adding a constant value to the contents of register?

(A) Absolute

(B) Indirect

(C) Immediate

(D) Index

Answer: (B)

 

13. Which of the following is true?

(A) A relation in BCNF is always in 3NF.

(B) A relation in 3NF is always in BCNF.

(C) BCNF and 3NF are same.

(D) A relation in BCNF is not in 3NF.

Answer: (B)

 

14. Given memory partitions of 100 K, 500 K, 200 K, 300 K and 600 K (in order) and processes of 212 K, 417 K, 112 K, and 426 K (in order), using the first-fit algorithm, in which partition would the process requiring 426 K be placed?

(A) 500 K

(B) 200 K

(C) 300 K

(D) 600 K

Answer: (B)

 

15. What is the size of the Unicode character in Windows Operating System?

(A) 8-Bits

(B) 16-Bits

(C) 32-Bits

(D) 64-Bits

Answer: (A)

 

16. In which tree, for every node the height of its left sub tree and right sub tree differ almost by one?

(A) Binary search tree

(B) AVL tree

(C) Threaded Binary Tree

(D) Complete Binary Tree

Answer: (B)

 

17. The design issue of Data link Layer in OSI Reference Model is

(A) Framing

(B) Representation of bits

(C) Synchronization of bits

(D) Connection control

Answer: (B)

 

18. Given the following expressions of a grammar

E -> E * F / F + E / F

F -> F – F / id

Which of the following is true?

(A) * has higher precedence than +

(B) – has higher precedence than *

(C) + and – have same precedence

(D) + has higher precedence than *

Answer: (D)

 

19. The maturity levels used to measure a process are

(A) Initial, Repeatable, Defined, Managed, Optimized.

(B) Primary, Secondary, Defined, Managed, Optimized.

(C) Initial, Stating, Defined, Managed, Optimized.

(D) None of the above

Answer: (A)

 

20. The problem of indefinite blockage of low-priority jobs in general priority scheduling algorithm can be solved using:

(A) Parity bit

(B) Aging

(C) Compaction

(D) Timer

 

Answer: (C)

 

21. Which API is used to draw a circle?

(A) Circle ( )

(B) Ellipse ( )

(C) Round Rect ( )

(D) Pie ( )

Answer: (B)

 

22. In DML, RECONNCT command cannot be used with

(A) OPTIONAL Set

(B) FIXED Set

(C) MANDATOR Set

(D) All of the above

Answer: (D)

 

23.

NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December qn 23

Answer: (D)

 

24. RAD stands for ______.

(A) Rapid and Design

(B) Rapid Aided Development

(C) Rapid Application Development

(D) Rapid Application Design

Answer: (C)

 

25. Suppose that someone starts with a chain letter. Each person who receives the letter is asked to send it on to 4 other people. Some people do this, while some do not send any letter.

How many people have seen the letter, including the first person, if no one receives more than one letter and if the chain letter ends after there have been 100 people who read it but did not send it out? Also find how many people sent out the letter?

(A) 122 & 22

(B) 111 & 11

(C) 133 & 33

(D) 144 & 44

Answer: (D)

 

26. A hash function f defined as f (key) = key mod 13, with linear probing is used to insert keys 55, 58, 68, 91, 27, 145. What will be the location of 79?

(A) 1

(B) 2

(C) 3

(D) 4

Answer: (B)

 

27. Which of the following is true while converting CFG to LL (I) grammar?

(A) Remove left recursion alone

(B) Factoring grammar alone

(C) Both of the above

(D) None of the above

Answer: (D)

 

28. Identify the Risk factors which are associated with Electronic payment system.

(A) Fraudulent use of Credit Cards.

(B) Sending Credit Card details over internet.

(C) Remote storage of Credit Card details.

(D) All of the above

Answer: (B)

 

29. Which of the following are two special functions that are meant for handling exception that occurs during exception handling itself?

(A) Void terminate ( ) and Void unexpected ( )

(B) Non void terminate ( ) and void unexpected ( )

(C) Void terminate ( ) and non-void unexpected ( )

(D) Non void terminate ( ) and non-void unexpected ( )

Answer: (D)

 

30. Which of the following memory allocation scheme suffers from external fragmentation?

(A) Segmentation

(B) Pure demand paging

(C) Swapping

(D) Paging

Answer: (D)

 

31. Basis path testing falls under

(A) System testing

(B) White box testing

(C) Black box testing

(D) Unit testing

Answer: (C)

 

32. The User Work Area (UWA) is a set of Program variables declared in the host program to communicate the contents of individual records between

(A) DBMS & the Host record

(B) Host program and Host record

(C) Host program and DBMS

(D) Host program and Host language

Answer: (B)

 

33.

NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December qn 33

Answer: (A)

 

34. The maximum number of keys stored in a B-tree of order m and depth d is

(A) md + 1 – 1

(B) (md+1 – 1) / (m – 1)

(C) (m – 1) (md + 1 – 1)

(D) (md – 1)/(m – 1)

Answer: (B)

 

35. Which of the following is the most powerful paring method?

(A) LL (I)

(B) Canonical LR

(C) SLR

(D) LALR

Answer: (C)

 

36. In UNIX, which of the following command is used to set the task priority?

(A) Init

(B) Nice

(C) Kill

(D) PS

Answer: (D)

 

37. AES is a round cipher based on the Rijndal Algorithm that uses a 128-bit block of data. AES has three different configurations. ______ rounds with a key size of 128 bits, ______ rounds with a key size of 192 bits and ______ rounds with a key size of 256 bits.

(A) 5, 7, 15

(B) 10, 12, 14

(C) 5, 6, 7

(D) 20, 12, 14

Answer: (D)

 

38. Match the following IC families with their basic circuits:

a. TTL             1. NAND

b. ECL                        2. NOR

c. CMOS         3. Inverter

Code:

       a b c

(A) 1 2 3

(B) 3 2 1

(C) 2 3 1

(D) 2 1 3

Answer: (C)

 

39. Match the following with respect to C++ data types:

a. User defined type               1. Qualifier

b. Built in type                        2. Union

c. Derived type                       3. Void

d. Long double                       4. Pointer

Code:

       a b c d

(A) 2 3 4 1

(B) 3 1 4 2

(C) 4 1 2 3

(D) 3 4 1 2

Answer: (C)

 

40. Given an empty stack, after performing push (1), push (2), Pop, push (3), push (4), Pop, Pop, push (5), pop, what is the value of the top of the stack?

(A) 4

(B) 3

(C) 2

(D) 1

Answer: (D)

 

41. Enumeration is a process of

(A) Declaring a set of numbers

(B) Sorting a list of strings

(C) Assigning a legal values possible for a variable

(D) Sequencing a list of operators

Answer: (D)

 

42. Which of the following mode declaration is used in C++ to open a file for input?

(A) ios: : app

(B) In:: ios

(C) ios: : file

(D) ios: : in

Answer: (B)

 

43. Data Encryption Techniques are particularly used for ______.

(A) Protecting data in Data Communication System.

(B) Reduce Storage Space Requirement.

(C) Enhances Data Integrity.

(D) Decreases Data Integrity.

Answer: (B)

 

44. Let L be a set accepted by a nondeterministic finite automaton. The number of states in non-deterministic finite automaton is |Q|. The maximum number of states in equivalent finite automaton that accepts L is

(A) |Q|

(B) 2|Q|

(C) 2|Q| – 1

(D) 2|Q|

Answer: (A)

 

45. What is the result of the following expression?

 (1 & 2) + (3 & 4)

(A) 1

(B) 3

(C) 2

(D) 0

Answer: (A)

 

46. Back propagation is a learning technique that adjusts weights in the neural network by propagating weight changes.

(A) Forward from source to sink No

(B) Backward from sink to source from position p

(C) Forward from source to hidden nodes

(D) Backward from since to hidden nodes

Answer: (C)

 

47. Match the following:

a. TTL             1. High fan out

b. ECL            2. Low propagation delay

c. CMOS         3. High power dissipation

Code:

       a b c

(A) 3 2 1

(B) 1 2 3

(C) 1 3 2

(D) 3 1 2

Answer: (D)

 

48. ______ is an “umbrella” activity that is applied throughout the software engineering process.

(A) Debugging

(B) Testing

(C) Designing

(D) Software quality assurance

Answer: (C)

 

49. Identify the operation which is commutative but not associative?

 (A) OR

 (B) NOR

 (C) EX-OR

 (D) NAND

Answer: (C)

 

50. Given a Relation POSITION (Posting No, Skill), then query to retrieve all distinct pairs of posting-nos. requiring skill is

(A) Select p.posting-No, p.posting-No From position p where p.skill= p.posting-No <p.posting-No.

(B) Select p1-posting-No, p2.posting-No from position p1, position p2 where p1.skill=p2.skill

(C) Select p1.posting-No, p2.posting-No from position p1, position p2 where p1.skill=p2.skill and p1.posting-No< p2.posting-No

(D) Select p1.posting-No, p2.posting-No from position p1, position p2 where p1.skill=p2.skill and p1.posting-No=p2.posting-No

 

Answer: (C)


 

Year Wise UGC NET Previous Year Question Papers Solved Computer Science and Applications

Year Wise NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved question Papers from June 2006 till today are given below.

Download Year Wise NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Paper
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2020 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2019 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2019 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2018 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2018 July
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2017 November
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2016 July
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2015 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2015 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2014 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2014 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 September
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2013 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2011 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2011 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2010 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2010 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2009 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2009 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2008 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2008 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2007 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2007 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2006 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2006 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2005 June
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2005 December
UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Question Paper 2004 December

We have covered the NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December.

If you have any questions about NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers, please let us know in the comment section.

COMMENTS

Name

NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Anthropology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Arab Culture and Islamic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Commerce Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Literature Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Study of Religions Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Defence and Strategic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Economics Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Electronic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET English Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Environmental Sciences Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Folk Literature Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Forensic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Geography Solved Question Papers,10,NTA UGC NET History Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Home Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Human Rights and Duties Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Indian Culture Solved Question Papers,10,NTA UGC NET International and Area Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Labour Welfare Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Law Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers,40,NTA UGC NET Linguistics Solved Question Papers,9,NTA UGC NET Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Music Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Paper 1 Solved Question Papers,30,NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Philosophy Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Physical Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Political Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Population Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Psychology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Public Administration Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Medicine and Community Health Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Work Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Sociology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tourism Administration and Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Women Studies Solved Question Papers,10,UGC NET Answer Key,82,UGC NET Books,82,UGC NET Exam,99,UGC NET Question Papers With Solutions,83,UGC NET Subjects,1,UGC NET Syllabus,82,Year Wise Solved NTA UGC NET Question Papers,82,
ltr
item
My Exam Notification - Free UGC NET Guide: NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December
NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December
Looking for NTA UGC NET Computer Science and Applications Paper 2 Solved Question Paper 2012 December? Here get Paper 2 Solved Question Paper 2012.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiugem9mabaTcPXIvVaqE6RVJMI7XVokoa58Lzk-6upAFrquXnxtuqkcaI_m1rfwp1F_RBGmEDD1AzzwnYGBJqXsJtwyjJVMlGWI8JH7TltVHoldjfeMjreM8mkYrF3nM4uPcDIRBsozk661MCQcHmaQawu5W8fahHOcxqfNorHzfpKQLjyxwbTcNRCnQ=w320-h192
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiugem9mabaTcPXIvVaqE6RVJMI7XVokoa58Lzk-6upAFrquXnxtuqkcaI_m1rfwp1F_RBGmEDD1AzzwnYGBJqXsJtwyjJVMlGWI8JH7TltVHoldjfeMjreM8mkYrF3nM4uPcDIRBsozk661MCQcHmaQawu5W8fahHOcxqfNorHzfpKQLjyxwbTcNRCnQ=s72-w320-c-h192
My Exam Notification - Free UGC NET Guide
https://www.myexamnotification.com/2022/05/nta-ugc-net-computer-science-and-applications-paper-2-solved-question-paper-2012-december.html
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/2022/05/nta-ugc-net-computer-science-and-applications-paper-2-solved-question-paper-2012-december.html
true
354141229938201693
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content