NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 September

Looking for NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 September? Here get Paper 2 Solved Question Paper 2013 September.

NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 SeptemberNTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 September: To score better marks in the NTA UGC NET Adult Education Paper 2, you should have depth knowledge of the entire subject.

You can boost your preparation by referring to NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Question Paper 2013 September. It will give you information about the important chapters and concepts covered in all chapters.

You must have NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers along with the latest Adult Education Paper 2 Syllabus to enhance your semester exam preparation.

Here we provide you the complete guide on NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 September.

NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 September

NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Papers are the best study materials to score good marks in the Adult Education Paper 2 exam.

Practicing these NTA UGC NET Adult Education Paper 2 previous year question papers assist the students in getting a clear idea about the question paper pattern and types of questions asked in the exam.

You can check the complete NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 September.


1. Direct indication of Social Justice includes

(A) Wellbeing of the people.

(B) General Behaviour of the people.

(C) Internal Events.

(D) Government contact.

Answer: (A)


2. Ministry of Social Justice & Empowerment was coined in

(A) May 1988

(B) May 1998

(C) May 1978

(D) May 1968

Answer: (B)

 

3. National Handicapped Finance & Development Corporation (NHFDC) which provides loan at concessional rates of interest to

(A) Women and Children for self-employment.

(B) People with disabilities for self-employment.

(C) Senior citizens for self-employment.

(D) Mentally retarded for self-employment.

Answer: (B)

 

4. Which of the two departments was created under the Ministry of Social Justice & Empowerment vide Notification dated 12.05.2012?

(A) Dept. of Women Welfare and Dept. of Hill Area Development.

(B) Dept. of Women Empowerment and Dept. of Self-Help Groups (SHG)

(C) Dept. of Social Justice & Empowerment and Dept. of Disability Affairs.

(D) Dept. of Social Education and Dept. of Empowerment.

Answer: (C)

 

5. The term Extension was first used in

(A) UK

(B) USA

(C) Canada

(D) Australia

Answer: (A)

 

6. Extension Education is the education for the betterment of people for changing their

(A) Behaviour

(B) Status

(C) Income

(D) Values

Answer: (A)

 

7. Formal Education corresponds to

(A) only Primary Education.

(B) correspondence and open learning.

(C) systematic and organized form of Education.

(D) None of the above.

Answer: (C)

 

8. Informal Education follows the curriculum of

(A) Open curriculum

(B) Hidden curriculum

(C) Arts curriculum

(D) None of the above

Answer: (A)

 

9. Expansion of NFE is

(A) Non-Form Education

(B) No-Formal Education

(C) Non-Farmers Education

(D) Non-Formal Education

Answer: (D)

 

10. Life long learning is to

(A) Persue in the early stage of life

(B) Persue throughout all stages of life

(C) Persue in the later stage of life

(D) None of the above

Answer: (B)

 

11. The goal of National Literacy Mission is to provide

(A) Only functional literacy

(B) Total literacy alone

(C) Post-literacy and continuing Education

(D) All of the above

Answer: (D)

 

12. NAEP stands for

(A) National Agro Environment Programme

(B) National Adult Education Programme

(C) National Adult Employment Programme

(D) National Adult Employment Project

Answer: (B)

 

13. NLM was started by Government of India during

(A) 1988

(B) 1998

(C) 1978

(D) 2008

Answer: (A)

 

14. NLM is collaboration with the UN Agency confers every year the Award of

(A) NLM – UN Award

(B) NLM – UNESCO Award

(C) NLM – UN Cash Award

(D) None of the above

Answer: (B)

 

15. Shramik Vidyapeeth has been renamed as

(A) Jan Shikshan Sansthan

(B) Life Long Education

(C) Total Literacy Programme

(D) None of the above

Answer: (A)

 

16. The programmes implemented in the following order under NLM are

(A) TLC, PLC & CEP

(B) CEP, TLC & PLC

(C) PLC, CEP & TLC

(D) None of the above

Answer: (A)

 

17. Directorate of Adult Education (DAE) has been functioning under the Control of Ministry of

(A) SJ & E Ministry

(B) HRD Ministry

(C) RD Ministry

(D) Atomic Energy Ministry

Answer: (B)

 

18. The main activity of population Education cell of the university was to

(A) integrate population education messages in the teaching/learning materials.

(B) integrate adult education messages in the teaching/learning materials.

(C) integrate population statistics alone in the teaching/learning materials.

(D) All of the above.

Answer: (A)

 

19. Social issues pertaining to society’s perception are

(A) People’s personal lives

(B) Happiness of the Society

(C) Income of the Society

(D) All of the above

Answer: (B)

 

20. Transactional Leadership deals with

(A) Team Members disagree their leaders.

(B) Team Members agree to obey their leader.

(C) Leaders have complete power over their people.

(D) Leaders have moderate power over their people.

 

Answer: (B)

 

21. Assertion (A): Bureaucratic leaders work “by the rule”, because they have been trained for that.

Reason (R): This is an appropriate style of work.

Codes:

(A) Assertion (A) is false, Reason (R) is true.

(B) Assertion (A) is true and Reason (R) is false.

(C) Both Assertion (A) and Reason (R) are false..

(D) Both Assertion (A) and Reason (R) are correct and Reason (R) is the correct explanation of Assertion (A).

Answer: (D)

 

22. Assertion (A): Laissez-Faire French phrase means “leave it be” and it describes leaders who allow their people to work on their own.

Reason (R): This type of leadership can also occur naturally, when managers don’t have sufficient control over their work and their people.

Codes:

(A) Assertion (A) is false, (R) is true.

(B) Both (A) and (R) are false.

(C) Both (A) and (R) are correct and (R) is the correct explanation of (A).

(D) Assertion (A) is true and Reason (R) is false.

Answer: (C)

 

23. Assertion (A): Task-oriented leaders focus only on getting the job done and can be autocratic.

Reason (R): They actively define the work and they motivate towards achieving the targets.

Codes:

(A) Assertion (A) is false, (R) is true.

(B) Both (A) and (R) are correct.

(C) Both (A) and (R) are false.

(D) Reason (R) is false and (A) is true.

Answer: (B)

 

24. Assertion (A): Group communication refers to communication between 3 or more individuals.

Reason (R): Personal issues are those that community deals with

Codes:

(A) Assertion (A) is false, (R) is true.

(B) Both (A) and (R) are correct.

(C) Both (A) and (R) are false.

(D) Assertion (A) is true, Reason (R) is false.

Answer: (D)

 

25. Assertion (A): Population and Development Education is being implemented through community college scheme.

Reason (R): Group communication cannot be implemented through several ways.

Codes:

(A) Assertion (A) is false, (R) is true.

(B) Both (A) and (R) are false.

(C) Both (A) and (R) are true.

(D) Assertion (A) is true and Reason (R) is false.

Answer: (B)

 

26. Assertion (A): Face to face communication method is a tool for effective expansion system.

Reason (R): PRA is a type of participatory communication to generate data from the participants by the extension worker.

Codes:

(A) Assertion (A) is correct, (R) is wrong.

(B) Both (A) and (R) are wrong.

(C) Both Assertion (A) and Reason (R) are correct.

(D) Assertion (A) is wrong and Reason (R) is correct.

Answer: (C)

 

27. Assertion (A): The role and importance of life-long learning in India have increased in recent times.

Reason (R): Due to the one and only factor of Health.

Codes:

(A) Assertion (A) is false and (R) is true.

(B) Both (A) and (R) are correct.

(C) Both (A) and (R) are false.

(D) Reason (R) is false and (A) is true.

Answer: (D)

 

28. Assertion (A): The UGC began to encourage the Universities and Colleges to participate in Lifelong learning programmes and started functioning it.

Reason (R): It was mainly after the launching of the National Adult Education programme (NAEP) by the Government of India in 1978.

Codes:

(A) Assertion (A) is false and (R) is true.

(B) Both (A) and (R) are true.

(C) Both (A) and (R) are false.

(D) Reason (R) is false and (A) is true.

Answer: (B)

 

29. Assertion (A): Bharat Jan Vigyan Jatha came into existence as NGO registered organisation.

Reason (R): With core support from the National Council for Science and Technology Communication (NCSTC) – to organize the Bharat Jan Vigyan Jatha.

Codes:

(A) Assertion (A) is false and (R) is true.

(B) Reason (R) is false and (A) is true.

(C) Both (A) and (R) are false.

(D) Assertion (A) and Reason (R) are true.

Answer: (D)

 

30. Assertion (A): Media policy of NLM aims at to strengthen the delivery mechanism of the NLM.

Reason (R): It aims to create awareness among potential beneficiaries of the literacy programme.

Codes:

(A) Assertion (A) is false, (R) is true.

(B) Assertion (A) & Reason (R) both are true.

(C) Assertion (A) is true and Reason (R) is false.

(D) Assertion (A) & Reason (R), both are false.

Answer: (B)

 

31. Arrange the following sentences in meaningful order by using the following code:

(i) Lifelong learning Education has been considered as an important indicator of a learning society.

(ii) In the promotion of Lifelong Learning, Universities and Colleges have an important role to play.

(iii) Unless the Universities DLL are well equipped and staffed, they cannot be very effective.

(iv) It is suggested that during the XI Plan all the existing departments should be strengthened.

Codes:

(A) (i), (ii), (iii), (iv)

(B) (iii), (iv), (i), (ii)

(C) (iv), (iii), (ii), (i)

(D) (ii), (i), (iv), (iii)

Answer: (A)

 

32. Arrange the following sentences in meaningful order by using the following code:

(i) The National Institute of Open Schooling (NIOS) formerly known as National Open School (NOS) was established in November, 1989.

(ii) NIOS is providing a number of Vocational Life Enrichment and Community oriented Courses besides General and Academic Courses at Secondary and Senior Secondary level.

(iii) It also offers Elementary level courses through its Open Basic Education Programmes (OBE).

(iv) Government of India through a gazette notification vested NIOS units the authority to examine and certify learners registered with it upto pre degree level courses whether Academic, Technical or Vocational.

Codes:

(A) (iii), (iv), (i), (ii)

(B) (i), (ii), (iii), (iv)

(C) (iv), (iii), (ii), (i)

(D) (ii), (i), (iv), (iii)

Answer: (B)

 

33. Arrange the following Scheme in meaningful order by using the following code.

(i) The scheme of Jan Shikshan Sansthan (JSS) is a unique scheme crafted by the GOl.

(ii) JSS are institutes of Peoples Education focusing on the poor, the illiterates, the neoliterates, the under-privileged and the un-reached.

(iii) The JSS are unique, they do not provide just skill development.

(iv) But they link literacy with vocational skills and provide LEE to the people.

Codes:

(A) (iii), (iv), (i), (ii)

(B) (iv), (iii), (ii), (i)

(C) (i), (ii), (iii), (iv)

(D) (ii), (i), (iv), (iii)

Answer: (C)

 

34. Arrange the following NCERT events in meaningful order by using the following code:

(i) NCERT has comprehensive extension programme.

(ii) The Departments of the NIE, RIE, CIVE and offices of the field Advisors in the states are engaged in activities of NCERT.

(iii) IN 2012, the organization has been blamed for publishing ‘offensive’ cartoons against B.R. Ambedkar.

(iv) The controversy led to the resignation of NCERT Chief Advisors Yogendra Yadav and Suhas Palshikar.

Codes:

(A) (iii), (iv), (i), (ii)

(B) (i), (ii), (iii), (iv)

(C) (iv), (iii), (ii), (i)

(D) (ii), (i), (iv), (iii)

Answer: (B)

 

35. Arrange the following programme in the order by using the code given below:

(i) Sarva Shiksha Abhiyan (SSA) is Government of India’s flagship programme.

(ii) SSA is for achievement of Universalization of Elementary Education (UEE) in a time bound manner.

(iii) SSA seeks to provide quality Elementary Education including life skills.

(iv) SSA also seeks to provide computer education to bridge the digital divide.

Codes:

(A) (iii), (iv), (i), (ii)

(B) (iv), (iii), (ii), (i)

(C) (i), (ii), (iii), (iv)

(D) (ii), (i), (iv), (iii)

Answer: (C)

 

36. Arrange the following by chronology of events occurred regarding Human Rights in India:

(i) Babri Masjid demolished by Hindu Mobs, resulting in riots across the country.

(ii) National Human Rights Commission is established under the protection of Human Right Act.

(iii) Supreme Court passes extensive orders to implement the right to food.

(iv) Violence in Gujarat, chiefly targeting its Muslim Minority, claims many lives.

Codes:

(A) (iii), (iv), (i), (ii)

(B) (i), (ii), (iii), (iv)

(C) (iv), (iii), (ii), (i)

(D) (ii), (i), (iv), (iii)

Answer: (B)

 

37. Arrange the advantages of Multimedia low cost programmes in the meaningful order:

(i) Helps teachers in making the students to understand geometrical concepts.

(ii) Helps students learn by exploring through interactive visuals.

(iii) Helps in retaining the concept much better than traditional way.

(iv) Can be used as supplementary, enrichment and remedial material.

Codes:

(A) (iii), (iv), (i), (ii)

(B) (iv), (iii), (ii), (i)

(C) (i), (ii), (iii), (iv)

(D) (ii), (i), (iv), (iii)

Answer: (C)

 

38. Arrange the chronological order of the educational events of the Computer Aided Learning.

(i) Kothari Commission for Introduction of Vocational Courses.

(ii) National Policy of Education for Introduction of Correspondence Courses.

(iii) Edger Dale for Audio-Visual Methods in Teaching.

(iv) Jacques Delors for the Four Pillars of Education.

Codes:

(A) (iii), (iv), (i), (ii)

(B) (iv), (iii), (ii), (i)

(C) (ii), (i), (iv), (iii)

(D) (i), (ii), (iii), (iv)

Answer: (D)

 

39. Arrange the order of Computer Aided Learning Material of Algebra Sub Topics:

(i) Read and understand algebraic statements.

(ii) Use symbols to form algebraic statements.

(iii) Change general statements into algebraic statements.

(iv) Use variables to represent an unknown quality.

Codes:

(A) (iii), (iv), (i), (ii)

(B) (i), (ii), (iii), (iv)

(C) (iv), (iii), (ii), (i)

(D) (ii), (i), (iv), (iii)

Answer: (D)

 

40. Arrange the following in meaningful order by using the code below:

(i) Interpersonal Communication is the process by which people exchange information, feelingsand meaning.

(ii) Through verbal and non-verbal messages.

(iii) Interpersonal communication is not just about what is actually said.

(iv) But how it is said.

Codes:

(A) (iii), (iv), (i), (ii)

(B) (iv), (iii), (ii), (i)

(C) (i), (ii), (iii), (iv)

(D) (ii), (i), (iv), (iii)

Answer: (C)

 

41. Match the following List-I with List-II.

List – I                                                                        List - II

(a) Social exchange theory                                          (i) Symbolic interactions perspective

(b) Relational dialectics theory of difference             (ii) Dialogue is simultaneous

(c) Social penetration theory                                       (iii) Irwin Altmar and Dallars Taylor

(d) Relational patterns of interaction theory               (iv) Gregory Baetson, Paul Watzlawick

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (iv) (iii) (ii) (i)

(B) (ii) (iv) (iii) (i)

(C) (iii) (ii) (iv) (i)

(D) (i) (ii) (iii) (iv)

Answer: (B)

 

42. Match the following List-I with List-II.

List – I                                                                        List - II

(a) Literacy in India                                                    (i) Key for Socioeconomic progress

(b) Educate a women is to educate a family               (ii) Mahatma Gandhi

(c) Indian literacy rate in 2011                                    (iii) 74.04%

(d) Indian literacy rate in 1947                                   (iv) 12% literacy rate

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (iv) (iii) (ii) (i)

(B) (ii) (iv) (iii) (i)

(C) (iii) (ii) (iv) (i)

(D) (i) (ii) (iii) (iv)

Answer: (D)

 

43. Match the following List-I with List-II.

List – I                                                                        List - II

(a) Continuing Education Programme                        (i) OPEN Programmes

(b) Vocational Education Programme                        (ii) Skill Development

(c) Total Literacy Campaign                                       (iii) Eradication of Adult illiteracy

(d) Post Literacy Programme                                      (iv) Identification of learning needs of neoliterates

Codes :

        (a) (b) (c) (d)

(A) (iv) (iii) (ii) (i)

(B) (ii) (iv) (iii) (i)

(C) (iii) (ii) (iv) (i)

(D) (i) (ii) (iii) (iv)

Answer: (D)

 

44. Match the following List-I with List-II.

List – I                                                                        List - II

(a) Individual Interest Promotion Programme            (i) Elimination of poverty

(b) Quality of Life improvement Programme             (ii) Upgradation of skills

(c) Equi-valency Programme                                       (iii) On par with other programme

(d) Income Generation Programme                            (iv) Standard of living

Codes:

        (a) (b) (c) (d)

(A) (ii) (iv) (iii) (i)

(B) (iii) (i) (ii) (iv)

(C) (i) (ii) (iii) (iv)

(D) (iv) (i) (ii) (iii)

 

Read the passage below and answer the questions (45 to 50), that follow based on your understanding of the passage:

The United Nations Organization for Education, Science and Culture (UNESCO) was founded on 16 November 1945. UNESCO has 195 Members and eight Associate Members. It is governed by the General Conference and the Executive Board. The Secretariat, headed by the Director-General, implements the decisions of these two bodies. The Organization has more than 50 field offices around the world.

UNESCO has consistently supported the need for researching and promoting literacy projects, programmes and campaigns with a developmental aim, in the context of its commitment to life long education. The commitment of UNESCO to adult learning and the leading role it has played in the promotion of adult education has been in clear evidence over the last five decades. The Fifth International Conference on Adult Education held in Hamburg, Germany in July, 1997 marked a turning point for adult learning and for the role expected to be played by UNESCO and its member-countries in this fast growing field. It demonstrated the extent to which adult education has become the key to the future. The new concept of adult education presents a challenge to existing practices because it calls for effective networking within the formal and non-formal systems, and for innovation, creativity and flexibility. Adult literacy, broadly conceived as the basic knowledge and skills needed by all in a rapid changing world, is a fundamental right.

Answer: (A)

 

45. The UNESCO was established on

(A) 16th November, 1945

(B) 06th November, 1945

(C) 26th November, 1945

(D) None of the above

Answer: (A)

 

46. The expansion of UNESCO is

(A) United Nation’s Organisation for Exchange of Science and Collaboration.

(B) United Nation’s Educational, Scientific and Cultural Organisation

(C) Union of National Organisation for Education, Science and Culture.

(D) United Nation Organisation for Employment Service and Cooperation.

Answer: (B)

 

47. The decisions of the General Conference and the Executive Board of the UNESCO are being implemented by

(A) General - Director

(B) Director - General

(C) Executive - Director

(D) Secretary - General

Answer: (B)

 

48. What is the commitment of the UNESCO to promote Lifelong Education?

(A) Researching and Promoting literacy projects.

(B) Researching and Promoting literacy programmes.

(C) Researching and promoting literacy campaign.

(D) All the above.

Answer: (D)

 

49. What was the major turning point of the Fifth International Conference on Adult Education?

(A) Turning point for Adult Learning.

(B) Turning Point for Adult Education.

(C) Turning Point for Adult Continuing Education.

(D) All of the above.

Answer: (D)

 

50. The new concept of Adult Education for an effective networking within

(A) Formal and Non-formal systems.

(B) Innovation

(C) Creativity and flexibility

(D) All of the above.

 

Answer: (A)


Year Wise UGC NET Previous Year Question Papers Solved Adult Education Paper 2

Year Wise NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved question Papers are given below.

Download Year Wise NTA UGC NET Adult Education Solved Paper
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2020 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2019 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2019 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2018 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2018 July
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2017 November
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2016 July
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2015 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2015 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2014 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2014 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 September
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2011 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2011 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2010 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2010 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2009 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2009 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2008 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2008 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2007 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2007 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2006 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2006 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2005 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2005 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2004 December

We have covered the NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 September.

If you have any questions about NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Papers, please let us know in the comment section.

COMMENTS

Name

NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Anthropology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Arab Culture and Islamic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Commerce Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Literature Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Study of Religions Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Defence and Strategic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Economics Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Electronic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET English Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Environmental Sciences Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Folk Literature Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Forensic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Geography Solved Question Papers,10,NTA UGC NET History Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Home Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Human Rights and Duties Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Indian Culture Solved Question Papers,10,NTA UGC NET International and Area Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Labour Welfare Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Law Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers,40,NTA UGC NET Linguistics Solved Question Papers,9,NTA UGC NET Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Music Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Paper 1 Solved Question Papers,30,NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Philosophy Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Physical Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Political Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Population Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Psychology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Public Administration Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Medicine and Community Health Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Work Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Sociology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tourism Administration and Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Women Studies Solved Question Papers,10,UGC NET Answer Key,82,UGC NET Books,82,UGC NET Exam,99,UGC NET Question Papers With Solutions,83,UGC NET Subjects,1,UGC NET Syllabus,82,Year Wise Solved NTA UGC NET Question Papers,82,
ltr
item
My Exam Notification - Free UGC NET Guide: NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 September
NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 September
Looking for NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 September? Here get Paper 2 Solved Question Paper 2013 September.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhmt7yUCgxd18Rp48wOe8ND6ZQeqzDI-S6FfuBy5_qqn14kVc7FiL4CXLxl1acHvllGzqwTISChPT3TMFjzf_Lqeg9rVsGt0zSosIJhzp2dP0ci2mbS8AAfh0aKVQIlbeRtJY6m4CCtjhSHBBT5l6xGuWryrzBipUeVUZLsFnnHknp9N4-XyvERqC2oWQ=w320-h192
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhmt7yUCgxd18Rp48wOe8ND6ZQeqzDI-S6FfuBy5_qqn14kVc7FiL4CXLxl1acHvllGzqwTISChPT3TMFjzf_Lqeg9rVsGt0zSosIJhzp2dP0ci2mbS8AAfh0aKVQIlbeRtJY6m4CCtjhSHBBT5l6xGuWryrzBipUeVUZLsFnnHknp9N4-XyvERqC2oWQ=s72-w320-c-h192
My Exam Notification - Free UGC NET Guide
https://www.myexamnotification.com/2022/05/nta-ugc-net-adult-education-paper-2-solved-question-paper-2013-september.html
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/2022/05/nta-ugc-net-adult-education-paper-2-solved-question-paper-2013-september.html
true
354141229938201693
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content