NTA UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2013 September

Looking for NTA UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2013 September? Here get Paper 2 Solved Question Paper 2013 September.

 NTA UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question 2013 SeptemberNTA UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2013 September: To score better marks in the NTA UGC NET Archaeology, you should have depth knowledge of the entire subject.

You can boost your preparation by referring to NTA UGC NET Archaeology Question Paper 2 2013 September. It will give you information about the important chapters and concepts covered in all chapters.

You must have NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers along with the latest Archaeology Syllabus to enhance your semester exam preparation.

Here we provide you the complete guide on NTA UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2013 September.

NTA UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2013 September

NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers are the best study materials to score good marks in the Archaeology exam.

Practicing these NTA UGC NET Archaeology previous year question papers assist the students in getting a clear idea about the question paper pattern and types of questions asked in the exam.

You can check the complete NTA UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2013 September.


1. Who of the following discovered the first palaeolith at Pallavaram?

(A) Sir William Jones

(B) John Marshall

(C) Robert Bruce Foote

(D) Major Alexander Cunningham

Answer: (C)

 

2. The Acheulian tools were introduced by one of the following group of human beings:

(A) Homo – habilis

(B) Homo – erectus

(C) Homo – sapiens

(D) Homo sapiens sapiens

Answer: (B)

 

3. Which of the following tools is not associated with Palaeolithic culture?

(A) Hand – axe

(B) Chopper

(C) Cleaver

(D) Adze

Answer: (D)

 

4. The term ‘Palaeolithic’ was introduced by

(A) Mortimer Wheeler

(B) John Lubbock

(C) Gordon Childe

(D) Henry Delumle

Answer: (B)

 

5. Which of the following features is not related to Harappan civilization?

(A) Gold and silver ornaments

(B) Bullock cart

(C) Iron technology

(D) Trade

Answer: (C)

 

6. The site Balathal belongs to which of the following culture?

(A) Jorwe Chalcolithic

(B) Malwa Chalcolithic

(C) Kaytha Chalcolithic

(D) Ahar Chalcolithic

Answer: (D)

 

7. Potin coins were first issued by

(A) Vakatakas

(B) Satavahanas

(C) Guptas

(D) Rashtrakutas

Answer: (B)

 

8. Who issued the ship marked coins?

(A) Samudragupta

(B) Yazna Satakarni

(C) Pulkeshin – II

(D) Govinda – III

Answer: (B)

 

9. Who has singled out the Lydians as the inventor of coins?

(A) Herodotus

(B) Pythagoras

(C) Macdonald

(D) G. Rawlinson

Answer: (A)

 

10. Who deciphered the Brahmi script?

(A) John Marshall

(B) J.F. Fleet

(C) Alexander Cunningham

(D) James Princep

Answer: (D)

 

11. In which of the following inscriptions we find a provision of corn by the State to people in days of famine?

(A) Damodarpur

(B) Paharpur

(C) Sohagaura

(D) Ghugrahate

Answer: (C)

 

12. Who is the only known scribe from Ashokan epigraphs?

(A) Harisena

(B) Chapada

(C) Ravikirti

(D) Kupana Chama

Answer: (B)

 

13. Which edict of Ashoka refers to his Queen Charuvaki (Kavuvaki) and son Tivara?

(A) Rock edict – VII

(B) Rock edict – XIII

(C) Minor pillar edict – III

(D) Pillar edict – III

Answer: (C)

 

14. Sudarsana lake was again repaired by

(A) Buddhagupta

(B) Kumaragupta

(C) Ramgupta

(D) Skandagupta

Answer: (D)

 

15. Who was the chief patron of the Great Chaitya hall at Karle?

(A) Pulkeshin

(B) Nahapana

(C) Bhutapala

(D) Satakarni

Answer: (C)

 

16. The first anthropomorphic representation of Lord Buddha is found in

(A) Mathura and Gandhara

(B) Sarnatha

(C) Nagarjuna Konda

(D) Bodh-Gaya

Answer: (A)

 

17. The famous descent of the Ganga scene is depicted at

(A) Konark

(B) Khajuraho

(C) Mamallapuram

(D) Pattadakal

Answer: (C)

 

18. Who was the first Director General of Archaeological Survey of India?

(A) A. Cunningham

(B) James Princep

(C) John Marshall

(D) R.E.M. Wheeler

Answer: (A)

 

19. Photogrammetry is

(A) A technique of transforming aerial photography into a scaled plan.

(B) A technique taking photographs of huge monuments.

(C) A technique of taking photographs of minute things into a wider form.

(D) None of the above

Answer: (A)

 

20. Menhir is associated with

(A) Palaeolithic culture

(B) Neolithic culture

(C) Chalolithic culture

(D) Megalithic culture

 

Answer: (D)

 

21. Hoysaleshwara temple is situated at

(A) Sravanabelagola

(B) Hampi

(C) Badami

(D) Halebidu

Answer: (D)

 

22. In which of the following cultures lower legs of the dead persons were chopped off before burial?

(A) Harappan Culture

(B) Painted Grey Ware Culture

(C) Neolithic Culture

(D) Jorwe Culture

Answer: (D)

 

23. In which of the following periods retouched blade was introduced?

(A) Lower Palaeolithic

(B) Middle Palaeolithic

(C) Upper Palaeolithic

(D) Mesolithic

Answer: (C)

 

24. Which of the following sites has produced three tier town system?

(A) Rakhigarhi

(B) Harappa

(C) Dholavira

(D) Sanauli

Answer: (C)

 

25. The Kailasanath temple is located at

(A) Badami

(B) Alampur

(C) Kanchipuram

(D) Sravanabelagola

Answer: (C)

 

26. Which Indo-Greek king is referred in the Besnagar Pillar Inscription?

(A) Alexander

(B) Antialkidas

(C) Demetrius

(D) Menander

Answer: (B)

 

27. The name ‘Mahakshatrapa Kharapallan’ finds mention in which of the following inscriptions?

(A) Junagadh inscription of Rudradaman I

(B) Sarnath Buddhist image inscription of Kanishka

(C) Aphsad inscription of Adityasena

(D) Nasik inscription of Balasri

Answer: (B)

 

28. Who of the following Governor Generals of India came as a great boon to Indian Archaeology?

(A) Lord Curzon

(B) Lord Cornwallis

(C) Lord Rippon

(D) Lord Lytton

Answer: (A)

 

29. Who introduced the principle of stratigraphy in Indian Archaeology?

(A) A. Cunningham

(B) John Marshall

(C) H.D. Sankalia

(D) R.E.M. Wheeler

Answer: (D)

 

30. Coins with legends and portraits were introduced in India by

(A) Mauryas

(B) Indo-Greeks

(C) Sungas

(D) Kushanas

Answer: (B)

 

31. Arrange the following sites in chronological order:

(i) Mehargarh

(ii) Narhan

(iii) Ahichchhatra

(iv) Shravasti

Codes:

(A) (i) (ii) (iii) (iv)

(B) (ii) (iii) (iv) (i)

(C) (iv) (iii) (ii) (i)

(D) (iii) (iv) (ii) (i)

Answer: (A)

 

32. Arrange the following dynasties in chronological order:

(i) Kanva

(ii) Kadamba

(iii) Satavahana

(iv) Ganga

Codes:

(A) (iv) (iii) (ii) (i)

(B) (i) (ii) (iv) (iii)

(C) (iii) (i) (ii) (iv)

(D) (i) (iv) (iii) (ii)

Answer: (C)

 

33. Which one of the following sites have Neolithic deposits?

(a) Bagor

(b) Kanishpur

(c) Jhusi

(d) Narhan

Codes:

(A) (a) and (b)

(B) (b) and (c)

(C) (c) and (d)

(D) (a) and (d)

Answer: (B)

 

34. The excavated Toba volcanic ash sites in the Son vale are

(i) Khuteli

(ii) Bamburi

(iii) Ghoghara

(iv) Dhaba

Codes:

(A) (i) and (ii)

(B) (ii) and (iii)

(C) (iii) and (iv)

(D) (i) and (iii)

Answer: (D)

 

35. Assertion (A): Most popular tools of the Middle Palaeolithic culture are scrapers.

Reason (R): The Middle Palaeolithic man was working only on wood.

Codes:

(A) (A) is correct and (R) is wrong and (R) is not correct explanation of (A).

(B) Both (A) and (R) are correct.

(C) Both (A) and (R) are incorrect.

(D) (A) is incorrect and (R) is correct.

Answer: (A)

 

36. Assertion (A): The Neolithic culture of Kashmir was an isolated phenomenon.

Reason (R): It did not evolve in Kashmir.

Codes:

(A) (A) is false, but (R) is correct.

(B) (A) is correct, but (R) is false.

(C) Both (A) and (R) are false.

(D) Both (A) and (R) are correct.

Answer: (D)

 

37. Assertion (A): The image of the Buddha in the human form was introduced during the

Mahayana Sect.

Reason (R): Because we find such Buddha images in the Mathura art during the Kushana period.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are false.

(B) (A) is correct, but (R) is false.

(C) Both (A) and (R) are correct.

(D) (A) is partly correct, but (R) is false.

Answer: (C)

 

38. Assertion (A): Pashupati Shiva worship was popular during the Indus Valley Civilization.

Reason (R): As he was shown in Yogic posture surrounded by animals.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are false.

(B) (A) is correct, but (R) is false.

(C) (A) is partly correct, but (R) is false.

(D) Both (A) and (R) are correct.

Answer: (D)

 

39. Assertion (A): The Gupta period is known as the Golden age.

Reason (R): It was due to the discovery of gold mines in the Gupta empire.

Codes:

(A) (A) is false, but (R) is true.

(B) (A) is true, but (R) is false.

(C) Both (A) and (R) are false.

(D) Both (A) and (R) are true.

Answer: (B)

 

40. Assertion (A): The Mauryan Empire did not survive for long after the death of Ashoka.

Reason (R): It was due to the invasion of Satavahanas.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are false.

(C) (A) is false, but (R) is true.

(D) (A) is true, but (R) is false.

Answer: (D)

 

41. Match the following List – I with List – II and select the correct answer using the code given below the lists:

List – I                                                                                    List – II

(a) Laboratory of Indian Architecture                                                (i) Lothal

(b) Vakataka Paintings                                                            (ii) Brahmagiri

(c) Megalithic Excavation                                                       (iii) Ajanta

(d) Harappan Port town                                                          (iv) Pattadakal

Codes:

       (a) (b) (c) (d)

(A) (i) (iii) (iv) (ii)

(B) (iv) (iii) (ii) (i)

(C) (iii) (ii) (i) (iv)

(D) (ii) (iv) (iii) (i)

Answer: (B)

 

42. Match the Sites of List – I with the Rivers of List – II and select the correct code given below :

List – I                                                                                    List – II

(a) Harappa                                                                             (i) Ganga

(b) Sanauli                                                                               (ii) Ravi

(c) Kunal                                                                                 (iii) Yamuna

(d) Hastinapur                                                                         (iv) Ghaggar

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (ii) (iii) (iv) (i)

(B) (ii) (i) (iv) (iii)

(C) (iii) (ii) (i) (iv)

(D) (iv) (i) (ii) (iii)

Answer: (A)

 

43. Match the following List – I with List – II and select the correct answer using the code given below the lists:

List – I                                                                                                List – II

(a) Kalibangan                                                                                     (i) Dancing girl

(b) MohenJodaro                                                                                 (ii) Ploughed field

(c) Banawali                                                                                        (iii) Terracotta plough

(d) Harappa                                                                                         (iv) Granary

Codes:

       (a) (b) (c) (d)

(A) (ii) (i) (iii) (iv)

(B) (iii) (iv) (i) (ii)

(C) (i) (ii) (iv) (iii)

(D) (iv) (iii) (ii) (i)

Answer: (A)

 

44. Match the items of List – I with List – II:

List – I                                                                                                List – II

(a) Bamiyan                                                                                         (i) Karnataka

(b) Pottadaka                                                                                     (ii) Afghanistan

(c) Arikamedu                                                                                     (iii) West Bengal

(d) Pandurazardhibi                                                                            (iv) Pondichery

Codes:

       (a) (b) (c) (d)

(A) (ii) (i) (iv) (iii)

(B) (iii) (ii) (i) (iv)

(C) (iv) (iii) (ii) (i)

(D) (i) (ii) (iii) (iv)

Answer: (A)

 

45. Match the Books given in List – I with Authors given in List – II:

List – I                                                                                    List – II

(a) A Source Book of Indian Archaeology                             (i) Allchin F.R. and Chakrabarty D.K.

(b) The Indus Civilization                                                       (ii) Wheeler R.E.M.

(c) Frontiers of the Indus Civilization                                                (iii) Sankalia H. D.

(d) Pre history and Proto history of India and Pakistan         (iv) Lal B.B. and Gupta S.P.

Codes:

       (a) (b) (c) (d)

(A) (i) (ii) (iii) (iv)

(B) (ii) (iii) (iv) (i)

(C) (i) (ii) (iv) (iii)

(D) (ii) (iii) (i) (iv)

Answer: (C)

 

46. Match the Sites of List – I with the Rivers of List – II:

List – I                                                                                    List – II

(a) Arikamedu                                                                        (i) Krishna

(b) Sringverpura                                                                      (ii) Yamuna

(c) Mathura                                                                             (iii) Ariyankuppam

(d) Nagarjunikonda                                                                 (iv) Ganga

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (iv) (iii) (i) (ii)

(B) (iii) (iv) (ii) (i)

(C) (i) (ii) (iii) (iv)

(D) (iv) (iii) (ii) (i)

Answer: (B)

 

47. Match the Sites of List – I with Excavators of List – II:

List – I                                                                        List – II

(a) Durkadi                                                                  (i) K. Paddayya

(b) Budihal                                                                  (ii) J. Armand

(c) Anangwadi                                                            (iii) R.W. Dennel and H.M. Rendell

(d) Riwat                                                                     (iv) R.S. Pappu

Codes:

       (a) (b) (c) (d)

(A) (i) (ii) (iii) (iv)

(B) (iv) (iii) (ii) (i)

(C) (ii) (i) (iv) (iii)

(D) (iii) (iv) (ii) (i)

Answer: (C)

 

48. Match the Sites of List – I with the Excavators of List – II

List – I                                                                        List – II

(a) Brahmgiri                                                               (i) B. Subbarao

(b) Maski                                                                     (ii) F.R. Allchin

(c) Piklihal                                                                   (iii) B.K. Thapar

(d) Sangankallu                                                           (iv) Mortimer Wheeler

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (iii) (iv) (i) (ii)

(B) (iv) (iii) (ii) (i)

(C) (ii) (iii) (i) (iv)

(D) (i) (ii) (iii) (iv)

Answer: (B)

 

49. Match the items of List – I with those of List – II:

List – I                                                                        List – II

(a) Uttarmerur Inscription                                           (i) Mihirbhoja

(b) Gwalior Inscription                                               (ii) Govind IV

(c) Sangli Copper Plate                                               (iii) Pulakesin I

(d) Badami Inscription                                                (iv) Parantaka I

Codes:

       (a) (b) (c) (d)

(A) (i) (ii) (iii) (iv)

(B) (iii) (i) (iv) (ii)

(C) (iv) (i) (ii) (iii)

(D) (i) (iii) (ii) (iv)

Answer: (C)

 

50. Match the Sites of List – I with the items of List – II and select the correct code given below:

List – I                                                                                    List – II

(a) Shortughai                                                                                     (i) Iron plough share

(b) Kalibanga                                                                          (ii) Terracotta plough

(c) Banawali                                                                            (iii) Lapislazuli

(d) Jakhera                                                                              (iv) Ploughed field

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (iv) (ii) (i) (iii)

(B) (i) (iii) (iv) (ii)

(C) (ii) (iv) (iii) (i)

(D) (iii) (iv) (ii) (i)

 

Answer: (D)


Year Wise UGC NET Previous Year Question Papers Solved Archaeology

Year Wise NTA UGC NET Archaeology Solved question Papers from June 2006 till today are given below.

Download Year Wise NTA UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Paper
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2020 June
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2019 December
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2019 June
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2018 December
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2018 July
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2017 November
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2016 July
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2015 June
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2015 December
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2014 June
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2014 December
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2013 December
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2013 September
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2013 June
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2012 December
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2012 June
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2011 June
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2011 December
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2010 June
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2010 December
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2009 June
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2009 December
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2008 June
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2008 December
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2007 June
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2007 December
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2006 June
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2006 December
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2005 June
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2005 December
UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2004 December

We have covered the NTA UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2013 September.

If you have any questions about NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers, please let us know in the comment section.

COMMENTS

Name

NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Anthropology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Arab Culture and Islamic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Commerce Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Literature Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Study of Religions Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Defence and Strategic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Economics Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Electronic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET English Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Environmental Sciences Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Folk Literature Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Forensic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Geography Solved Question Papers,10,NTA UGC NET History Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Home Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Human Rights and Duties Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Indian Culture Solved Question Papers,10,NTA UGC NET International and Area Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Labour Welfare Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Law Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers,40,NTA UGC NET Linguistics Solved Question Papers,9,NTA UGC NET Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Music Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Paper 1 Solved Question Papers,30,NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Philosophy Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Physical Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Political Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Population Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Psychology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Public Administration Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Medicine and Community Health Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Work Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Sociology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tourism Administration and Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Women Studies Solved Question Papers,10,UGC NET Answer Key,82,UGC NET Books,82,UGC NET Exam,99,UGC NET Question Papers With Solutions,83,UGC NET Subjects,1,UGC NET Syllabus,82,Year Wise Solved NTA UGC NET Question Papers,82,
ltr
item
My Exam Notification - Free UGC NET Guide: NTA UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2013 September
NTA UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2013 September
Looking for NTA UGC NET Archaeology Paper 2 Solved Question Paper 2013 September? Here get Paper 2 Solved Question Paper 2013 September.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjEIliWKT5Mwg2nbfAwynLe4jnFLLFJAKTMJ_zASLk3S8pm8tbvzgOd9UDoaHgT7zT-iL9Qjyv6MH7hsZkAFLuU8RznGG7aiAQwyooXpIspA658i8MhfKPwON5FttMFKerAWt6IJkgL1ShExAjJcnEM_YHXJQ03FPz4xvngeEOFePT3wLLdxMALj255uA=w320-h192
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjEIliWKT5Mwg2nbfAwynLe4jnFLLFJAKTMJ_zASLk3S8pm8tbvzgOd9UDoaHgT7zT-iL9Qjyv6MH7hsZkAFLuU8RznGG7aiAQwyooXpIspA658i8MhfKPwON5FttMFKerAWt6IJkgL1ShExAjJcnEM_YHXJQ03FPz4xvngeEOFePT3wLLdxMALj255uA=s72-w320-c-h192
My Exam Notification - Free UGC NET Guide
https://www.myexamnotification.com/2022/05/nta-ugc-net-archaeology-paper-2-solved-question-paper-2013-september.html
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/2022/05/nta-ugc-net-archaeology-paper-2-solved-question-paper-2013-september.html
true
354141229938201693
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content