NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2013 December

Looking for NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2013 December? Here get Paper 3 Solved Question Paper 2013 December.

NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2013 December
NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2013 December: To score better marks in the NTA UGC NET Adult Education, you should have depth knowledge of the entire subject.

You can boost your preparation by referring to NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Question Paper 2013 December. It will give you information about the important chapters and concepts covered in all chapters.

You must have NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers along with the latest Adult Education Syllabus to enhance your semester exam preparation.

Here we provide you the complete guide on NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2013 December.

NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2013 December

NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Papers are the best study materials to score good marks in the Adult Education exam.

Practicing these NTA UGC NET Adult Education Paper 3 previous year question papers assist the students in getting a clear idea about the question paper pattern and types of questions asked in the exam.

You can check the complete NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2013 December.


1. The government of India conducts census after every ten years. The method of research used in this process is

(A) Case study

(B) Developmental study

(C) Survey

(D) Experimental

Answer: (C)

 

2. Extension education originated in 1873 in

(A) Cambridge University

(B) Oxford University

(C) Manchester University

(D) Kent University

Answer: (A)

 

3. Which one of the following principles is not related to effective communication?

(A) Clarity

(B) Attention

(C) Co-ordination

(D) Hierarchy

Answer: (D)

 

4. Which one of the following states registered negative population growth between 2001­2011?

(A) Tamil Nadu

(B) Goa

(C) Karnataka

(D) Nagaland

Answer: (D)

 

5. The National Bank of Agriculture and Rural Development (NABARD) was set up in:

(A) 1980

(B) 1981

(C) 1982

(D) 1984

Answer: (C)

 

6. The principal aim of the first five year plan was

(A) To check prices

(B) To solve the food problem

(C) To rehabilitate the Indian economy

(D) None of the above

Answer: (B)

 

7. E-mail refers to

(A) Electrical mail

(B) Electronic mail

(C) Elastic mail

(D) None of the above

Answer: (B)

 

8. Each one teach one was a part of the scheme:

(A) National Adult Education Programme (NAEP)

(B) Area Development Approach (ADA)

(C) Mass Programme for Functional Literacy (MPFL)

(D) None of these

Answer: (C)

 

9. Green revolution was initiated in

(A) 1947

(B) 1951

(C) 1965

(D) 1972

Answer: (C)

 

10. The beneficiaries of continuing education programmes are

(A) Neo-literates

(B) School dropouts

(C) All the members of the community

(D) All of the above

Answer: (D)

 

11. Which programme was launched by the prime minister of India on 8th September 2009?

(A) Sakshar Bharat Mission

(B) National Literacy Mission

(C) Functional Literacy Compaign

(D) None of the above

Answer: (A)

 

12. The medium that has widest reach in India is

(A) Print

(B) Radio

(C) Television

(D) Internet

Answer: (B)

 

13. Mandal panchayats were recommended by

(A) Balwant Rai Mehta Committee

(B) Narsimhan Committee

(C) Ashok Mehta Committee

(D) Vengal Rao Committee

Answer: (C)

 

14. Which of the following schemes is an effort to improve medical services in rural India?

(A) IRDP

(B) SEWA

(C) Bharat-Nirman

(D) ASHA

Answer: (D)

 

15. The Shannon and weaver model of communication is

(A) Modular

(B) Circular

(C) Linear

(D) Non-linear

Answer: (C)

 

16. Basic education has another name

(A) Non-formal education

(B) Vocational education

(C) Nai-Talim education

(D) Informal education

Answer: (C)

 

17. Which of the following books written by Paulo Friere?

(A) Decentralized society

(B) Deschooling society

(C) Demoralized society

(D) Democratic society

Answer: (B)

 

18. International Women’s Day is celebrated on

(A) 8th October

(B) 8th April

(C) 15th March

(D) 8th March

Answer: (D)

 

19. Who funded to establish PERCs in India?

(A) UNESCO

(B) UNFPA

(C) ILO

(D) UNDP

Answer: (B)

 

20. ‘My life is a message’ this is written by whom?

(A) Rajiv Gandhi

(B) Indira Gandhi

(C) Mahatma Gandhi

(D) Kanakmal Gandhi

 

Answer: (C)

 

21. Which of the following three R’s is the concept of life long education is one well suited to our times and conditions?

(A) Relevance-Relatedness- Renewal

(B) Redefine-Reference-Redeploy

(C) Reading-Rereading-Retaining

(D) Reading-Reducing-Retraining

Answer: (A)

 

22. Right to Information Act was enforced in which year?

(A) 2009

(B) 2008

(C) 2007

(D) 2005

Answer: (D)

 

23. Which one of the following centres functions as continuing education centres?

(A) Community centre

(B) Youth centre

(C) Political centre

(D) Cultural centre

Answer: (A)

 

24. Quality of life improvement programme is part of which National Programme?

(A) Adult literacy programme

(B) Post literacy programme

(C) Basic literacy programme

(D) Continuing education programme

Answer: (D)

 

25. Continuing education provides

(A) Second chance to drop-outs

(B) Learning opportunities offer basic literacy

(C) Skill development guidance and training

(D) All the above

Answer: (D)

 

26. Choose the correct Institution, which publishes journal of adult education.

(A) I.U.A.C.E.

(B) I.A.E.A.

(C) I.C.S.S.R.

(D) I.C.A.R.

Answer: (B)

 

27. Which of the following State was motivated to fight against arrack shop through adult education centre?

(A) Kerala

(B) Andhra Pradesh

(C) Tamil Nadu

(D) Karnataka

Answer: (B)

 

28. Who was the first education minister of India after Independence?

(A) Dr. Radha Krishnan

(B) Dr. Zakir Hussain

(C) Maulana Azad

(D) Dr. Rajendra Prasad

Answer: (C)

 

 

29. Which of the following centre provides training and reading materials for literacy and continuing education programmes?

(A) UGC

(B) DCC

(C) TLC

(D) SRC

Answer: (D)

 

30. What is the main aim of the Sarva Shiksha Abhiyan, is one of the flagship programmes of Government of India?

(A) To bring all the children who are not going to school to enrol them and teach them.

(B) To bring all the children to provide food and accommodation.

(C) To bring all the children who are going to schools

(D) To bring all the children to play and dance

Answer: (A)

 

31. Purpose of training is

(A) To develop human qualities

(B) To develop reading habits

(C) To develop healthy habits

(D) To develops writing habits

Answer: (A)

 

32. Meaning of workers participation in management is

(A) Sharing the decision making power

(B) Sharing the marketing policies

(C) Sharing the profit part

(D) Sharing the financial involvement

Answer: (A)

 

33. Meaning of motivation is

(A) This is a process

(B) This is a result

(C) This is a need

(D) This is a search

Answer: (A)

 

34. Objectives of questionnaire in social research is

(A) To collect authentic data

(B) To find out authentic result

(C) To find out authentic source

(D) To find out authentic process

Answer: (A)

 

35. Curriculum development is a need of

(A) Training

(B) Teaching

(C) Research

(D) All above

Answer: (D)

 

36. Population density is related with

(A) Population and resources

(B) Population and roads

(C) Population and land

(D) Population and politics

Answer: (C)

 

37. Population education includes

(A) Quality of like improvement programme

(B) Quality of skill improvement programme

(C) Quality of research improvement programme

(D) Quality of teaching improvement programme

Answer: (A)

 

38. Padagogy is a teaching techniques to

(A) Teaching adults

(B) Teaching women

(C) Teaching childrens

(D) Teaching teachers

Answer: (C)

 

39. Vocational education focused on

(A) Knowledge improvement

(B) Life status improvement

(C) Skill improvement

(D) Health improvement

Answer: (C)

 

40. Agricultural production improvement is a result of

(A) Economic factors

(B) Social factors

(C) Technological factors

(D) Natural factors

Answer: (C)

 

41. Environmental pollution is a result of

(A) Uncontrolled human activities

(B) Natural activities

(C) Uncontrolled social activities

(D) Increase poverty

Answer: (A)

 

42. National Council for Teacher Education was established in

(A) 17 Aug., 1994

(B) 17 Aug., 1995

(C) 17 Aug., 1996

(D) 17 Aug., 1997

Answer: (B)

 

43. Primary data collection is a

(A) Personal source

(B) Documentary source

(C) Biographic source

(D) Structural source

Answer: (A)

 

44. Assertion (A): Leaders are the products of a given situation.

Reason (R): Leader emerges out of situation.

Codes:

(A) (A) is true, but (R) is wrong.

(B) (R) is true, but (A) is wrong.

(C) Both are true and (R)is correct explanation of (A).

(D) Both are correct, but (R) is not true explanation of (A).

Answer: (C)

 

45. Assertion (A): Motivation is a hypothetical construct for learning.

Reason (R): Motivation can not do other than team work.

Codes:

(A) (A) and (R) both are true.

(B) (A) and (R) both are false.

(C) (A) is true, but (R) is false.

(D) (A) and (R) both are true but (R) is not correct explanation of (A).

Answer: (C)

 

46. Assertion (A): The Joint Family System has broken down in India.

Reason (R): Industrialization has created a great demand for working hands.

Codes:

(A) Both (A) and (R) is wrong.

(B) (A) is correct, but (R) is wrong.

(C) Both (A) and (R) are correct, but (R) is not correct explanation of (A).

(D) Both (A) and (R) are correct and (R) is a correct explanation of (A).

Answer: (C)

 

47. Assertion (A): The Hindu Marriage Act 1955 introduced a significant change in women status in India.

Reason (R): Polygamy let do increase the number of divorces.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is false.

(B) Both (A) and (R) are correct.

(C) (A) is correct and (R) is not correct explanation of (A).

(D) Both (A) and (R) are wrong.

Answer: (C)

 

48. Assertion (A): Social education tries to make the adult ideal citizens.

Reason (R): Social education imparts the knowledge of the problems of the world of adults.

Codes:

(A) (A) is wrong, but (R) correct.

(B) (R) is wrong, but (A) is correct.

(C) Both (A) and (R) are correct and (R) is the correct explanation of (A).

(D) Both (A) and (R) are correct and (R) is not correct explanation of (A).

Answer: (C)

 

49. Assertion (A): Social, Political, and economic, equality is absolutely necessary for the success of democracy.

Reason (R): To some extent the problems of democracy can be solved through equality.

Codes:

(A) (A) is correct, but (R) is wrong.

(B) (R) is correct, but (A) is wrong.

(C) Both are correct, but (R) is not correct explanation of (A).

(D) Both are correct and (R) is correct explanation of (A).

Answer: (C)

 

50. Assertion (A): The unemployment problems of the rural areas can be solved by economic reconstruction.

Reason (R): There are many serious problems in rural areas and unemployment is one of them.

Codes:

(A) (R) is true, but (A) is false.

(B) (A) is true, but (R) is false.

(C) Both are true, but (R) is not correct explanation of (A).

(D) Both are true, and (R) is correct explanation of (A).

Answer: (C)

 

51. Assertion (A): Community development is a process controlled by the community itself.

Reason (R): Community development programmes are basically introduced & implemented by the community.

Codes:

(A) (A) is true, but (R) is false.

(B) Both are false.

(C) Both are true, but (R) is not correct explanation of (A).

(D) Both are true, and (R) is correct explanation of (A).

Answer: (D)

 

52. Assertion (A): The panchayats are making considerable progress in the rural development in India.

Reason (R): The rights of panchayats should be increased for rural development in India.

Codes:

(A) (A) is true, but (R) is false.

(B) (R) is true, but (A) is false.

(C) Both (A) and (R) are false.

(D) Both (A) and (R) are true, but (R) is not correct explanation of (A).

Answer: (D)

 

53. Assertion (A): Extension as third dimension aims at promoting a meaningful and sustained rapport between the university and the community.

Reason (R): One of the goal of university grants commission is to transform the university system in an active instrument for social change.

Codes:

(A) Both (A) and (R) are true and (R) is right explanation of (A).

(B) Both (A) and (R) are true and (R) is not right explanation of (A).

(C) (A) is true and (R) is false.

(D) (A) is false and (R) is true.

Answer: (A)

 

54. Arrange the following activities of the department of adult continuing education and extension in order by which these programmes were implemented in Indian Universities by using the codes:

(i) Field out reach

(ii) Population education

(iii) Continuing education

(iv) Eradication of illiteracy

Codes:

(A) (i), (ii), (iii), (iv)

(B) (iv), (ii), (i), (iii)

(C) (ii), (i), (iii), (iv)

(D) (iii), (ii), (iv), (i)

Answer: (B)

 

55. Arrange the following programmes that were introduced by Government of India in ascending order by using the codes:

(i) Post literacy programme

(ii) Total literacy programme

(iii) National Adult Education Programme

(iv) National literacy mission

Codes:

(A) (iii), (ii), (i), (iv)

(B) (i), (ii), (iii), (iv)

(C) (iv), (i), (ii), (iii)

(D) (ii), (i), (iii), (iv)

Answer: (A)

 

56. Arrange the following in the order of Maslow’s hierarchical needs by using the codes given below:

(i) Love and belonging

(ii) Shelter and safety

(iii) Food

(iv) Self esteem

Codes:

(A) (i), (ii), (iii), (iv)

(B) (iii), (ii), (i), (iv)

(C) (ii), (i), (iii), (iv)

(D) (iv), (ii), (iii), (i)

Answer: (B)

 

57. Arrange the following steps in research in proper order by using the codes given below:

(i) Analysis

(ii) Tools preparation

(iii) Problem identification

(iv) Tabulation and classification of data

Codes:

(A) (iv), (ii), (i), (iii)

(B) (iii), (ii), (iv), (i)

(C) (i), (ii), (iii), (iv)

(D) (ii), (iii), (i), (iv)

Answer: (B)

 

58. Arrange the following in the order in which they appeared by using the codes given below:

(i) Key resource persons

(ii) Village level co-ordinator

(iii) Volunteer

(iv) Resource persons

Codes:

(A) (iv), (ii), (i), (iii)

(B) (ii), (i), (iii), (iv)

(C) (i), (ii), (iii), (iv)

(D) (iii), (ii), (iv), (i)

Answer: (D)

 

59. Arrange the following open universities by year wise their establishment. Use the codes given below:

(i) Nalanda State Open University

(ii) Kota Open University

(iii) Bhoj Open University

(iv) Indira Gandhi National Open University

Codes:

(A) (i), (iii), (ii), (iv)

(B) (ii), (i), (iii), (iv)

(C) (iv), (ii), (i), (iii)

(D) (iii), (ii), (i), (iv)

Answer: (A)

 

60. Arrange the steps in writing report in ascending order by using the codes given below:

(i) Interpretation of data

(ii) Sampling technique

(iii) Objective

(iv) Hypothesis

Codes:

(A) (ii), (i), (iii), (iv)

(B) (iii), (iv), (ii), (i)

(C) (i), (ii), (iii), (iv)

(D) (iv), (iii), (ii), (i)

Answer: (B)

 

61. Match List-I with List-II and select the correct answers from the codes given below:

List – I                                                                                                List – II

(I) Traditional functions of higher education                                     (1) Teachers, researchers and students

(II) Third dimension of higher education                                           (2) Lack of extension culture in academic community

(III) Limitation of higher education in promoting extension             (3) Teaching and research

(IV) Human resources in higher education                                         (4) Extension

Codes:

      (I) (II) (III) (IV)

(A) (1) (2) (3) (4)

(B) (3) (4) (2) (1)

(C) (2) (3) (1) (4)

(D) (3) (2) (4) (1)

Answer: (B)

 

62. Match List-I with List-II:

List – I                                                                                                List – II

(I) Highest growth rate of population in 2011                                    (1) Bihar

(II) Lowest growth rate of population in 2011                                   (2) Nagaland

(III) Highest density of population in 2011                                       (3) Nagar Haveli

(IV) Lowest density of population in 2011                                        (4) Arunachal

Codes:

      (I) (II) (III) (IV)

(A) (3) (2) (1) (4)

(B) (2) (3) (4) (1)

(C) (1) (2) (3) (4)

(D) (3) (2) (4) (1)

Answer: (A)

 

63. Match List-I with List-II:

List – I                                                                                    List – II

(I) CDP                                                                                   (1) 1980

(II) IRDP                                                                                (2) 1960-61

(III) JRY                                                                                 (3) 1989

(IV) IADP                                                                              (4) 1952

Codes:

       (I) (II) (III) (IV)

(A) (1) (2) (3) (4)

(B) (2) (1) (4) (3)

(C) (1) (4) (2) (3)

(D) (4) (1) (3) (2)

Answer: (D)

 

64. Match List-I with List-II by using the codes given below:

List – I                                                                        List – II

(I) Albeat Mayer                                                         (1) Sriniketan Yojana

(II) Ravindranath Tagore                                            (2) Sewagram Yojana

(III) F.L. Broyne                                                         (3) Ettawah Project

(IV) M.K. Gandhi                                                       (4) Gurgaon Project

Codes:

       (I) (II) (III) (IV)

(A) (2) (3) (1) (4)

(B) (3) (2) (4) (1)

(C) (3) (1) (4) (2)

(D) (1) (2) (3) (4)

Answer: (C)

 

65. Match List-I with List-II by using the codes given below:

List – I                                                            List – II

(I) Trade Union                                               (a) Maslow’s

(II) Theory of need hierarchy                         (b) Research

(III) Sampling                                                             (c) Herzbergis

(IV) Theory of motivation hygiene                 (d) Collective bargaining

Codes:

       (I) (II) (III) (IV)

(A) (b) (c) (d) (a)

(B) (a) (b) (c) (d)

(C) (d) (c) (b) (a)

(D) (c) (b) (a) (d)

Answer: (A)

 

66. Match the items given under List-I with List-II. Use the codes given below:

List – I                                                            List – II

(I) Programme of action                                  (1) 1986

(II) Centre model                                            (2) 1992

(III) Each one teach one model                      (3) 1998

(IV) Area development approach                   (4) 1937

Codes:

       (I) (II) (III) (IV)

(A) (2) (4) (1) (3)

(B) (1) (2) (3) (4)

(C) (4) (3) (2) (1)

(D) (3) (2) (4) (1)

Answer: (A)

 

67. Match the List-I with List-II by using the codes given below:

List – I                                                            List – II

(I) International literacy day                           (1) 1st December

(II) World AIDS day                                      (2) 8th March

(III) International women’s day                     (3) 8th September

(IV) International population day                   (4) 11th July

Codes:

      (I) (II) (III) (IV)

(A) (3) (1) (2) (4)

(B) (4) (3) (2) (1)

(C) (2) (3) (1) (4)

(D) (1) (2) (3) (4)

Answer: (A)

 

68. Match the List-I with List-II by using the codes given below:

List – I                                                            List – II

(I) Grass-root level democracy                       (1) PRA

(II) Population related activities                     (2) PEW

(III) Women related education                       (3) PRI

(IV) Methods of data collection                     (4) PERC

Codes:

       (I) (II) (III) (IV)

(A) (1) (2) (3) (4)

(B) (3) (4) (2) (1)

(C) (4) (3) (2) (1)

(D) (2) (3) (4) (1)

Answer: (B)

 

69. Match the List-I with List-II by using the codes given below:

List – I                                                List – II

(I) Rabindranath Tagore                     (1) Nobel prize for economics

(II) H.G. Khurana                               (2) Nobel prize for physics

(III) Chandra Sekar                            (3) Nobel prize for literature

(IV) Amartya Sen                               (4) Nobel prize for Biology

Codes:

       (I) (II) (III) (IV)

(A) (1) (2) (3) (4)

(B) (4) (2) (1) (3)

(C) (3) (4) (2) (1)

(D) (2) (3) (4) (1)

Answer: (C)

 

70. Match the List-I with List-II by using the codes given below:

List – I                                                            List – II

(I) Kiran Bedi                                                             (1) Magsaysay award for Environment

(II) Rajendra Singh                                         (2) Water management

(III) Ella Bhatt                                                (3) Women empowerment

(IV) Chandi Prasad Bhatt                               (4) Social service

Codes:

(I) (II) (III) (IV)

(A) (2) (3) (4) (1)

(B) (3) (4) (1) (2)

(C) (1) (3) (2) (4)

(D) (4) (2) (3) (1)

 

Read the passage given below, and answer the question that follow based on your understanding of the passage from Question No. 71 to 75:

Women empowerment has become a prime concern all over the world due to the growing tendencies of victimizing women and committing social crimes on them. As they are weak, destitute and rescue prone they need it. This situation is grave and formidable, where the women are poor and illiterate. Thus, the only remedy to over come these horrible malpractice is to make them literate, by providing them education at any cost through both formal and informal system. It is all the more necessary to attain a balanced socioeconomic development. Any attempt to develop a society will be a futile effort unless and until women are brought to the forefront of the society. Through proper education training and social as well as economic rehabilitation the women empowerment is possible. In fact, it is often said that female access to education can be improved through physical proximity to the school system. But a study conducted by the women studies development in twenty two universities of the country has stated that this is not an important reason for entry into the schools.

Answer: (D)

 

71. Women empowerment is not possible unless

(A) A strong political will of the government

(B) People’s participation

(C) Women are politically, socially, educationally and culturally strong

(D) None of the above

Answer: (C)

 

72. The prime concern of the writer on women empowerment is to provide

(A) Proper Education

(B) Proper Training

(C) Economic Rehabilitation

(D) All the above

Answer: (D)

 

73. Which one of the following is very important for empowerment women?

(A) Literacy

(B) Money

(C) Physical fitness

(D) Social security

Answer: (A)

 

74. Why do women lag behind men in India?

(A) Social Insecurity

(B) Economic dependence

(C) Prevalence of patriarchal system

(D) All the above

Answer: (D)

 

75. Women can be empowered through

(A) Women self-help groups

(B) Panchayati raj Institutions

(C) Equal representation in parliament

(D) All the above

Answer: (D)


Year Wise UGC NET Previous Year Question Papers Solved Adult Education Paper 3

The old UGC NET Examination paper-3 in Adult Education are of descriptive type till December 2011.

The paper-3 becomes objective type from June 2012 to November 2017. From July 2018 onward, the paper-3 was stopped and becomes the part of the paper-2 itself.

So, the old questions paper-3 from June 2012 to November 2017 which were of objective type (multiple choice questions) can be used by the UGC NET aspirants for their better preparation for the paper-2.

Year Wise NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved question Papers are given below.

Download Year Wise NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Paper
UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2017 November
UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2016 July
UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2015 June
UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2015 December
UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2014 June
UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2014 December
UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2013 December
UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2013 September
UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2013 June
UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2012 December
UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2012 June

We have covered the NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2013 December.

If you have any questions about NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Papers, please let us know in the comment section.

COMMENTS

Name

NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Anthropology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Arab Culture and Islamic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Commerce Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Literature Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Study of Religions Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Defence and Strategic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Economics Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Electronic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET English Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Environmental Sciences Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Folk Literature Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Forensic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Geography Solved Question Papers,10,NTA UGC NET History Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Home Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Human Rights and Duties Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Indian Culture Solved Question Papers,10,NTA UGC NET International and Area Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Labour Welfare Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Law Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers,40,NTA UGC NET Linguistics Solved Question Papers,9,NTA UGC NET Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Music Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Paper 1 Solved Question Papers,30,NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Philosophy Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Physical Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Political Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Population Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Psychology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Public Administration Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Medicine and Community Health Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Work Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Sociology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tourism Administration and Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Women Studies Solved Question Papers,10,UGC NET Answer Key,82,UGC NET Books,82,UGC NET Exam,99,UGC NET Question Papers With Solutions,83,UGC NET Subjects,1,UGC NET Syllabus,82,Year Wise Solved NTA UGC NET Question Papers,82,
ltr
item
My Exam Notification - Free UGC NET Guide: NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2013 December
NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2013 December
Looking for NTA UGC NET Adult Education Paper 3 Solved Question Paper 2013 December? Here get Paper 3 Solved Question Paper 2013 December.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjC1DOhzUky--KA_uLdQQL9dVN6HwZNhZ0KJ3b76gIqNzIJyJcgnMCZr2X0eux6CRHyeiO9EB5BppjO4LqgufPABhyAl7XF5W_7xCHHObEpiy3QkPD5kPmIEieT9rHFzWUxlWc1lZYBDNxEkHwbEp0BPL018kv4ybe61VlS3fsD0j9npLgIU-zH04IEjQ=w320-h192
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjC1DOhzUky--KA_uLdQQL9dVN6HwZNhZ0KJ3b76gIqNzIJyJcgnMCZr2X0eux6CRHyeiO9EB5BppjO4LqgufPABhyAl7XF5W_7xCHHObEpiy3QkPD5kPmIEieT9rHFzWUxlWc1lZYBDNxEkHwbEp0BPL018kv4ybe61VlS3fsD0j9npLgIU-zH04IEjQ=s72-w320-c-h192
My Exam Notification - Free UGC NET Guide
https://www.myexamnotification.com/2022/05/nta-ugc-net-adult-education-paper-3-solved-question-paper-2013-december.html
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/2022/05/nta-ugc-net-adult-education-paper-3-solved-question-paper-2013-december.html
true
354141229938201693
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content