NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 June

Looking for NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 June? Here get Paper 2 Solved Question Paper 2012 June.

 NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 JuneNTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 June: To score better marks in the NTA UGC NET Adult Education Paper 2, you should have depth knowledge of the entire subject.

You can boost your preparation by referring to NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Question Paper 2012 June. It will give you information about the important chapters and concepts covered in all chapters.

You must have NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers along with the latest Adult Education Paper 2 Syllabus to enhance your semester exam preparation.

Here we provide you the complete guide on NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 June.

NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 June

NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Papers are the best study materials to score good marks in the Adult Education Paper 2 exam.

Practicing these NTA UGC NET Adult Education Paper 2 previous year question papers assist the students in getting a clear idea about the question paper pattern and types of questions asked in the exam.

You can check the complete NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 June.


1. The national legal literacy day is celebrated on

(A) 9th November

(B) 8th November

(C) 10th November

(D) 5th November

Answers: (A)

 

2. Right to free and compulsory elementary education for all children in the age group of 14 in India was implemented in the year.

(A) 2007

(B) 2010

(C) 2008

(D) 2009

Answers: (B)

 

3. Which of the following programmes was launched in 1994 with the objective of Universalization of primary education?

(A) National Adult Education Programme (NAEP)

(B) District Primary Education Programme (DPEP)

(C) Sarva Shiksha Abhiyan (SSA)

(D) National Literacy Mission (NLM)

Answers: (B)

 

4. Which of the following programme was designed to develop effective linkage between literacy and primary education?

(A) Sarva Shiksha Abhiyan (SSA)

(B) National Adult Education Programme (NAEP)

(C) Jeevanshala

(D) Lokshala

Answers: (A)

 

5. Kalajathas campaign conducted in all corners of India since 1992 was organized by

(A) B G V S

(B) I A E A

(C) I U A C E

(D) None of the above

Answers: (A)

 

6. NEEM stands for

(A) National Extension Education Movement

(B) National Elementary Education Mission

(C) National Elementary Education Movement

(D) None of the above

Answers: (B)

 

7. The first International Conference on Adult Education organised by UNESCO was held in

(A) Tehran

(B) Hamburg

(C) Rio de Jenerio

(D) Kualalampur

Answers: (A)

 

8. The state which has the lowest literacy rate in India, as per 2001 census is

(A) Bihar

(B) Madhya Pradesh

(C) Tamil Nadu

(D) Orissa

Answers: (A)

 

9. Interpersonal communication is also known as

(A) Mass communication

(B) Face to face communication

(C) Dyadic communication

(D) Virtual communication

Answers: (B)

 

10. Who distinguished ‘andragogy’ with ‘pedagogy’?

(A) Lindeman

(B) Malcolm Knowles

(C) Alaxanderkapp

(D) Richard A. Swanson

Answers: (B)

 

11. Who coined the term ‘extension’?

(A) Charles McCarthy

(B) William Sewell

(C) Jensen

(D) Nelson

Answers: (A)

 

12. Which one of the following is not a component of effective organization?

(A) Balanced organizational structure

(B) Adequate delegation of authority

(C) Clear line of authority

(D) An individual reporting to many superiors

Answers: (D)

 

13. The term ‘Extension’ is equated with extra-moral lectures of which University?

(A) Cambridge University

(B) Nalanda University

(C) Lisbon University

(D) Harvard University

Answers: (A)

 

14. In a constructive approach teachers should see themselves as ____ and co-learners.

(A) Facilitators

(B) Motivators

(C) Promoters

(D) Developers

Answers: (A)

 

15. Kothari Commission (1964-66) emphasized on

(A) Expansion of Universal schooling

(B) Non-formal and continuing education

(C) Vocational education

(D) Reading materials

Answers: (A)

 

16. The programme aimed at enabling illiterate women to acquire functional skills, better awareness of health, hygiene and child care is

(A) National Female Literacy Mission

(B) Functional Literacy for Adult Women

(C) Female Farmers Functional Literacy and Training

(D) Total Literary Programme

Answers: (B)

 

17. The institutions established by the Ministry of Human Resource Development, Government of India in1989 to provide education in expensively to remote areas is

(A) JSS

(B) NIOS

(C) SSA

(D) DIET

Answers: (B)

 

18. In 1952 an important institution was created in India for furthering the curve of high education

(A) NCERT

(B) AICTE

(C) NCTE

(D) UGC

Answers: (D)

 

19. Which of the following leader has a natural ability to attract and inspire people?

(A) Visionary leader

(B) Spot leader

(C) Transformational leader

(D) Charismatic leader

Answers: (D)

 

20. Who is identified as the champion of ‘Radical Adult Education’?

(A) Maslow

(B) Peter Jarvis

(C) Paulo Friere

(D) John Dewey

 

Answers: (C)

 

21. Assertion (A): Non-formal education is out of school education.

Reason (R): Non-formal education is deliberate, planned, staffed financially supported like formal education and it has valid claim to reality.

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true but (R) is not correct explanation.

(C) (A) is true but (R) is false.

(D) (A) is false but (R) is true.

Answers: (A)

 

22. Assertion (A): Saakshar Bharat (2009) has been devised as the new variant of National literacy Mission.

Reason (R): A considerable demand for female literacy is reported by different stake holder.

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true but (R) is not correct explanation of (A).

(C) (A) is true but (R) is false.

(D) (A) is false but (R) is true.

Answers: (A)

 

23. Assertion (A): Friere’s view of social reality is decidedly non-marxist.

Reason (R): Friere’s analysis of social reality is both abstract and theoretical.

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true but (R) is not correct explanation of (A).

(C) (A) is true but (R) is false.

(D) (A) is false but (R) is true.

Answers: (D)

 

24. Assertion (A): Jana Shikshana Sansthan are engaged in promotion of skills of neo literates and others.

Reason (R): Skill development is one of the key objectives of Saakshar Bharat Mission.

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true but (R) is not correct explanation of (A).

(C) (A) is true and (R) is false.

(D) (A) is false but (R) is true.

Answers: (A)

 

25. Assertion (A): Non-formal education improves the participation of women in development.

Reason (R): All educational efforts improves the competency of individuals.

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true but (R) is not correct explanation.

(C) (A) is true, (R) is false.

(D) (A) is false, (R) is true.

Answers: (A)

 

26. Assertion (A): Population education is intended to develop rational and responsible altitudes and behaviours towards population situation.

Reason (R): Population studies is related to family planning programme.

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true but (R) is not correct explanation of (A).

(C) (A) is true and (R) is false.

(D) (A) is false and (R) is true.

Answers: (C)

 

27. Assertion (A): Planning, organising, motivating and controlling are all functions of management.

Reason (R): Each function of management is non-interating in nature.

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true but (R) is not correct explanation.

(C) (A) is true and (R) is false.

(D) (A) is false and (R) is true.

Answers: (C)

 

28. Assertion (A): Agricultural extension grew because of it’s close linkage of community with technology.

Reason (R): University extension grew because it is a replica of the agricultural extension.

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true but (R) is not correct explanation of (A).

(C) (A) is true and (R) is false.

(D) (A) is false and (R) is true.

Answers: (C)

 

29. Assertion (A): Gross enrolment ratio in higher education is 40% of total population.

Reason (R): Census report 2001reports India’s population structure as having 69% of it’s people below the age of 35 years.

(A) Both (A) and (R) are true.

(B) Both (A) and (R) are true but (R) is not correct explanation of (A).

(C) (A) is true and (R) is false.

(D) (A) is false and (R) is true.

Answers: (D)

 

30. Arrange the following in order they appeared

(i) Non-formal education

(ii) Social education

(iii) Extension education

(iv) Continuing education Codes:

(A)       (iii)       (ii)        (i)         (iv)

(B)       (ii)        (i)         (iv)       (iii)

(C)       (iv)       (iii)       (i)         (ii)

(D)       (i)         (iv)       (iii)       (ii)

Answers: (B)

 

31. Arrange the stages of communication in order of best sequence

(i) Encoding

(ii) Decoding

(iii) Source

(iv) Receiver

Codes:

(A)       (iii)       (ii)        (i)         (iv)

(B)       (iii)       (iv)       (i)         (ii)

(C)       (iii)       (i)         (ii)        (iv)

(D)       (i)         (ii)        (iv)       (iii)

Answers: (C)

 

32. Arrange the following tasks of the Department of Adult Continuing education in order in which these were implemented in Indian Universities

(i) Erradication of illiterary

(ii) Field out reach

(iii) Population education

(iv) Continuing education

Codes:

(A)       (i)         (ii)        (iii)       (iv)

(B)       (ii)        (iii)       (iv)       (i)

(C)       (i)         (iii)       (ii)        (iv)

(D)       (i)         (iv)       (iii)       (ii)

Answers: (D)

 

33. Arrange the following in correct order of their implementation

(i) IRDP

(ii) MNP

(iii) Community Development

(iv) Total Literacy Campaign

Codes:

(A)       (i)         (iii)       (ii)        (iv)

(B)       (iii)       (i)         (ii)        (iv)

(C)       (ii)        (iii)       (i)         (iv)

(D)       (i)         (ii)        (iii)       (iv)

Answers: (B)

 

34. Pick the correct sequence of implementation of the following programme :

(i) Mahila Samakhya

(ii) Kasturba Balika Vidyalaya

(iii) Chipko movement

(iv) Green Revolution

Codes:

(A)       (iv)       (i)         (iii)       (ii)

(B)       (iv)       (i)         (ii)        (iii)

(C)       (iv)       (iii)       (i)         (ii)

(D)       (iv)       (iii)       (ii)        (i)

Answers: (D)

 

35. Choose the correct sequence of Hierarchial theory of needs:

(i) Self actualization

(ii) Basic need

(iii) Physiological needs

(iv) Social needs

Codes:

(A)       (iii)       (ii)        (i)         (iv)

(B)       (iv)       (iii)       (ii)        (i)

(C)       (ii)        (iii)       (iv)       (i)

(D)       (iii)       (ii)        (iv)       (i)

Answers: (C)

 

36. Arrange the specific objectives of concurrent evaluation in order

(i) To identify the strengths and weaknesses of the project

(ii) To suggest corrective and remedial measures

(iii) To examine the operational strategies and implementation

(iv) To identify the factors responsible for improving the programme

Codes:

(A)       (iii)       (i)         (iv)       (ii)

(B)       (i)         (ii)        (iii)       (iv)

(C)       (iv)       (iii)       (ii)        (i)

(D)       (iii)       (i)         (ii)        (iv)

Answers: (A)

 

37. Pick the correct sequence of growth of educational and communication technologies.

(i) Interactive

(ii) Visual

(iii) Audio

(iv) Audio-visual

Codes:

(A)       (iii)       (iv)       (ii)        (i)

(B)       (iii)       (iv)       (i)         (ii)

(C)       (iii)       (ii)        (i)         (iv)

(D)       (iii)       (ii)        (iv)       (i)

Answers: (D)

 

38. Arrange the following list of media in order in which they are popularly used in Adult education. Use the codes given below:

(i) Television

(ii) Print media

(iii) Radio

(iv) Folk arts, kalajatha

Codes:

(A) (iv) (iii) (ii) (i)

(B) (iv) (ii) (iii) (i)

(C) (iv) (i) (iii) (ii)

(D) (iv) (ii) (i) (iii)

Answers: (B)

 

39. Match the terms given in List-I with terms given in List-II. Use the codes given below:

List – I                                                                                                List – II

(a) Traditional method                                    (i) Simple charts representing a phrase, a word and the first letters of the same are used by the instructor.

(b) Alphabetic method                                    (ii) Grouping of letters according to similarity of their shapes.

(c) Lauback method                                        (iii) Letters are taught individually and then they are combined into words to form sentences.

(d) Synthetic method                                      (iv) Letters having similar structure are grouped on each page of the primer.

Codes:

(a)        (b)        (c)        (d)

(A)       (iii)       (ii)        (iv)       (i)

(B)       (iv)       (iii)       (i)         (ii)

(C)       (ii)        (iv)       (i)         (iii)

(D)       (i)         (ii)        (iii)       (iv)

Answers: (B)

 

40. Match the items given under List-I (programme) with those in List-II (year of launching):

List – I (Programme)                                       List – II (Year of launching)

(i) Gurgaon Experiment                                              (1) 1976

(ii) Etawah pilot project                                              (2) 1978

(iii) National Adult Education Programme                 (3) 1920

(iv) Firka Development Scheme                                 (4) 1947

Codes:

(i)         (ii)        (iii)       (iv)

(A)       (2)        (3)        (1)        (4)

(B)       (1)        (2)        (4)        (3)

(C)       (3)        (4)        (2)        (1)

(D)       (4)        (1)        (3)        (2)

Answers: (C)

 

41. Match the items given under List-I (Programme) with those in List-II (Associated with) and select the correct answer using the codes given below the list:

List – I (Programme)                                       `           List – II (Associated with)

(i) Jan Shikshan Nilyam                                              1. All children

(ii) Continuing Education Center                               2. Dropout

(iii) National Institute of Open Schooling                  3. Literate adults

(iv) Sarva Shiksha Abhiyan                                        4. Neo-literate adults

Codes:

(i)         (ii)        (iii)       (iv)

(A)       2          4          1          3

(B)       1          3          2          1

(C)       3          1          4          2

(D)       4          3          2          1

Answers: (B)

 

42. The theories and their pro founders are given in List-I and List-II respectively match them:

List – I                                                            List – II

(a) Abraham Maslow                                                  (i) Theory of achievement motivation

(b) C.L. Hull                                                               (ii) Theory of hierarcy of needs

(c) E. L. Thorndite                                                      (iii) Needs Reduction theory of learning

(d) Maceland                                                               (iv) Theory of connectivism

Codes:

(a)        (b)        (c)        (d)

(A)       (i)         (ii)        (iii)       (iv)

(B)       (ii)        (iii)       (iv)       (i)

(C)       (iii)       (iv)       (i)         (ii)

(D)       (iv)       (iii)       (ii)        (i)

Answers :(B)

 

43. Match the items given under List-I (Country) with those under List-II (year of literacy campaign) and select the right answer using the codes given below the items:

List – I                                                                                    List – II

(i) China                                                                                  1. 1945-77

(ii) Vietnam                                                                             2. 1950-80

(iii) Burma                                                                               3. 1967-80

(iv) Brazil                                                                                4. 1960-80

Codes:

(i)         (ii)        (iii)       (iv)

(A)       1          2          4          3

(B)       3          2          1          4

(C)       4          1          3          2

(D)       2          3          1          4

Answers: (A)

 

44. Match the items given under List-I (States) with those in List-II (Literacy ranking) according to 2001 census and select the correct answer using the codes given below the list:

List – I (States)                                                           List – II (Literacy rank)

(i) Goa                                                                                     1

(ii) Mizoram                                                                            2

(iii) Kerala                                                                               3

(iv) Delhi                                                                                 4

Codes:

(i)         (ii)        (iii)       (iv)

(A)       1          3          4          2

(B)       3          2          1          4

(C)       4          1          3          2

(D)       3          1          2          4

Answers: (B)

 

45. Match the items given under List-I (Training) with those under List-II (activity under taken) and select the right answer using the codes given below the items:

List – I (Training phase)                                                          List – II (Activity)

(i) Need                                                                                   1. Follow up

(ii) Pre training                                                                        2. Planning

(iii) Training                                                                            3. Implementing

(iv) Post Training                                                                    4. Assessment

Codes:

(i)         (ii)        (iii)       (iv)

(A)       3          1          2          4

(B)       1          2          3          4

(C)       4          2          3          1

(D)       2          3          1          4

Answers: (C)

 

Read the passage given below and answer the questions that followed based on your understanding of the passage (Q. 46-50):

Education of the adults can be of different kind. For those who did not or could not get themselves educated while they were young and who now realise the need for education to joint adult education centers. There was a time when only a few who belonged to the higher strata of the society were allowed to attend schools. Many dropped out of the schools due to condition beyond their control and relapsed into illiteracy in due course; some others were pushed out by the faulty methods adopted by the teachers. They too became illiterates as time passed. These adults need education, rather literacy to begin with and if necessary continue education to keep abreast of the times. This is adult education in India.

 

46. The author of the paragraph is presenting

(A) A very coherent argument

(B) A very convoluted argument

(C) A very inconsistent argument

(D) An unwarranted argument

Answers: (A)

 

47. Students dropped out of the schools in India because of

(A) The conditions unfamiliar to them

(B) Methodology alien to them

(C) All of the above

(D) None of the above

Answers: (C)

 

48. The writer focussed and stressed on the target groups of

(A) School children

(B) Adult learner

(C) Out of school youth

(D) Rural youth

Answers: (B)

 

49. The whole passage emphasises the importance of

(A) Educating the adults

(B) Education the school drop-outs

(C) Educating the pushed out

(D) All the above

Answers: (D)

 

50. According to author who ‘become illiterates’ as time passed:

(A) Adult learner

(B) Learners pushed out

(C) No one

(D) People from higher strata of society

 

Answers: (B)


 Year Wise UGC NET Previous Year Question Papers Solved Adult Education Paper 2

Year Wise NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved question Papers are given below.

Download Year Wise NTA UGC NET Adult Education Solved Paper
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2020 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2019 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2019 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2018 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2018 July
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2017 November
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2016 July
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2015 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2015 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2014 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2014 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 September
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2013 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2011 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2011 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2010 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2010 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2009 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2009 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2008 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2008 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2007 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2007 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2006 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2006 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2005 June
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2005 December
UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2004 December

We have covered the NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 June.

If you have any questions about NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Papers, please let us know in the comment section.

COMMENTS

Name

NTA UGC NET Adult Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Anthropology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Arab Culture and Islamic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Archaeology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Commerce Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Literature Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Comparative Study of Religions Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Computer Science and Applications Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Criminology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Defence and Strategic Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Economics Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Electronic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET English Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Environmental Sciences Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Folk Literature Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Forensic Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Geography Solved Question Papers,10,NTA UGC NET History Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Home Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Human Rights and Duties Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Indian Culture Solved Question Papers,10,NTA UGC NET International and Area Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Labour Welfare Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Law Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Library and Information Science Solved Question Papers,40,NTA UGC NET Linguistics Solved Question Papers,9,NTA UGC NET Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Mass Communication and Journalism Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Museology and Conservation Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Music Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Paper 1 Solved Question Papers,30,NTA UGC NET Performing Arts Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Philosophy Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Physical Education Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Political Science Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Population Studies Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Psychology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Public Administration Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Medicine and Community Health Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Social Work Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Sociology Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tourism Administration and Management Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Tribal and Regional Languages Solved Question Papers,8,NTA UGC NET Visual Art Solved Question Papers,10,NTA UGC NET Women Studies Solved Question Papers,10,UGC NET Answer Key,82,UGC NET Books,82,UGC NET Exam,99,UGC NET Question Papers With Solutions,83,UGC NET Subjects,1,UGC NET Syllabus,82,Year Wise Solved NTA UGC NET Question Papers,82,
ltr
item
My Exam Notification - Free UGC NET Guide: NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 June
NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 June
Looking for NTA UGC NET Adult Education Paper 2 Solved Question Paper 2012 June? Here get Paper 2 Solved Question Paper 2012 June.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgh4ldEA0iibaAd1B9U39ZxPJQt9j_g74Ps_bck1kllFe_ehlWHG3E9FFCbZELF1vjm4kJUyjJXulKD0qC9lXxsG_AVKwCe3ny9Xa5lY5k4_4r79idVRcrsZew-jYLglyOTI3RwHwRDu695kyHtZAcAHNBOWZT3F_rFFhi26rmApog7r_Oun0NVjqN01w=w320-h192
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgh4ldEA0iibaAd1B9U39ZxPJQt9j_g74Ps_bck1kllFe_ehlWHG3E9FFCbZELF1vjm4kJUyjJXulKD0qC9lXxsG_AVKwCe3ny9Xa5lY5k4_4r79idVRcrsZew-jYLglyOTI3RwHwRDu695kyHtZAcAHNBOWZT3F_rFFhi26rmApog7r_Oun0NVjqN01w=s72-w320-c-h192
My Exam Notification - Free UGC NET Guide
https://www.myexamnotification.com/2022/05/nta-ugc-net-adult-education-paper-2-solved-question-paper-2012-june.html
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/
https://www.myexamnotification.com/2022/05/nta-ugc-net-adult-education-paper-2-solved-question-paper-2012-june.html
true
354141229938201693
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content